Szybka przekąska , która nie wymaga szczególnego wkładu. SKŁADNIKI ogórki - 2 szt. jeden serek almette naturalny . sucha papryka 0,5 łyżeczki; świeży koper, posiekany 2 łyżeczki; chili w proszku 0,5 łyżeczki czosnek - posiekany 1 ząbek. WYKONANIE Przygotowujemy farsz mieszając wszystkie składniki(...)umieszczamy w lodówce na ok 50 min Ogórki pokroić w krążki, wysokość około 1,5 cm. łyżeczką wyciąć niektóre części wnętrza ogórka. W ten sposób, aby uzyskać wolną przestrzeń do farszu. Każdy kawałek ogórka wypełniać masą . Na szczycie dekoracji można posypać papryką i chili. Gotowe! SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy200g), 1/2 szklanki pikantnego ketchupu, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku Dodatkowo: 1/2 słodkiej papryki czerwonej, 1/2 słodkiej papryki żółtej, 1 mała papryczka chili, 250 g pieczarek, 2 ogórki konserwowe, 2 duże cebule, 3 duże ząbki czosnku, Sposób przygotowania: Skrzydełka opłukać, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem, paprykami, majerankiem, skropić maggi, dodać liść laurowy, ziele angielskie
Nie tylko w kuchniOgórki meksykańskie 2,5 kg małych ogórków 4 łyżki soli Zalewa : · 1 główka czosnku · 1 łyżeczka chili · 40 dkg cukru · 8 łyżek oleju
Aromatyczne Podróżeżołądków drobiowych 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 szkl pęczaku 3 szkl wywaru z gotowania żołądków sól pieprz szczypta chili 1 łyzka suszonych kiszonych ogórków bazylia majeranek natka pietruszki Żołądki umyć, dodać cebulę, zalać 4 szklankami wody i ugotować do miękkości. Wyłowić i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić żołądki, posiekaną cebulę i pokrojoną drobno marchewkę
Gotowanie jest łatweSkładniki : około 5 kg nie dużych świeżych ogórków gruntowych kilka strąków papryki chili małe cebulki kilka ząbków czosnku gorczyca biała pieprz ziołowy mielony pieprz kolorowy cały Zalewa : 6 szklanek wody 2,5 szklanki cukru 2 łyżki soli 2 szklanki octu 10% Sposób wykonania : O górki dokładnie umyj, przekrój na ćwiartki, ułóż ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodaj
Przepisy i porady kulinarnegarść mięty sól, pieprz cytrynowy z młynka 1 łyżeczka syropu z agawy 2-3 cm kawałek imbiru sok z 1 cytryny płatki chili-opcjonalnie oliwa-opcjonalnie Wykonanie: ogórek obrać, pokroić w grube plastry. Jeśli używasz krótkich ogórków, należy pozbawić je gniazd nasiennych. Melona obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ skropić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!średnie cebule obrane i pokrojone w piórka 300 g pieczarek pokrojonych w talarki 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka pokrojona w kostkę połowa papryczki chili pokrojonej w drobniutką kosteczkę 6 kiszonych ogórków pokrojonych w plasterki pół puszki czerwonej fasoli bez zalewy 5 plastrów ananasa z puszki pokrojonego w kostkę 500 ml passaty 2 ząbki czosnku obrane z łupinki(...)bulionu warzywnego / ewentualnie wody masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na maśle przesmaż pieczarki pokrojone w talarki, połowę chili, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę oraz kurczaka, przypraw solidnie, wymieszaj; w garnku z bulionem umieść przesmażone na maśle mięso wraz z warzywami, dodaj ogórki, fasolę i ananasy, następnie dodaj passatę, przypraw do smaku, gotuj kilka minut na średnim ogniu do połączenia
Zasmakuj Kuchnioctu jabłkowego lub winnego 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 2 małe listki laurowe 6 goździków szczypta chili 2-3 baldachy kopru Wykonanie: Ogórki kroimy na pół, zasypujemy solą i odstawiamy na 6-7 godzin, po czym odsączamy. W garnuszku o grubym dnie prażymy suche przyprawy. Gdy lekko zaczną pachnieć wlewamy ocet
