makaronu (u mnie penne), 2 pojedyncze piersi kurczaka (średniej wielkości), przyprawa kebab-gyros, opakowanie kukurydzy, 6 średniej wielkości ogórków konserwowych, 2 papryki czerwone, 10-15 dag tartego sera żółtego, olej. Składniki sosu: 5 łyżek majonezu, 6 łyżek śmietany, 6 łyżek ketchupu, 3 większe ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso kroję w większą kostkę, dobrze obtaczam w oleju (2 łyżki
JejKuchniaSkładniki: 2 tortille 1 filet z kurczaka 1/2 ogórka 1/2 puszki czerwonej fasoli garść rukoli kawałek czerwonej papryki 1/2 cukinii 1/2 bakłażana ulubione przyprawy ketchup Przygotowanie: Kurczaka przyprawić i podsmażyć … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i fasolą
czarrna od kuchnihamburgera: 2 pomidory 1 czerwona cebula 8 plasterków sera topionego 8 liści sałaty 2 średnie ogórki kiszone Dodatkowo: 8 bułek do hamburgerów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Dodatki do hamburgera: Pomidory i liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidory pokroić w cienkie plasterki. Ogórki kiszone pokroić w plastry. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Wołowy hamburger: Oliwki i kapary wyjąć(...)Wykonanie Bułki na hamburgery przekroić wzdłuż na pół, na spodzie ułożyć liść sałaty, na nim wołowy hamburger, następnie plaster sera, pomidory, ogórki i czerwoną cebulę. Całość przykryć drugim kawałkiem bułki. Do wołowych hamburgerów można podać sos czosnkowy, ketchup lub sos majonezowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wołowy hamburger pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparymiruna, mintaj itp) sól, pieprz mąka do obtoczenia ryby olej do smażenia Warzywa: 2 cebule 1 słoik ogórków konserwowych 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy konserwowej Zalewa: 1.5 szklanki wody 0,5 szklanki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki pikantnego ketchupu 3 łyżki octu 1-2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli lub do smaku *** Filety
Blog z Apetytemodsączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe (lub papryczkowe) pokroić na ćwiartki. Paprykę (czerwoną i żółtą) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone również pokroić w kosteczkę. Wszystkie powyższe składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez, jogurt, ketchup, czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską
Kulinarne Przebojebrązowego Papier do pieczenia 1 jajko do posmarowania bułek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki majonezu 1/4 szklanki ketchupu Słodka papryka mielona Eco Blik Chili mielone Eco Blik Dodatkowo: 1 cebula czerwona 2 pomidory Ogórek zielony Kilka liści sałaty Sposób przygotowania: Przygotowujemy zaczyn na bułki: do miski wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy drożdże wymieszane w wodzie, mieszamy
Bajeczna Kuchniazalewy. Ponieważ jest to sałatka warstwowa składników nie mieszamy tylko równomiernie rozprowadzamy. Na mięso wykładamy cebulę. Na cebulę - ogórki. Na ogórki - warstwę sosu majonezowo jogurtowego. Na sos - paprykę czerwoną. Na paprykę - kukurydzę. Kukurydzę lekko skrapiamy pikantnym ketchupem. Kolejna warstwa, to por. Następna warstwa - sos majonezowo jogurtowy. Na wierzch dajemy pokrojoną sałatę lodową (sałata lodowa jest jedyną, którą kroję
mojewypiekiinietylkosię tym z wami podzielić. To świetny pomysł na dobre śniadanie albo na lunch do pracy. Składniki: 2 ciabatte sałata ogórek pomidor cebula papryka ser w plastrach 250 g wołowiny 1 łyżka oliwy sos: 1 łyżka ketchupu 2 łyżki musztardy 0,5 łyżeczki chilli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 wyciśnięty ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Wołowinę
