prosta, ale często to właśnie w prostocie tkwi siła. Zgodzicie się ? Spróbujcie. Składniki: 3 cm pora 2 większe rzodkiewki 2 grube kabanosy 3 łyżki kukurydzy z puszki 1 duży ogórek kiszony 1 pełna łyżka majonezu (u mnie wersja light) szczypta granulowanego czosnku bez chemii (do nabycia w Skworcu ) szczypta suszonej bazylii – zwykła lub mielona (do nabycia w Skworcu ) świeżo
Słodkie okruszkisoli 2 łyżki oleju Dodatki: kilka plasterków kiełbasy, u mnie Krakowska Sucha od Hańderek 150g ta rtej mozzarelli 1/2 czerwone j cebuli 1 /2 pa pryki zielonej 1 ogórek kiszony 2 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej koncentra t pomidorowy pieprz, zioła do pizzy, czosnek granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy
Szefowa kuchnidrugi dzień świąt. W tym roku było podobnie. Już tęsknię za jej smakiem ... Składniki na 4 duże słoiki sałatki: 5-6 dużych marchewek, 4 ziemniaki, 6 dużych ogórków kiszonych, 1 pietruszka, 1/2 bulwy selera, 2 pory, puszka ekologicznej kukurydzy, puszka ekologicznego groszku zielonego, ewentualnie kostka sera żółtego wegańskiego, przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, majonez wegański(...)przepisu lub śmietanka owsiana albo ekologiczna sojowa, musztarda. Wykonanie: Warzywa (marchewkę, seler, ziemniaki, pietruszkę) gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu i przestygnięciu obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Ogórki, pory i, opcjonalnie, ser wegański również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę i groszek. Przyprawiamy wedle uznania i dokładnie mieszamy. Umieszczamy w wyparzonych słoikach. Majonez z musztardą mieszamy z sałatką przed podaniem
Jeść, by żyć w zdrowiuJasiek był dumny jak powiedziałam mężowi że dzisiaj obiad synuś zrobił. Z pewnością będziemy gotować razem częściej. Składniki: trzy płaty wołowiny na rolady kawałek boczku (jako nadzienie) cebula opcjonalnie ogórek kiszony (chociaż my akurat nie lubimy) 2 łyżeczki musztardy przyprawy: majeranek, zioła prowansalskie, koperek, ziele angielskie, liść laurowy łyżka oleju kostka bulionowa (jako baza sosu) łyżka mąki łyżka śmietany
Mama z miastakalorii. "Bez mięsa to nie kebab" ? No to wypróbujcie (: Składniki ( 1 porcja): 1/2 (90 g) opakowania tofu 1 tortilla 1/2 pomidora 1/3 cebuli 1/4 marchewki 1 ogórek kiszony garść sałat : pekińska, lodowa, radicchio oraz rukola 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki przyprawy gyros lub kebab 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie (15 minut): - tofu(...)Zalewamy sosem sojowym starając się polać każdy kawałek. Posypujemy w miarę równomiernie przyprawą kebab i odstawiamy - kroimy cebulę w cienkie piórka, pomidora i ogórka w plasterki. Sałatę rozdzieramy na małe kawałki. Marchewkę zcieramy na tarce o małych oczkach - tofu delikatnie obracamy w miseczce i sprawdzamy czy wchłonęło sos - każdy kawałek powinien być
Pora na pora i pomidoraSałatka wielowarzywna do obiadu. Składniki : 1/2 kg kalafiora 1/2 kg cebuli 1/2 kg pomidorów zielonych 1/2 kg marchewki 1/2 kg papryki czerwonej 1/2 kg ogórków kiszonych pieprz ziele angielskie suszony koper czosnek Na zalewę : 1 litr wody 1 łyżka soli ( naljepiej nie jodowanej ) 2 łyżki cukru 1 łyżeczka kwasku cytrynowego Sposób wykonania : Kalafiory podzielić na małe różyczki,obraną
