ogórki w ketchupie - 1499 przepisów (strona:77/100)

Wiosenna przekąska z Tuńczykiem 193

puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju  ➞ 3 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę ➞ 2 płaty papryki konserwowej pokrojonej w drobną kostkę ➞ 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę  ➞15 dag tartego sera np. cheedar ➞1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki ➞ 3łyżki sosu BBQ lub Ketchupu  ➞ 2 łyżki jogurtu Naturalnego  ➞ sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE

Gotowanie Patki
Mielone zapiekane w szynce parmeńskiej 141

fajnie smakuje, tak inaczej. U mnie z ziemniaczkami i ogórkami, które nie zdążyły znaleźć się na talerzu :-). Miłego poniedziałku :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub innego 9 plasterków szynki dojrzewającej u mnie parmeńska 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 3 łyżki ketchupu 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, mieszamy dokładnie

kruche babeczki
Warsztaty kulinarne z Develey - Burgerownia 204

MIĘDZY INNYMI : Bułka burgerowa Klasyczny burger wołowy Domowy ketchup Aiolo/majonez ChimichurI Sos czosnkowy i inne  Chutney z czerwonej cebuli Frytki z batatów i ziemniaków    Moja grupa w której byłam " szefem" miała do przygotowania  Sos tatarski: jogurt grecki  jeden  tyleż samo majonezu miód 1 łyżka  ogórek konserwowy 4 szt imbir

Różowa kuchnia
Zapiekanki z bułek U 161

żółty w plasterkachSos majonezowo - ketchupowy ;Około 3 łyżek majonezuOkoło 2 łyżek ketchupu  -- razem wymieszaćWykonanie :Do każdej bułki  włożyć : ser żółty i kiełbaskę.Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 5/ 10 minut )Po upieczeniu posmarować sosem majonezowo - ketchupowym .Do takiej zapiekanki można dodać : sałatę, ogórka, oliwki co lubicie .Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1533

można używać więcej cukru - i tak można dużo schudnąć).  Nie można używać oleju!  Wszystkie sosy, które nie zawierają tłuszczu są dozwolone -  można używać ketchupu i innych sosów pomidorowych, sosu słodko-ostrego czy  Sriracha.  Jeżeli chodzi o picie to najlepiej jest pić wodę lub herbatę.  Zasady diety ziemniaczanej Lista nieskrobiowych warzyw: marchewka(...)pietruszka,  sałata, wszystkie rodzaje kapusty, kapusta chińska, kapusta pekińska, rzodkiewka, rzodkiew biała, fasolka szparagowa, seler, seler naciowy, koper włoski, grzyby, szparagi, bakłażan, cukinia, wszystkie rodzaje dyni, jarmuż, ogórek, pomidor, cebula, czosnek, por, szpinak, kiełki, brukselki, brokuły, kalafior, burak, rzepa, karczoch zwyczajny, cykoria, rukola,  Przykładowe posiłki: Śniadanie Na śniadanie wiele osób robiło sobie tzw. hash browns czyli nic innego

wegujemy
Naleśniki Bon Appètit 131

jednej miseczki? Składniki: ·        2 opakowania berlinek ·        2 papryki ( żółta, czerwona) ·        4 ogórki konserwowe ·        15 dag sera żółtego ·        2 jajka ·        Oregano(...)również drobno kroimy. 3.   Ogórki kroimy w drobną kostkę. 4.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 5.   Wbijamy jajka. 6.   Doprawiamy solą oraz oregano. 7.   Wsypujemy mąkę. 8.   Wlewamy mleko i razem wszystko mieszamy. 9.   Pieczemy naleśniki 10.    Podajemy z ketchupem lub dowolnym sosem. 11.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Pizza kebab gyros - przepis. 189

najbardziej suche składniki, czyli mięso i pieczarki, następnie kukurydzę, ogórki, paprykę i ser. Posypujemy serem.  Pizze wsuwamy do rozgrzanego piekarnika. Ja piekę 18-20 minut w temperaturze 180 stopni (mam piekarnik elektryczny), ale można dać także wyższą temperaturę i piec krócej.  Podajemy z sosem czosnkowym i ketchupem! Smacznego! Pozdrawiam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Szaszłyki z keczupem 164

patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie cebulę, paprykę, kiełbasę, cukinię oraz ogórka. Szaszłyki oprószam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi  oraz skrapiam obficie olejem.  3. Przygotowane szaszłyki układam na rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki polewam keczupem i podaję. Do przygotowania szaszłyków wykorzystałam Ketchup Extra Kielecki Łagodny, który otrzymałam do testowania od firmy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Parówki z mikrofali 235

