ogórki w ketchupie - 1499 przepisów (strona:75/100)

Lemoniada z octem jabłkowym i miodem 72

sałaty rzymskiej. Liście sałaty macza się w syropie, tak jak my maczamy frytki w ketchupie. Smakują wyśmienicie.  Do przygotowania lemoniady cały syrop z przepisu powyżej, kilkanaście kostek lodu, około 1,5 litra wody lub do smaku, 1 nieduży melon kantalupa albo 1 duży ogórek (obrane i starte na tarce o grubych oczkach), 1 Jabłko Grójeckie pokrojone w dość grube

Cztery Fajery
Hamburgery wołowe z czereśniami w domowej bułce z ketchupem czereśniowym 227

zrobić bułki do hamburgerów tutaj -jak zrobić ketchup czereśniowy do tej wersji hamburgerów tu a teraz ruszamy z daniem właściwym! Czego nam trzeba? -350 gram zmielonej na Waszych oczach wołowiny, u mnie ligawa -dwie łyżki bułki tartej -duża garść posiekanych czereśni -sól, pieprz, papryka czerwona słodka -mozzarella w plastry pokrojona -sałata -ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor w plastry pokrojone(...)deskę i dajemy mu odpocząć dwie minutki. Spodnią część bułki smarujemy solidnie sosem czereśniowym, układamy sałatę, na nią mięso. Na mięso dajemy warzywa, znów łyżeczkę sosu (opcjonalnie tradycyjny ketchup z majonezem w stosunku 1:1, tj. łyżka ketchupu i łyżka majonezu), przykrywamy bułką z serem. Wcinamy

BaRepas
Omlet bez jajka 157

przyprawami, dodajemy namoczone siemię lniane i wodę. Całość mieszamy, dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ogórka kiszonego i dokładnie mieszamy. Miksturę wylewamy na rozgrzany na patelni olej i smażymy aż krawędź omleta zacznie odstawać i brązowieć, wtedy przewracamy go na drugą stronę. Omlet dekorujemy np. ketchupem Mój najstarszy syn, w zależności od humoru chce “ketchupową” uśmiechniętą buźkę, słoneczko, a dziś chciał

Lamarida.pl
Tortilla z chrupiącym kurczakiem 238

ulubionych sałat ok. 3-4 ugotowane ziemniaki, doprawione, drobno rozgniecione widelcem rzodkiewki, pomidory, ogórki ogórek konserwowy, papryczka jalapeno większy pęczek mięty, posiekany cheddar lub parmezan (lub inny ser - świetnie sprawdzi się też dodatek fety) prażona cebulka sok z cytryny jogurt naturalny lub grecki majonez, ketchup patelnia do naleśników (lub większa zwykła patelnia) grill z pokrywą Placek wykładamy na patelnię

Cooking Monster
Pasta z gotowanego kurczaka 163

sera żółtego tartego Sos 3 łyżki jogurtu 0 % 1 łyżka ketchupu pieprz i sól  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :   Filet z kurczaka gotujemy. Ostudzamy i kroimy w kostkę.  Selara naciowego obieramy i kroimy w półksiężyce.  Pomidorki suszone z zalewy również kroimy w kostkę.  Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.  Dodajemy ser żółty  Wszystkie składniki mieszamy

Gotowanie Patki
Ryba po meksykańsku 1136

czerwona papryka 2 cebule 8-10 ogórków konserwowych 1 szklanka kukurydzy konserwowej sól i pieprz lub przyprawa do ryby Składniki na ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki wody 1 – 1,5 szklanki mąki szczypta soli Zalewa: 1/2 szklanki oleju 5 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru 1/2 szklanki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz(...)naczyniu żaroodpornym *** *** Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnuszki i gotujemy kilka minut, całość przyprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem *** *** Cebulę kroimy w plasterki, a paprykę i ogórki w kosteczkę *** *** Rybę posypujemy pokrojonymi warzywami i odsączoną z zalewy kukurydzą. Następnie wlewamy zalewę i całość szczelnie przykrywamy. Rybę wkładamy do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby smaki się

Blog z Apetytem
Karkówka po myśliwsku / Slow Roasted Pork Neck 191

posmakuje wszystkim mięsożercom. Podajcie ją z ziemniakami, ryżem lub, jeszcze lepiej, z kluskami z gotowanych ziemniaków (np. śląskimi). Smacznego:) Karkówka po myśliwsku, składniki: 500 g karkówki w plastrach kilka ogórków kiszonych, duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów (namoczonych przez noc lub kilka godzin w wodzie) sól, pieprz, słodka papryka, tymianek i odrobiną mąki do panierowania karkówki(...)Pomiędzy plastrami mięsa i na nim ułożyć odsączone, pokrojone grzyby, pokrojone w kostkę ogórki, cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek.  Przygotować zalewę: połączyć wszystkie składniki zalewy do smaku. Sos powinien być lekko słodki, kwaśny i pikantny, więc w razie potrzeby dodać więcej ketchupu (lub miodu), chili lub soku z cytryny. Mieszanką zalać karkówkę. Przykryć naczynie