Kulinarne przygody Gatityjakości. Ja osobiście polecam filety Lisnera. Są dobrze oprawione, jędrne i świeże. Składniki: 200g filetów śledziowych Lisner w oleju kilka dużych pieczarek konserwowych 3 ogórki kiszone pęczek koperku pół czerwonej cebuli kawałek papryczki chili oliwa pieprz, sól, biała gorczyca Przygotowanie: Filety kroimy w mniejsze części i przekładamy do miski. Pieczarki przekrawamy na cztery lub osiem części (zależy od wielkości(...)Ogórki kiszone oraz cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem mieszamy. Do sałatki dodajemy przyprawy oraz drobno posiekany kawałek chili. Zalewamy oliwą, dokładnie mieszamy i wkładamy do szczelnego naczynia. Przechowujemy w lodówce na około 2 dni przed podaniem. Codziennie potrząsamy. Smacznego
Życie ze smakiempółsłodkiego czerwonego wina 1 gwiazdka anyżu 40 g cukru trzcinowego 1 duża cebula 150 g grzybów shimeji białych olej rzepakowy Wielkopolski z chili 2 gałązki tymianku sól, świeżo mielony pieprz 200 g kaszy jęczmiennej Sałatka: 1 duży ogórek 1 czerwona papryka 2 pomidory 3-4 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski sól, pieprz, mieszanka ziół sałatkowych WYKONANIE Piersi z kaczki umyć(...)polać olejem rzepakowym z chili i smażyć przez chwilę. Następnie dodać również grzyby shimeji i nadal smażyć około 7 minut. Na koniec doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Do małego garnuszka wlać 3-4 łyżki oleju rzepakowego, dodać sol, pieprz i dwie łyżeczki mieszanki ziół sałatkowych, po czym wymieszać i zostawić na 5 minut. Ogórek, pomidory i paprykę umyć
Passions hobbies lifeILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 kiełbasy śląskie, po 1/2 średniej wielkości papryki - żółtej, zielonej i czerwonej, 50 dag pieczarek, średniej wielkości ogórek kiszony, 500 g sosu do spaghetti, pieprz chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, 4 plastry sera żółtego. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry. Na łyżce oleju podsmażam kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy(...)większą kostkę warzywa - pieczarki i paprykę oraz odrobinę soli. Podsmażam do momentu wyparowania wody z pieczarek, dodaję ogórka pokrojonego w małą kosteczkę, smażę jeszcze przez chwilę. Do podsmażonej kiełbasy z warzywami wlewam sos, dodaję zioła prowansalskie i odrobinę pieprzu chili cayenne, gotuję przez 3-4 minuty na małym ogniu. W naczyniu żaroodpornym układam warstwy zapiekanki: 1/2 ziemniaków, plaster sera
JejKuchniazupy)ok 500 g zielonych ogórków400 g kefiru200 g jogurtu greckiegopęczek koperku10 rzodkiewek2 małosolne ogórki1 - 2 starte ząbki czosnkusól, pieprz ew chili w płatkach do smakusok z cytrynyoliwa do polaniaprzygotowaniezielone ogórki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przetrzeć przy pomocy blendera. Dodać kefir i jogurt, starty czosnek, wymieszać. Rzodkiewki i ogórki małosolne pokroić w paski lub kostkę, koperek posiekać
Stare Garyoszczędność kasy będzie. 2,5 kg ogórków ( po obraniu )2 duże cebule1 pęczek koperku1 łyżka żółtej gorczycy1 łyżeczka czarnego ziarnistego pieprzu1/2 szk cukru1 łyżka chili jalapeno kruszonegook. 1/2 szk octu Ogórki najlepiej większe umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebule obrać, umyć i pokroić w pióra. Koper umyć, osuszyć i dość grubo posiekać. Pokrojone warzywa wrzucić
Ewa w kuchniogórek. Tak naprawdę to od nas zależy co dodamy do środka. Mój sprawdzony i ulubiony przepis przedstawiam Wam poniżej :) Potrzebujemy: 200g mięsa wołowego mielonego, 2 ogórki kwaszone, 6 korniszonów z zalewy chili, 1/2 cebuli białej, 1/2 cebuli czerwonej, 6 pieczarek marynowanych, 2 łyżeczki kaparów, oliwa z oliwek, jajko, pieprz, maggi, musztarda (u mnie musztarda figowa) Do mięsa dodaję
Przepis na Dzień Dobrypulpecików na parze. To ciekawe urozmaicenie zwykłego "mielonego", a robi się prawie tak samo. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1/2 czerwonej papryki 2-3 ogórki kiszone 1 cebula sól, pieprz ziołowy chili jajko sucha bułka Wykonanie: Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki oraz
Pasja Smaku