Niezły MłynekPost Domowe hamburgery z surówką i kotletami mielonymi z wołowiny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeUwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne Przebojesosem barbecue, karmelizowaną cebulą oraz ogórkami kiszonymi z Charsznicy w pełni pozwoliła doświadczyć fenomenu tego dania. Udostępnij Maczanka krakowska – składniki 1 kg karkówki 6 bułek 3 duże cebule 1 łyżka trzcinowego cukru kilka ogórków kiszonych 1 mała ostra papryka sos barbecue Marynata do mięsa: 2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki chrzanu 1 łyżeczka(...)wmieszać łyżkę cukru trzcinowego. Gdy mięso będzie już upieczone, wyjąć je z piekarnika, a do środka włożyć przekrojone na pół bułki. Podpiekać je, aż będą ciepłe. W tym czasie ogórki oraz ostrą paprykę pokroić w plasterki. Wolno pieczoną karkówkę poszarpać przy pomocy dwóch widelców. Aby przygotować maczankę krakowską, ciepłe bułki wyjąć z piekarnika, na dolną ich część wyłożyć dużą
niecodziennikparypiersi z kurczaka 5-6 plastrów ananasa w puszce 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz patyczki do szaszłyków tacka do pieczenia Sałatka: 4 ogórki korniszony z czosnkiem Krakus około 250 g młodych, małych ziemniaczków 1 główka sałaty rzymskiej garść roszponki 1 pęczek rzodkiewki pół(...)łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i pieprzu do smaku Szaszłyki: Plastry ananasa odsączyć z soku. Przygotować marynatę z sosu sojowego, ketchupu, soku z ananasa, oliwy, słodkiej papryki oraz soli i pieprzu. Mięso pokroić w większą kostkę, zamarynować i odstawić na około 30 minut. Na patyczki naprzemiennie nadziewać mięso oraz kawałek ananasa. Zgrillować
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 1/2kg fileta z ryby ( np. dorsz ), 155g papryki konserwowej, 5-10 ogórków konserwowych ( w zależności od wielkości), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 1/2 cytryny, olej, sól, pieprz, majeranek. Sos: 2 cebule, 4 łyżki ketchupu pikantnego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki cukru, 400ml wody, 2 łyżki octu, sól. Przygotowanie: Filety ryby pokroić na średniej wielkości kawałki. Z obu stron(...)Cebulę pokroić w piórka i zagotować ze wszystkimi składnikami na sos. Gotować do momentu aż cebula zmięknie. Gdy cebula jest już dobra dodać do niej pokrojone w plasterki ogórki i pokrojoną w grubszą kostkę paprykę - dodać do sosu i wymieszać. Do naczynia wlać pierwszą warstwę sosu, wyłożyć rybę i pokryć górną warstwą sosu. Odstawić na kilka godzin
W kuchni u MonikiWARZYWA : 3 cebule + sól 4 -5 ogórki konserwowe 1 słoik papryki konserwowej ZALEWA : nalerzy przygotować 2 zalewy 1 szklanka wody(...)łyżeczki z czubkiem, przecieru pomidorowego 3 duże łyżki ketchupu ( dałam pikantny ) 4 -5 dużych łyżek octu 10 % 1 łyżka cukru PRZYGOTOWANIE : Rybę nalerzy pokroić na mniesze kawałki, doprawić solą. Następnie przygotować ciasto z podanych składników. Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na oleju, na złoto z jednej i drugiej strony. Cebulę kroimy
Kulinarne Fantazje Mariolimlekiem (pół na pół) 1 łyżka oleju Dodatki: kiełbaski, kabanoski, frankfurterki, szynka pokrojona w kosteczkę około 1 łyżka ketchupu papryka wędzona, słodka, ostra, bazylia, oregano (po szczypcie, tych co nie lubimy, nie dajemy) ser żółty paski kukurydza konserwowa, ogórek kiszony pokrojony w kostkę 1/2 kulki mozzarelli pokrojonej w paski 1. W garnuszku zagrzewamy wodę z mlekiem i cukrem(...)blacie (czyli ponownie zagniatamy) i formujemy w długi wałek, następnie kroimy na 2 cm kawałki. Każdy kawałek za pomocą palców rozpłaszczamy na małe ciasteczka. Każde kółeczko/ciasteczko smarujemy odrobiną ketchupu, obsypujemy przyprawami i nakładamy dodatki. Na wierzchu każdego ciasteczka pizzowego nakładamy paseczki sera żółtego i lub mozzarelli. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy
Gotowanie...to proste !