Paprykę oczyścić, pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na parówkach. Ogórki pokroić w cienkie plasterki, a cebulkę w półplasterki i również ułożyć na parówkach.Ser zetrzeć na tarce na parówki i tak przygotowane talerze wstawiać do mikrofalówki na 2-3 min. do rozpuszczenia się sera. Następnie polać ketchupem

Mix smaku
17 SANTE znaczy zdrowie - Koreczki z mięsnymi kuleczkami 176

filet. Dodać startą na tarce cebulę oraz czosnek. Przyprawić, dodać ketchup i jajko. Wyrobić masę dosypując otręby by masa była zwarta. Uformować małe kuleczki. Ja swoje smażyłam na oleju ale można upiec w piekarniku bądź na teflonowej patelni bez tłuszczu. Odstawić do wystygnięcia. Na wykałaczkę nadziewać oliwkę, ogórka korniszona, kawałek papryki, listek bazylii oraz kuleczkę z mięsa. Zapraszam na stronę

Magiczne Życie Marty
MACZANKA KRAKOWSKA 149

pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut oka. Jednak od tradycyjnego burgera różni się znacząco zawartością w bułce, no i z pewnością nie jest podawana z ketchupem, majonezem lub innym sosem znanym z burgerów. Poza tym, potrzeba dużo więcej czasu, aby ją przygotować. Obecnie nazywana jest prababką burgera, gdyż w Krakowie była już znana w XVIIwieku. Prawdopodobnie(...)krakowskich dorożkarzy. Co to jest ta maczanka? Przekrojona bułka, polana sosem pozostałym po pieczeniu mięsa, nadziana na bogato - pieczoną karkówką z dodatkiem kminku, przysmażonymi pieczarkami z cebulą oraz kiszonym ogórkiem. Typowo polskie smaki przy których amerykański hamburger może się schować 😉 Jest naprawdę znakomita! Karkówka marynuje się najpierw przez kilkanaście godzin, a następnie piecze w bulionie, dzięki temu jest tak soczysta

Kuchnia MagdaLeny
MACZANKA KRAKOWSKA 149

pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut oka. Jednak od tradycyjnego burgera różni się znacząco zawartością w bułce, no i z pewnością nie jest podawana z ketchupem, majonezem lub innym sosem znanym z burgerów. Poza tym, potrzeba dużo więcej czasu, aby ją przygotować. Obecnie nazywana jest prababką burgera, gdyż w Krakowie była już znana w XVIIwieku. Prawdopodobnie(...)krakowskich dorożkarzy. Co to jest ta maczanka? Przekrojona bułka, polana sosem pozostałym po pieczeniu mięsa, nadziana na bogato - pieczoną karkówką z dodatkiem kminku, przysmażonymi pieczarkami z cebulą oraz kiszonym ogórkiem. Typowo polskie smaki przy których amerykański hamburger może się schować 😉 Jest naprawdę znakomita! Karkówka marynuje się najpierw przez kilkanaście godzin, a następnie piecze w bulionie, dzięki temu jest tak soczysta

Kuchnia MagdaLeny
Hot dog z resztek 174

sałaty umyć i wysuszyć, pomidorki umyć i pokroić w plasterki. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Ulubiony ser, taki co ładnie się topi, pokroić w plastry. Można dodać wszystkie warzywa jakie macie w lodówce. Wybór należy do Was :0 Sos – majonez i ketchup wymieszać razem w takich samych proporcjach. Bułki przekroić na pół

Kuchnia Pokoleń
Warstwowa sałatka z ryżem 2059

Składniki: 125g ryżu, 10 niedużych ogórków konserwowych, 75g szynki gotowanej ( kilka plasterków ), 200-250g startego sera żółtego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 1 świeża żółta papryka, 1 świeża czerwona papryka, szczypiorek, 6-8 czubatych łyżek majonezu ( rozdzielić na dwie części ), 4 łyżki ketchupu pikantnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekane rożki z tortilli 3071

Wami podzielić przepisem na zapiekane rożki z tortilli. Taka przekąska najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika. Ciepłe, chrupiące zapiekane rożki z tortilli podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem. Takie zapiekane rożki z tortilli możemy przygotować z innym nadzieniem, na przykład ze szpinakiem i pieczarkami. Zamiast gotowych placków z tortilli możemy zrobić własne lub zastępić cienkimi naleśnikami. Zapiekane rożki(...)niedużą kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać doprawione mięso. Podsmażyć 2-3 minuty, odsunąć na bok patelni. Dodać cebulę. Chwilę podsmażyć. Całość wymieszać. Na patelnię dodać pokrojoną paprykę, ogórki konserwowe i kukurydzę konserwową. Wymieszać i podsmażyć 2-3 minuty

Danka Pichci