Składniki: na dwie osoby: 4 jajka, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 bułki graham, mix sałat, 3-4 plasterki pomidora, 10 plasterków ogórka zielonego, kilka plasterków ogórka kiszonego, 2 plastry sera żółtego, 2 plastry wędliny, sól, pieprz, masło majonez, ketchup. Przygotowanie: Jajka mieszamy z solą, pieprzem oraz szczypiorkiem. Metalowe oringi smarujemy masłem. Rozgrzewamy patelnię z łyżką masła. Za pomocą metalowych form
Lena Gotujetowarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy ( mała ) 3 ogórki , korniszony 1/2 małej cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka , płaska tymianku sól,pieprz do smaku natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę drobno kroimy , przekładamy do miski . Dodajemy
Ogrodnik w podróżycukru 2-3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego pół słoiczka koncentratu pomidorowego (słoiczek 190 g) tyle samo ketchupu (gęstego) 2 cebule pokrojone w paski 2 papryki kolorowe pół słoika litrowego ogórków kiszonych tj.ok. 4 ogórków olej do smażenia i mąka do panierowania Przygotowanie : Pokrojone w dzwonka filety rybne panierować i usmażyć
Proste Potrawyminut. Przed samym pieczeniem posmarować bułki rozmąconym jajkiem z mlekiem. Bułeczki piec na złoty kolor około 17-20 minut. Sałatka to sałata lodowa + ogórek zielony + pomidor + czerwona cebula + czerwona papryka + pomidor z sosem czosnkowym oraz ulubiony ketchup. Sos czosnkowy: Duży jogurt typu greckiego + 2-3 łyżki majonezu u mnie Winiary + 4-5 zmiażdżonych ząbków czosnku + nieco soli, pieprzu i cukru
W garach u Gosimięsa mielonego (wedle upodobań) 5 plastrów sera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup, majonez Wykonanie: Do naszego zmielonego mięsa dodajemy: posiekaną cebulę, jajko, dowolne przyprawy, może być nawet mieszanka przypraw do mięsa mielonego, garść bułki tartej ( jeżeli
W Moim Magicznym Domuminut, do czasu, gdy ładnie się przyrumienią Danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę nieskomplikowane. Możecie użyć do niego dowolnych dodatków warzywnych, sosów, ketchupu. Ja podałam swoje z szybką sałatką z ulubionego miksu sałat, pomidora i ogórka polaną winegretem. Prosto i szybko - smacznego
Cooking Monsterzatapiać w nim rybę smażyć;) ZALEWA: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 4 łyżki octu 4 łyżki cukru 4 łyżki ketchupu 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego WARZYWA 4 cebule, słoik papryki konserwowej, słoik ogórków konserwowych pokroić w kostkę, wszystko poddusić i wlać do zalewy;) SMACZNEGO
Moje Słodkie Piekiełkoprzede wszystkim letnich warzyw i owoców jak: ogórki – pomysłów na przetwory ogórkowe jest mnóstwo – począwszy od tradycyjnych ogórków kwaszonych a skończywszy na różnorodnych wersjach sałatek z ogórkiem w roli głównej) pomidory, z których można przygotować przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki
moj przepis namarynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona kwaszona z borówkami Koper Z solą Morela Dżem Nasturcje A’la kapary Ogórki Konserwowe – przepis babci Kiszone / kwaszone Mizeria Mizeria z octem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki z papryką Kwaszona Papryka z grzybami Paprykowa marmolada Puree paprykowe Smażona papryka marynowana W miodzie I W miodzie II Z cukinią Pieczarki
Tradycyjna Kuchniakurczaka mix kebab- gyros pomidor w plasterkach ogórek zielony w plasterkach żółta papryka w paseczkach cebula w piórkach sos czosnkowy ketchupprażona cebulka Filet pokroiłam w kostkę i podsmażyłam z dodatkiem mixu kebab- gyros. Bułki rozcięłam do połowy i wysmarowałam sosem czosnkowym. Następnie wypełniłam wszystkimi składnikami, polałam sosem czosnkowym, ketchupem i posypałam prażoną cebulką. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Pita (bułka do kebaba
bastalenatrójkolorowych 1 podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1/2 puszki kukurydzy 3 połówki papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 200 g startego żółtego sera przyprawa gyros sól, pieprz sos 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 2 łyżki śmietany 18% Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Przecedzić i przelać zimną wodą. W międzyczasie piersi
Ugotowaćprzyjemnością!Polecam!SKŁADNIKI:* sałata endywia – 1 garstka* cykoria radicchio – 1 garstka* rukola – 1 garstka* świeży ogórek – ok. 50 g* tofu – ok. 50 g* wędzony łosoś ( ja użyłam Tatar z Łososia Suempol ) – ok. 50 gDRESSING:* ketchup pikantny – 1 łyżka* szalotka – 1 szt* papryka chili – 1 szt* sól – do smaku* pieprz(...)podprażony słonecznik, ketchup i Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią.Doprawiamy solą i pieprzem , a następnie dokładnie mieszamy. SAŁATKA: Tofu kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano.Odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i pieprzu.Ogórka kroimy w półtalarki, łososia siekamy.Na talerzu układamy sałaty,skrapiamy dressingiem, dodajemy usmażone tofu, posiekanego łososia , świeży ogórek i wszystko
Ostra na Słodkobyć mrożony 1 Cebula 4 płaty papryki czerwonej konserwowej 4 ogórki konserwowe, można dodać te w musztardzie albo chilli 4 ząbki czosnku 1 podwójny filet z kurczaka 20 dag sera żółtego 150 ml jogurtu naturalnego, ja dodaje tego 0% 2 łyżki majonezu (ja dodaje Kielecki) 4 łyżeczki ketchupu pikantnego Po pół łyżeczki:pieprzu,wegety, czosnku suszonego ,papryki ostrej(...)grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem na środek kładziemy farsz i po 2 plastry sera • Naleśniki zawijamy i kładziemy
Gotowanie Patkiponieważ dzięki temu sałatkę lepiej się nakłada. Składniki: pół główki kapusty pekińskiej 2 pomidory bez skórki 4 ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku sól, pieprz majonez ketchup oliwa Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy
Ugotowaćsame ogórki w podobnej zalewie muszą być równie pyszne. Tak, więc do dzieła... SKŁADNIKI: 2 kg małych ogórków, ZALEWA: 1 szklanka octu 10%, 4 szklanki wody, szklanka cukru, 3 czubate łyżki soli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki ketchupu ostrego, 2-3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, 5 ziarenek czarnego pieprzu. WYKONANIE: Do garnka wlać wodę, ocet
Kuchnia Beaty