cebula 2-3 łyżki ketchupu pikantnego i majonezu, około 100ml śmietany słodkiej 12% WYKONANIE: Ketchup, majonez i śmietankę dokładnie mieszamy - sos filet kroimy w drobną kostkę smażymy z przyprawą gyros i drobno posiekaną cebulą, wrzucamy na dno miski, "piszemy" sosem, kroimy bardzo cienko kapustę dodajemy do naczynia- popisać sosem, następnie warstwa pokrojonych w drobną kostkę ogórków, kapusta pekińska-popisać
Kuchnia Beatyżółtego 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek świeży kilkanaście pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz do smaku 1/3 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki papryki ostrej Sos I: 1 jogurt naturalny gęsty (mały kubeczek) 4 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku pieprz i sól do smaku Sos II: 3 łyżki majonezu 6 łyżek ketchupu pikantnego 20 ml przegotowanej zimnej wody(...)Przygotowujemy sosy: I: łączymy jogurt z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku. II: łączymy majonez z ketchupem oraz przegotowaną wodą. Każdy kebab polewamy odrobiną sosu. 4. Wierzch fastfooda posypujemy sałatą lodową wymieszaną z ogórkiem pokrojonym w półplasterki i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami. Polewamy resztą sosów. Podajemy od razu- na ciepło
Kuchnia w czekoladziepapryki kolorowej 100 g pomidora 100 g czerwonej cebuli 200 g ogórków kiszonych 1 główka sałaty lodowej (350 g – waga samych liści) 200 g sera żółtego dobrej jakości 200 ml majonezu domowego lub gotowego o dobrym składzie np. K. 50 g śmietany 30% 30 g ketchupu bez cukru lub domowego 15 g musztardy BIO lub innej o dobrym(...)mieszając majonez, śmietanę, musztardę i ketchup. Sałatka warstwowa świetnie prezentuje się w szklanej misce układana warstwowo (po kolei od najniższej warstwy): 1/2 części wystudzonego i podsmażonego mięsa 1/2 części sosu: majonez, śmietana, musztarda, ketchup pokrojona w kostkę papryka, pomidory i cebula 1/2 części sałaty lodowej pozostała część mięsa pozostały sos pokrojone w kostkę ogórki kiszone starty ser żółty pozostała
Ola la LCHFpapryki kolorowej 100 g pomidora 100 g czerwonej cebuli 200 g ogórków kiszonych 1 główka sałaty lodowej (350 g – waga samych liści) 200 g sera żółtego dobrej jakości 200 ml majonezu domowego lub gotowego o dobrym składzie np. K. 50 g śmietany 30% 30 g ketchupu bez cukru lub domowego 15 g musztardy BIO lub innej o dobrym(...)mieszając majonez, śmietanę, musztardę i ketchup. Sałatka warstwowa świetnie prezentuje się w szklanej misce układana warstwowo (po kolei od najniższej warstwy): 1/2 części wystudzonego i podsmażonego mięsa 1/2 części sosu: majonez, śmietana, musztarda, ketchup pokrojona w kostkę papryka, pomidory i cebula 1/2 części sałaty lodowej pozostała część mięsa pozostały sos pokrojone w kostkę ogórki kiszone starty ser żółty pozostała
Ola la LCHFdrobno posiekaną czerwoną paprykę, możecie dodać jej dowolny kolor, a także marynowane warzywa, szczególnie polecam ogórki konserwowe lub oliwki. Domowy sos tysiąca wysp jest prosty i pyszny! Wykonasz go w kilka chwil. Sos tysiąca wysp SKŁADNIKI: 7 sporych łyżek majonezu 4,5 łyżek ketchupu (z lekką górką) 1 czubata łyżeczka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego, winnego lub soku
Zasmakuj Kuchnigrillu. Składniki: - ok. 1,5 kg żeberek- 1,5 szklanki coca coli- 1 szklanka ketchupu „Z piekła rodem”- sól, pieprz- 1 łyżka brązowego nierafinowanego cukru- chilli w płatkach (dałam sporo)- wędzona papryka- tymianekSos tzatziki:- jogurt grecki- czosnek- sól, pieprz- świeży ogórek- sok z cytryny Umyte żeberka osuszamy i kroimy na porcje. Wkładamy do pojemnika, w którym będą marynowane. Solimy(...)oprószamy pieprzem, posypujemy brązowym cukrem, chilli (nie żałujemy), wędzoną papryką, czosnkiem i tymiankiem. Do 1,5 szklanki coli dodajemy szklankę ketchupu „Z piekła rodem” – dokładnie mieszamy i polewamy przygotowane żeberka. Dokładnie rozprowadzamy marynatę. Zamarynowane żeberka odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień przekładamy żeberka z marynatą do worka do pieczenia, szczelnie zamykamy. Worek nakłuwamy w kilku miejscach i wstawiamy
mojewypiekiinietylkokonserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak 4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych z Zalewy SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję
Gotowanie PatkiGrecji, czy w Hiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi
Be Fit Be StrongGrecji, czy w Hiszpanii, gdzie czuć w nich to, że dojrzewały w słońcu. Natomiast w Polsce kocham pomidorówkę, ketchup, przeciery, koncentraty i inne przetwory – taki ze mnie dziwak. W związku z tym, dodatkiem do naszych obiadów bardzo często są ogórki. Ale ile można jeść pikle, korniszony, kiszone, czy mizerię? Dlatego, kiedy buszując w internecie trafiłam na przepis Gabrysi
Be Fit Be Strongogórków, ponieważ wszyscy je bardzo lubimy, a warzywa te mam z własnego ogródka. Do moich ulubionych należą ogórki w curry lub w zalewie gyros , ale co roku staram się robić coś nowego. Dzisiaj przygotowałam ogórki w zalewie ketchupowej. Jeżeli szukacie nowych smaków to polecam Wam ten przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 3 kg ogórków(...)wody 1 szklanka octu 10% 1 i 1/2 szklanki cukru 300 g ketchupu (u mnie pikantny, ale może być łagodny) 2 łyżki soli 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Składniki zalewy przełożyć do garnka i zagotować. Odstawić do przestudzenia. 2. Ogórki umyć. Większe obrać, pokroić w grubsze plastry i włożyć do słoików
Danka Pichcipłaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy 1/2 szkl ciepłej wody dodatki: 1/3 czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 50 g kiełbasy żywieckiej w plastrach 100 g żółtego sera tartego 2 łyżki sosu pomidorowego (ketchupu) sól, pieprz, oliwa blaszka 30x30 cm lub duża okrągła Przygotowanie: Do miski wkładamy składniki na zaczyn, dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce(...)wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do wyrośnięcia. W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy dodatki: paprykę kroimy w paseczki a ogórek w plasterki. Blaszkę do pieczenia lekko smarujemy oliwą i wykładamy na nią wyrośnięte ciasto oraz rozkładamy je w formie, wyrównując. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy dość grubo startym serem
słodkie i nie tylko historie kulinarneIdealny obiad lub lunch w zdrowym stylu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 pełnoziarniste tortille 200 g fileta z piersi indyka (lub ewentualnie kurczaka) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ogórek kilka pomidorków koktajlowych garść mix sałat, rukoli lub roszponki czosnek granulowany, pietruszka, Vegeta, sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na początku kroimy indyka na małe kawałki, kształt(...)międzyczasie możemy obrać i pokroić ogórka. Pomidorki koktajlowe oraz listki sałaty myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Na drugiej patelni podgrzewamy tortille (bez użycia tłuszczu), podgrzewamy aż delikatnie się zrumieni. Tortille przekładamy na talerz. Do środka wkładamy sałatę, plasterki ogórków, indyka oraz pomidorki. Całość możemy polać ulubionym sosem (u mnie jest to ketchup). Następnie zawijamy w rulonik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
ProstePesto.plprzez cały rok. Dotyczy to przede wszystkim letnich warzyw i owoców jak: ogórki – pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania
moj przepis naprzez cały rok. Dotyczy to przede wszystkim letnich warzyw i owoców jak: ogórki – pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania
moj przepis naprzez cały rok. Dotyczy to przede wszystkim letnich warzyw i owoców jak: ogórki – pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania
moj przepis na