Pożywna i możecie dodać do niej co tylko chcecie. U mnie będzie z brokułem. Idealna na obiad ale i na lunch do pracy. Polecam! Składniki : * brokuł * ogórek zielony * pęczek koperku * 300g mięsa z kurczaka np filet pieczony * 200g makaronu w formie ryżu * 2 łyżki majonezu albo gęstego jogurtu naturalnego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie(...)Brokuł gotujemy na pół twardo, zimny kroimy. Ugotowany i przestudzony makaron dodajemy do brokuła. Koperek siekamy. Mięso i ogórka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z jogurtem lub majonezem. Przepysznie smakuje też z sosem czosnkowym
Magiczne Życie MartySkładniki: kapusta pekińska, 3 pomidory, 3 ogórki kiszone, szczypiorek, koperek, 1 łyżka oliwy extra virgin, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę pekińską, pomidory, ogórki i szczypiorek pokroić. Posiekany koperek wymieszać z oliwą extra virgin i oliwą z oliwek, musztardą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikiugotowanych ziemniaków 2. małe opakowanie kefiru 3. 200g twarożku 4. 3 - 4 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu 5. ogórek świerzy 6. koperek i natka - ( według uznania) ja daje dużo 7. sól , pieprz do smaku 8. olej do smażenia. Wykonanie - Ugotowane ziemniaki pokroić na ósemki(...)każdej strony. (aż skórka lekko zbrązowieje.) - Do naczynia przełożyć twaróg, dodać kefir i śmietanę , wymieszać. Można zmiksować. - Posiekać koperek i natkę pietruszki. Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do twarożku. Wymieszać. - Doprawić solą i pieprzem - Na talerz
Eli GotowanieKolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - pół pęczka koperku - 1 cebulka dymka - sól, pieprz, oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę siekam, ogórki kroję w drobna kosteczkę, dodaję pokrojony drobniutko koperek i cebulkę. Mieszam, dodaję 2 łyżki oliwy
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: opakowanie serka wiejskiego ze szczypiorkiem puszka szprotek w oleju kilka papryczek konserwowych mały kiszony ogórek kilka gałązek koperku sól, pieprz kiełki na patelnię mała cebula Przygotowanie: Wylać olej ze szprotek i wymieszać je ze serkiem, drobno pokrojonym ogórkiem i papryką. Dodać posiekany koperek i cebulę. Wszystko wymieszać, dodać kiełki, przyprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego
Gaździnka warzyogórków małosolnych 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy pieprz sól (nie koniecznie, ale jesli uważacie, że potrzebna to można posolić) pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek koperek Wykonanie: Ogórki pokroić w kostkę, cebulkę drobno posiekać, kukurydzę odcedzić na sitku. Wszystko wymieszać doprawić pieprzem, ewentualnie solą, polać oliwą i ponownie wymieszać. Posypać koperkiem
O kuchni z uczuciemkuchni z pewnością wypróbował. Zawsze przypominam sobie o niej latem, kiedy poszukuję orzeźwiających, lekkich smaków. Pycha <3 Składniki: - opakowanie makaronu ryżowego - 200 g paluszków surimi - pęczek koperku - puszka kukurydzy - duży ogórek szklarniowy sos: - duży jogurt naturalny - pęczek koperku - sok z połowy cytryny - sól, pieprz, czosnek granulowany i przyprawa tzatzyki wg uznania Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy
Cook&Loveogórek świeży, 1 pęczek rzodkiewki starte, 1 pęczek szczypiorek, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki sok z cytryny, 380 ml jogurt gęsty, 1 łyżka koperek siekanyogórek obrać ze skórki i przekroić wzdłuż usunąć pestki - nie będzie ogórek tyle soku puszczać ogórek, rzodkiewki umyte zetrzeć na tarce grubsze oczka czosnek drobniutko posiekać, szczypiorek pokroić do składników dodać opakowanie sosu sałatkowego, cukier
W Mojej Kuchni Lubięcytryny Koperek Sos Ogórek korniszony Kapary Cebula majonez Sól Pieprz Wykonanie: Makrelę wkładamy do naczynia do zapiekania ( najlepiej na pergaminie ), przyprawiamy solą, otartą skórką z cytryny i koperkiem. Pozostawiamy do zamarynowania na kilkanaście minut. A następnie zapiekamy w piekarniku w temp. 180 o C przez około 20 – 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Cebulę i ogórki drobno kroimy. Dodajemy
Smaki Ewyziemniaków 3-4 marchewki 4-5 kiszonych ogórków pęczek koperku 3 łyżki mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 12 % Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Koperek drobno posiekać. Warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować do miękkości. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy warzywa będa juz miękkie dodac
Monia miesza i gotujeochotę, to dodajcie go więcej :) Teraz pozostaje już tylko dorzucić koperek, ewentualnie doprawić do smaku i wsadzić do lodówki na jakąś godzinkę, by smaki się przegryzły. W tym czasie spokojnie możecie się szykować na imprezę :) Co do składników opcjonalnych, kiszony ogórek jest moim faworytem - możemy dodać 2-3 ogórki do naszej podstawowej sałatki, albo użyć większej ilości jako zamiennika
Kulinarne zapędy Kokosatargu, jednak czekam już na własne ogrodowe. Składniki podaję z pominięciem ilości, ponieważ są to każdego indywidualne gusta smakowe. Składniki kilka ogórków gruntowych kwaśna śmietana koperek sól pieprz Sposób Ogórki obrać pokroić na cienkie plasterki (możecie również zetrzeć na tarce, ja jednak zostaję przy krojeniu), posolić, zostawić aż puszczą sok, następnie popieprzyć, dodać posiekany koperek oraz śmietanę
Kuchenne aromatypijemy herbatę i odpoczywamy. Do stołu zapraszamy naszych gości, podając to co najlepsze. Składniki: 2 średnie cykorie 200g łososia wędzonego w plastrach 1 mozzarella 1/2 długiego, zielonego ogórka 1 złota, słodka papryka koperek sól pieprz oliwa(...)oliwek Sposób wykonania: Ogórek, paprykę oraz mozzarelle kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Cykorie dzielimy na pojedyncze łódeczki. Na każdą cząstkę przenosimy sałatkę z ogórka, różyczkę łososia. Dekorujemy koperkiem. Pyszna i orzeźwiająca przystawka. Jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Na pewno zachwyci każdego miłośnika niskokalorycznych przysmaków. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnymiękkości z odrobiną soli, wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Do maślanki dodać wystudzone buraczki (razem z płynem u mnie było go niewiele), pokrojone ogórki i posiekany koperek. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową. Odstawaić do lodówki na godzinkę do schłodzenia i aby smaki sie przegryzły
Monia miesza i gotujewyszła mi bardzo smaczna surówka. Musztarda i czosnek nadały jej ostrości, a koperek świeżości. Gorczyca z musztardy miękko chrupie eksplodując smakiem. Składniki: • 4 średnie ogórki • 2 łyżki posiekanego koperku Sos • 2 łyżeczki musztardy ziarnistej • 2 łyżki oliwy • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Posypać(...)odstawić na 10 minut. • Wymieszać oliwę z musztardą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, dodać sól i pieprz do smaku. • Z ogórków odcisnąć wodę i wymieszać je z sosem. • Dodać koperek i wymieszać
To co kocham