ogórki w ketchupie - 1499 przepisów (strona:85/100)

Udka pieczone z pieczarkami 228

blogu mięsa. Dzisiaj mam dla Was prosty i szybki przepis na rumiane i chrupiące mięsko.  Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy  . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też(...)wierzch udek smarować za pomocą pędzelka powstałym tłuszczem. udka pieczone z pieczarkami Polecam kurczak w pomarańczach udka z cytrynową nutą  złoty kurczak udka pieczone w majonezie i ketchupie

O kuchni z uczuciem
Placek ziemniaczany z mięsem 78

Inna wersja placka po cygańsku. Okrągły chrupiący ziemniaczany placek z aromatycznym mięciutkim mięsem. Do tego ogórek i mamy pyszny obiad!   Na placki 10 dużych ziemniaków 2 jajka 1 duża cebula 1,5 szklanki mąki sól i pieprz Na farsz: 500g karczku wołowego (może być inne mięso) 1 czerwona papryka 5 dużych pieczarek 2 duże czerwone cebule kilka suszonych śliwek(...)Śmietana-2 łyżki Trochę mąki sól, pieprz, czerwona papryka-słodka Do polania śmietana-18% plasterki świeżego ogórka świeży szczypiorek Robimy! Placki Ziemniaki tarkujemy na papkę, bądź używamy robota jak ja np. Kasia, gdzie dobieramy odpowiednią tarczę. Tak samo traktujemy cebulę. Powstałą papkę odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy sól i pieprz, wbijamy jajka i mieszamy do połączenia. Na koniec dodajemy mąkę

Latosiowydom
Hamburger z Chili con carne. 207

łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy z Dijon 2 łyżki sosu chili prażona cebulka 4 plastry sera (najlepiej cheddar) 4 bułki pieprz, szczypta suszonego imbiru sałata, pomidory, cebula ketchup, majonez, musztarda CHILI CON CARNE Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę.Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula zmięknie dodajemy paprykę oraz przyprawy(...)prażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony. Bułki smarujemy majonezem i musztardą. Na spodzie układamy mięso i kładziemy na nim ser. Na to wykładamy ogórki konserwowe w plasterkach. Następnie wykładamy nasze chili con carne. Przykrywamy drugą połówką bułki posmarowaną majonezem i musztardą. Smacznego

Moje-pitraszenie
Domowa lemoniada 187

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami 190

Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, czy ketchupem, wykorzystujemy do przygotowania równych dań z ich udziałem. Jak chcecie to mnie za te parówki na blogu ukamienujcie, bo parówki to samo zło, bo większość zawiera MOM – mięso oddzielane mechanicznie. Parówki to produkt, który może mieć bardzo dobry skład(...)się uderzy w piersi ten kto nie jadł hot dogów z parówkami na stacji benzynowej ORLEN, czy w sklepie IKEA cienkie parówki w bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Co zrobić z parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta bezrybna 174

mój wegański twaróg , który smakiem nie ustępuje miejsca tradycyjnemu. Za czasów, gdy robiłem pastę w wydaniu „tradycyjnym” (czyt. z rybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta(...)misce, jeśli używasz blendera ręcznego i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Ja polecam klasyczne podawanie, jak dla mnie – ciemne pieczywo (żytnie) i ewentualnie dodatki, takie jak ogórek gruntowy czy pomidor. Smacznego! Artykuł Pasta bezrybna pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 67

bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek, zarówno tych marynowanych, w zalewie z przyprawami, jak i naturalne, w solance(...)gotowych dodatków do dań. W przeciwieństwie do produktów ze sklepowych półek, te wytwarzane w restauracji pani Magdy Gessler nie zawierają żadnych sztucznych składników i barwników. W ofercie znajdą państwo ketchupy z polskich pomidorów z dodatkami selera, cebuli i octu jabłkowego dla uzyskania wyrazistego smaku, oraz musztardę w kilku odsłonach, z przyprawami lub miodem. Do wyboru są również oliwy, parmezanowa

Codogara
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 113

bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek, zarówno tych marynowanych, w zalewie z przyprawami, jak i naturalne, w solance(...)gotowych dodatków do dań. W przeciwieństwie do produktów ze sklepowych półek, te wytwarzane w restauracji pani Magdy Gessler nie zawierają żadnych sztucznych składników i barwników. W ofercie znajdą państwo ketchupy z polskich pomidorów z dodatkami selera, cebuli i octu jabłkowego dla uzyskania wyrazistego smaku, oraz musztardę w kilku odsłonach, z przyprawami lub miodem. Do wyboru są również oliwy, parmezanowa

