ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:346/434)

Pieczeń rzymska 486

dopiekamy jeszcze 15 minut. Studzimy pieczeń nie wyciągając z formy, następnie kroimy w plastry i przekładamy na talerz. Serwujemy na zimno lub na ciepło np. z ciemnym sosem i kiszonym ogórkiem. The post Pieczeń rzymska appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomysł na śniadanie - pieczywo na dwa sposoby. 442

wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka.  Dzisiaj jednak zabrakło w mojej kuchni dodatku warzyw, a zazwyczaj są to pomidory i ogórki kiszone. Także polecam ten dodatek. Takie dwie grzanki mają ok. 145 kcal. (polędwica = 2x 20kcal, chleb = 2x 60 kcal + dodatki) Drugą propozycją są TOSTY (SANDWICH) Z PIECZARKAMI, POLĘDWICĄ Z KURCZAKA

All My Fit Life
Pulled pork czyli długo pieczona wieprzowina 147

południowo-wschodnich stanów USA i jest to kolejny przykład na genialność tego kraju. Najczęściej serwuje się je w kanapkach, burgerach z rożnymi sosami. Ja podałam z knedlami i ogórkami kiszonymi. Obiad był full wypas. I proszę się nie obawiać, włączenie na 10 godz. piekarnika nie pociąga za sobą aż tak ogromnego zużycia energii, żeby sobie raz na jakiś czas

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mleko migdałowe 127

ekspedientów, który dość często zerka i uśmiecha się. Białe motylki plączące się koło nóg. Nakierowanie muchy na otwarte drzwi balkonowe, aby uwolniła się z pułapki mieszkania. Stłuczony słoik kiszonych ogórków i skaleczony palec. Chłopczyk mówiący "dzień dobry" wcale mnie nie znając.       Zapach świeżo rozpakowanej kawy... Malutkie bananki. Wspomnienie Krakowa. Jego zdjęcie, gdy miał

Weganizm infantylny
Smalec - zdrowy, bo...z fasoli 146

Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z plasterkiem kiszonego ogórka! Nawet mój Mąż mięsożerca dał się oszukać :) Składniki: puszka białej fasoli średniej wielkości cebula, pokrojona w drobną kostkę olej rzepakowy do smażenia pół kwaśnego jabłka, startego na tarce łyżka prażonej cebulki

Kulinarny Pamiętnik
Leczo z cukinią / Letcho with zucchini 176

codzienny obiad lub kolację, które swoją paletą barw zachęci do jedzenia nawet małego niejadka Składniki - 3 różnokolorowe papryki - trzy laski kiełbasy np. podwawelskiej - 5 dużych ogórków kiszonych - dwie cebule - duża cukinia - ćwierć szklanki oleju - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś aby ten blog rozwijał się

Świat Smaku
Prosiaczek w koronie #1 158

następnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie.  6-8 pieczarek 1 cebula 4-6 plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry; cebulę w piórka. Cebulę zeszkliłam

bastalena
Gulasz z kaszą jęczmienną i soczewicą. 183

śmietanę - wszystko mieszamy i dolewamy do mięsa. Intensywnie wszystko mieszamy aż sos nam zgęstnieje. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Gotowe! Do dania wspaniale pasują domowe ogórki kiszone lub sałatka z kiszonej kapusty z marchewką.  Podsumowanie: Danie gotowe "Babci Zosi" okazało się naprawdę wyśmienite. Dodatek suszonych pomidorów i soczewicy nadał wyjątkowy smak i kolorów do mojego dania

Emcia Pichci
Papirusowe burgery 191

Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich" 2 krążki cebuli 2 plastry pomidora 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka ketchupu 2 plastry żółtego sera topionego 2 liście sałaty rzymskiej 4 plasterki kiszonego ogórka 2 bułki do burgerów Przepis: Pierś kurczaka rozbijamy i zawijamy w papirus. Z każdej strony smażymy pierś na rozgrzanej teflonowej patelni (po 5 minut). Po usmażeniu przekrawamy

Emcia Pichci
Jasny sos wieprzowy 114

angielskiego Szczypta gałki muszkatołowej Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Zasmażka: 1,5 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki zimnej wody Dodatkowo: 1/3 czeskiego knedla 2 ogórki kiszone Przepis: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy aż do momentu jej zarumienienia się. W tym czasie szynkę płuczemy i kroimy w kostkę o wymiarach

Emcia Pichci
Pasta z makreli i jajek 219

jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Placki ziemniaczane z oscypkiem 174

koniec podsmażamy na patelni oscypka układamy na plackach. Dip czosnkowy: - 2 łyżki jogurtu greckiego - 2 łyżki śmietany - przeciśniety czosnek 2 ząbki - sól i piperz - pokrojony w kosteczke ogórek kiszony Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 174

brukselką  = 270kcal 4. Jabłko (180g), 100ml jogurtu  naturalnego, 2 łyżki musli owocowego  = 238 kcal 5. 3 kromki chlebka chrupkiego, 3 plasterki polędwicy sopockiej, 2 sztuki ogórków kiszonych (120g)  = 160 kcal Pamiętajcie o 2 litrach wody łącznie: 1031 kcal Pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Placuszki owsiane z mango. Cykl: DIETA NISKOKALORYCZNA 191

powyżej). Tak przygotowane danie ma 343 kcal  Placuszki są przeyszne w smaku! Polecam! Przykładowy jadłospis 5 posiłków 1. Wafle ryżowe 2 szt, 1szt. jajko ugotowane na miękko, szczypiorek, ogórek kiszony  (149kcal) 2. Kawa z mlekiem 3,2% (100 ml mleka), jogurt brzoskwiniowy z ziarnami (170g) (214 kcal) 3. Placuszki owsiane z mango (343 kcal) 4. Grejpfrut czerwony- 260g

SMYKWKUCHNI
Pizza z oscypkiem 218

łyżki ketchupu  łyżeczka koncentratu pomidorowego po łyżeczce: bazylii, oregano, tymianku Pozostałe składniki: połówka czerwonej papryki 8 plasterków oscypka 10 plasterków salami 100g startego żółtego sera (zwykłego lub mozzarelli) ogórek kiszony mała cebula 10 sztuk pieczarek przyprawa do pizzy olej do posmarowania formy Wykonanie: Ciasto: Do kubeczka wrzucamy drożdże i cukier, zalewamy ciepłą woda i mieszamy. Mąkę wsypujemy do miski

Czerwona Porzeczka