Lekcje w kuchni
Domowe burgery i najlepszy przepis na bułki 149

Dodatki do burgera sałata lub dowolne zielsko pomidor grillowana cebula kiszone lub marynowane ogórki pieczarki podsmażone ma maśle. Sosy do burgerów Nie kupujcie gotowych wynalazków, to głównie ocet i cukier oraz niespełniona obietnica smaku. Do dobrego mięsa, bułki i dodatków wystarczy w zupełności dobry ketchup, majonez, musztarda i sriracha – ostry sos z papryczek. Składanie burgera Bułkę do burgerów przekrawamy

ladykitchen
Świąteczne przepisy, przekąski sylwestrowe, codzienna kuchnia... A wszystko smakuje lepiej z sosami Folwark 240

jedzenia, a wokół słychać będzie tylko gwar radosnych rozmów i dźwięki kolęd lub sylwestrowej muzyki. Świąteczne przepisy, przekąski sylwestrowe, codzienna kuchnia... wszystko smakuje lepiej w towarzystwie dobrego majonezu, ketchupu lub ulubionego sosu. Dlatego zachęcam Was do wypróbowania i kosztowania przepysznych sosów Folwark , które charakteryzuje smak, jakość i różnorodność. W świecie Folwark każdy znajdzie coś dla siebie! W ofercie znajdziecie m.in(...)dań, ale również jako ich składnik: sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka starczy

Słodkie okruszki
Ryba po japońsku 88

Spróbujcie sami! Składniki: 1 kg filetów rybnych (mintaj, tilapia) 1 słoik korniszonów 1 słoik papryki konserwowej miód 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka vegeta 4 cebule olej ocet ketchup mały koncentrat pomidorowy cukier ziele angielskie pieprz liść laurowy Przygotowanie: Składniki na warstwy: Korniszony kroimy w plasterki i mieszamy z 2 łyżkami miodu. Odstawiamy na bok. Paprykę konserwową kroimy w drobne(...)szklanki oleju – 6 łyżek octu – 3 łyżki ketchupu – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 2 łyżki cukru – przyprawy(ziele angielskie pieprz, liść laurowy) Wszystko razem mieszamy i zostawiamy aby ostygło. Układanie: W szklanym naczyniu układamy warstwy: – warstwa usmażonej ryby – trochę pokrojonych ogórków – trochę cebuli – trochę papryki – ponownie, rybę, ogórki

Kulinarna Patilogia
Szarpane mięso z kurczaka po gotowaniu rosołu. Świetne do kanapek na ciepło. PRZEPIS 103

zawsze przygotowaliśmy według tego przepisu . 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki papryki wędzonej w proszku, pół łyżeczki cynamonu, pół łyżeczki mielonego kuminu, 200 ml dobrej jakości ketchupu, 2 łyżeczki musztardy, 2 chochle rosołu, olej, sól, pieprz. Jak zrobić szarpane mięso z kurczaka po gotowaniu rosołu? Mięso oddziel od kości i chrząstek, porwij na paseczki wzdłuż włókien. Cebulę drobno(...)ogniu przez około 5 minut. Dodaj paprykę, cynamon i kumin, wymieszaj. Teraz dodaj ketchup, musztardę i rosół, dopraw solą i pieprzem, ponownie delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, trzymając na ogniu jeszcze przez minutę. Rady: Tak przyrządzonego kurczaka podaliśmy w opieczonych kromkach domowego chleba tostowego, z dodatkiem ogórka konserwowego i sosu barbecue. Mięso można przyprawić także bardziej pikantnie, dodając ostrą paprykę

Kulinarna Polska
Ryba po japońsku 157

szklanki oleju – 6 łyżek octu – 3 łyżki ketchupu – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 2 łyżki cukru – przyprawy(ziele angielskie pieprz, liść laurowy) Wszystko razem mieszamy i zostawiamy aby ostygło. Układanie: W szklanym naczyniu układamy warstwy: – warstwa usmażonej ryby – trochę pokrojonych ogórków – trochę cebuli – trochę papryki – ponownie, rybę, ogórki

Kulinarna Patilogia
Rybne burgery z ciecierzycą / Fish and chickpeas burgers 74

łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka musztardy INGREDIENTS: Burgers: 1 cup of dry chickpeas(...)onion chutney (optional) Garlic sauce: 2-3 tablespoons Greek yogurt 1 tablespoon mayonnaise 1-2 garlic cloves herbs de Provence, salt, pepper Ketchup sauce: 1-2 tablespoon Greek yogurt 1 teaspoon mayonnaise 1 tablespoon ketchup 1 teaspoon mustard Ciecerzycę przygotwujemy jak na hummus (instrukcja TUTAJ ). Po ugotowaniu miksujemy na gładką masę ręcznym blenderem. Łososia trzeba umyć i osuszyć, usunąć ości

Martyna Cooks
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 120

łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka musztardy INGREDIENTS: Burgers: 1 cup of dry chickpeas(...)tablespoons Greek yogurt 1 tablespoon mayonnaise 1-2 garlic cloves herbs de Provence, salt, pepper Ketchup sauce: 1-2 tablespoon Greek yogurt 1 teaspoon mayonnaise 1 tablespoon ketchup 1 teaspoon mustard Ciecerzycę przygotwujemy jak na hummus (instrukcja TUTAJ ). Po ugotowaniu miksujemy na gładką masę ręcznym blenderem. Łososia trzeba umyć i osuszyć, usunąć ości (ja do tego używam kombinerek ;)) i oskórować

Martyna Cooks
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 121

łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka musztardy INGREDIENTS: Burgers: 1 cup of dry chickpeas(...)tablespoons Greek yogurt 1 tablespoon mayonnaise 1-2 garlic cloves herbs de Provence, salt, pepper Ketchup sauce: 1-2 tablespoon Greek yogurt 1 teaspoon mayonnaise 1 tablespoon ketchup 1 teaspoon mustard Ciecerzycę przygotwujemy jak na hummus (instrukcja TUTAJ ). Po ugotowaniu miksujemy na gładką masę ręcznym blenderem. Łososia trzeba umyć i osuszyć, usunąć ości (ja do tego używam kombinerek ;)) i oskórować

Martyna Cooks