Codogara
Ketchup z cukinii 199

zdążamy z jej spożywaniem. Stąd pomysł na sos/dip. Robię go od kilku lat, więc już nawet nie pamiętam źródła przepisu, który z czasem zmieniłam według swojego gustu i smaku. Ketchup najlepiej smakuje, gdy się przegryzie, czyli po przynajmniej dwóch miesiącach. Jeśli podacie do kiełbasek z wody lub dań z grilla albo posmarujecie nim pizzę, chętnie zjedzą go również dzieci(...)resztę składników i gotować kolejne 20 minut (od momentu zagotowania). Gorącą masę wlewać do słoików i zakręcać. Odstawić, by powoli stygły. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.   ----------- Podobne: Ogórki z chili Konfitura z czerwonej cebuli Wiosenny sos-sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe hamburgery wołowo-wieprzowe. Sos do hamburgerów. 283

mnie idealny hamburger to taki, który oprócz wyśmienitych i wilgotnych bułek drożdżowych z sezamem, zawiera także odpowiedni sos i kawał dobrego mięsa. Pisząc o sosie, mam na myśli nie ketchup, czy majonez, ale mieszankę, którą używam często także do sałatek. Przepyszne uzupełnienie. A jeżeli chodzi o mięso... Kluczem do sukcesu jest odpowiednie doprawienie. Kotlet musi być wyrazisty, ale też soczysty(...)łyżka musztardy stołowej łyżeczka musztardy Dijon 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą.  Pozostałe składniki: 8 bułek do hamburgerów ( tutaj przepis ) sałata  pomidor zielony ogórek ogórki kwaszone lub np. ogórki kanapkowe rzodkiewka ulubione kiełki rukola żółty ser w plastrach lub inne ulubione warzywa Wykonanie: Bułki od hamburgerów kroimy na pół i zrumieniamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Śledzie po cygańsku 87

warzywnej ostrości oraz świetnie połączy się z pozostałymi dodatkami. Jak zawsze zrezygnowaliśmy natomiast z sosu na bazie ketchupu. Używamy do tego passaty lub przecieru pomidorowego, z czego ten drugi sprawdza się lepiej ze względu na gęstszą konsystencję. Co ważne, jeśli masz ketchup naprawdę dobrej jakości, czyli bez zagęstników i skrobi modyfikowanej, możesz go użyć w wersji pikantnej lub łagodnej, według(...)ziele angielskie. Składniki zagotowujemy, dokładnie mieszając, a następnie również odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony sos oraz cebulkę z porem i czosnkiem przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w plasterki lub półplasterki ogórki konserwowe.     Ze śledzi odlewamy wodę, a filety osuszamy przy pomocy ręczników kuchennych. Następnie kroimy śledzie na ok. 2 cm kawałki. Dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki z duszonym mięsem 178

Jeśli pozostało Wam mięso duszone z poprzedniego dnia można go wykorzystać jako dodatek do naleśników. Ja podałam z sosem barbecue, ale możecie podać z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym swoim ulubionym. Najlepiej smakuje podane bezpośrednio po usmażeniu naleśników, kiedy są ciepłe. Mięso można również podać z tortillą lub plackami ziemniaczanymi. Za każdym razem smaczne danie. Mięso 700 g  karkówki(...)rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć  naleśniki z dwóch stron. Dodatkowo 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sos barbecue lub inny swój ulubiony Na usmażone naleśniki układać poszarpaną karkówkę, ogórki pokrojone w kostkę, paprykę i poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem i złożyć naleśnik. Po wierzchu

O kuchni z uczuciem
Konfitura z pomidorów z chili i kolendrą 162

jest – konfitura z pomidorów, z chili i kolendrą. Fantastyczny dodatek do wędlin i mięs, ale także ciast. Zakochacie się w tym smaku. Niektórzy zrezygnowali dla niej z ketchupu ;)   Składniki: – 1 kg pomidorów (najlepsze odmiany z małą ilością pestek i miąższu, słodko/kwaśne; ja użyłam miksu zebry, malinowych i śliwkowych) – 1 cytryna – 1-2 łyżeczki(...)ogniu. Konfiturę rozlewamy gorąca do słoików i natychmiast zamykamy. Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Makaron z owocami morza .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Relisz pomidorowy 156

mięs czy kanapek. Relisz lub jak kto woli z angielskiego Relish to gęsty, aromatyczny sos ze świeżych warzyw. Głównie przygotowuje się go z pomidorów, papryki, cebuli z dodatkiem kiszonych ogórków i przypraw. Charakterystyczne jest to, że nigdy nie jest on jednolity i zawiera w sobie widoczne kawałki warzyw. Relish pomidorowy jest szczególnie popularny w krajach anglosaskich – od USA, poprzez(...)minut. Po tym czasie objętość płynu powinna zmniejszyć się o połowę. Następnie do garnka dodajemy cukier i gotujemy, aż relisz nabierze konsystencji gęstego sosu. Swoją konsystencją powinien przypominać ketchup. Pod koniec gotowania doprawiamy musztardą, papryką w proszku oraz curry. Relish można przechowywać w lodówce przez ok. 1 tydzień lub gorący wlać do wyparzonych słoików i zapasteryzować. Artykuł Relisz pomidorowy pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty 127

śmietaną jest delikatny w smaku, mięciutki i soczysty. Świetnie sprawdzi się na niedzielnym obiedzie dla całej rodziny. Podałam go z młodymi ziemniakami i surówką z młodej kapusty i ogórków . Będą do niego również pasować kluski śląskie i buraczki czy sałata ze śmietaną. Danie wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety schabowe, a lubicie koperek(...)attachment_9085" align="aligncenter" width="901"] Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty[/caption]   Zobacz inne przepisy na schab: Schab Duszony Z Warzywami I Boczkiem Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Schab Pod Pierzynką Z Marchwi I Sera Roladki Ze Schabu W Sosie Śmietanowym Schab Zapiekany Pod Pierzynką Z Pieczarek I Sera Schab Zapiekany Z Warzywami W Sosie

e-PrzepisyKulinarne