Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piękny, ciemny kolor, niepowtarzalny aromat i konsystencję gęstej śmietany. W połączeniu z kaszą i wyrazistymi dodatkami, np. kiszonym lub konserwowym ogórkiem, marynowaną papryką albo surówką z kiszonej kapusty, stanowią świetne trio :) Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaOmlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!początek proponuję herbatkę miętową lub rumiankową, wodę z miodem i cytryną lub mój „napój reanimacyjny”, na który przepis podam na końcu. Bardzo polecany jest również oczywiście sok spod kiszonej kapusty, ogórków lub buraków. Soki spod kiszonek, jak i same kiszonki są bogate w minerały i witaminy, które pouciekały w trakcie imprezy wraz z kolejnymi kieliszkami ? Poza tym, pomimo kwaśnego
Kate's KitchenHej! Ten przepis to klasyka w każdym calu. Znana i lubiana sałatka warzywna, niezwykle popularna. Dorzucam ją do swoich sałatek. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSolanka, błędnie, jak się okazuje, nazywana solianką, stała się wypadkową do stworzenia poniższego przepisu. W oryginale jest to zupa wywodząca się z kuchni ukraińskiej i rosyjskiej
PichceniomaniaDziwny to tydzień jest. Kilka nowych sytuacji sprawiło, że mój spokój ducha został nieco nadszarpnięty 😉 Zamiast w skupieniu poświęcać się chociaż odrobinę temu miejscu, ja próbuję
gotować!Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W moim domu Wigilia jest tradycyjnie bezmięsna. Duża ilość potraw to wariacje na temat ryb. Chętnie eksperymentuję, wypróbowuję dania z różnych regionów Polski albo po prostu
PichceniomaniaŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!witaminowa. Nie przez przypadek mamy okazję jeść ją Jesienią, kiedy to witaminki są nam bardzo potrzebne. Pyszna jest solo, ale równie dobrze smakuje w połączeniu z marchewką czy kiszonym startym ogórkiem .Polecam wszystkie wersje. Składniki: 3 rzepy ok 500 g 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Rzepę obrać i zetrzeć
Gosia gotuje#obiad #filet z kurczaka ugotowany z wloszczyzna #kasza #Orkiszowa ugotowana z wloszczyzna, z posiekana natka pietruszki i polana olejem rzepakowym extra
Szkrab Je Sammówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula, małe kwaśne jabłko, sól, pieprz do smaku, łyżka majeranku
Lena GotujeW lecie sałatki lubię bardziej niż zwykle. Po pierwsze dlatego, że nie trzeba stać godzinami przy gorącej kuchence, a po drugie dlatego, że są lekkie, a
Pichceniomania