Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej - część I

Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej - część I

Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej - część I

400 g mleka zsiadłego, 200 ml maślanki, 150 ml sosu z ogórków kiszonych, koperek lub szczypiorek, Koperek lub szczypiorek posiekać. Zsiadłe mleko, maślankę, sos z ogórków wymieszać. Dodać szczypiorek. Wymieszać. Jest to tylko orientacyjny przepis. Każdy powinien przygotować napój według własnego smaku. Jeżeli wolimy maślankę dajemy więcej maślanki, jeżeli wolimy zsiadłe mleko to dajemy więcej zsiadłego mleka. No i sos z ogórków kiszonych może być różny. Podobno taki napój, spożywali żniwiarze na Ziemi Dobr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.