Przepisy i porady kulinarneróżnych potrawach. Dziś pasta z awokado a wkrótce pesto :) Składniki: 1 duże, dojrzałe awokado (albo 2 małe) 5 jajek ugotowane na twardo do 200 g białego twarogu 1 ogórek kiszony (może być konserwowy) paczuszka zielonych oliwek wiązanka czosnku dzikiego szczypiorek sok z poloły cytryny pieprz (możemy dodać żółty ser, ja nie dodałam) dodatkowo: do dekoracji plasterki cytryny, parę(...)oliwek oraz szczypiorek Miąższ awokado wydrążamy z łupin. Jajka ścieramy na tarce. Do awokado dodajemy jajka oraz twaróg. Dokładnie ze sobą mieszamy na gładką masę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórek drobno kroimy, szczypiorek i czosnek siekamy, oliwki drobniej siekamy. Wszystko razem mieszamy, Doprawiamy pieprzem. Pastę podajemy w łupinach od awokado. Dekorujemy cząstkami cytryny oraz oliwkami i szczypiorkiem. Całość jeszcze
Bon Appetit Małgorzatymięsa, komponowała się znakomicie; lekko kwaśna, dość pikantna - tak, jak lubię:) Stopień "ostrości" można regulować dodając mniej lub bardziej pikantną musztardę. składniki: 1 por 1 kwaśne jabłko 2 ogórki kiszone 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru sos: 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy Por pokroić w półkrążki, zasypać solą i cukrem, wymieszać, odstawić
6niebomnie w domu, szczegolnie w weeekendy. Wspanialy i prosty przepis na smaczne kanapeczki. 5-6 jajek 2 łyżki majonezu keczup musztarda sarepska sól, pieprz dodatki: szczypiorek, pomidor, ogórek kiszony, itp Jajka ugotować na twardo. Zahartować - odcedzić, opukać, trzymać przez chwilę pod strumieniem zimnej wody, obrać. Jajka zmielić, najlepiej na maszynce do mięsa (ja obecnie z braku maszynki, zmiksowałam(...)robocie, można także drobniutko posiekać). Przełożyć do miski dodać majonez, do smaku doprawić musztardą i keczupem oraz solą i pieprzem. Nakładać na ulubione pieczywo, udekorować szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem lub innym dodatkiem. Smacznego
Codzienne Gotowaniewody - 1 opakowanie włoszczyzny (w każdym sklepie dają różne proporcje, więc nie będę wymieniać, po prostu wrzucacie wszystko co tam dali) - 3 ziemniaki - 1 cebula - 10 ogórków kiszonych - Maggi, sól, pieprz (ja pominęłam, gdyż dla mnie w smaku była idealna i bez tego) - koperek świeży lub suszony (można pominąć) - do zabielenia: jogurt naturalny Pierś z kurczaka umyć
Be Fit Be Strongwymoczyć śledzie to zapewniam, że jest warta całego tego zachodu. :-) Dla wielbicieli śledzi oczywiście! 2-3 filety śledziowe (u mnie z oleju) 2 buraki 2 ziemniaki 2 ogórki kiszone 2 jajka 1 mała cebula majonez sól, pieprz 1. Filety śledziowe moczymy. Te z beczki minimum 2h (po godzinie wymieniamy wodę), natomiast te z oleju przez około 15 minut(...)Burak i ziemniaki gotujemy do miękkości, bez obierania skórki. Jajka gotujemy na twardo. Wszystko studzimy. 3. W misce warstwami układać będziemy kolejno: śledzie, cebulę, majonez, ziemniaki, sól, pieprz, ogórki, majonez, buraki, sól, pieprz, jajka. W takiej kolejności przygotowujemy i od razu układamy w misce warstwowo składniki (dzięki temu zabrudzimy mało naczyń): śledzie kroimy na nieduże kawałki, cebulę kroimy
Szefowa kuchnitakie upały, że o żadnych bigosach czy wersjach kapuchy na ciepło nie może być mowy wiedziałam, że wykorzystam ją na surówki. Dzisiaj zatem surówka z białej kapusty z ogórkiem i papryką a do tego jeszcze koperek, marchewka, jabłko i dla przełamania smaku i koloru koperek. O ile surówki z selera czy innych warzyw, często ktoś nie lubi, to zazwyczaj surówkę(...)kolejny wariant surówki z białej kapusty. Drukuj Surówka z białej kapusty z papryką i ogórkiem Pyszna, soczysta i aromatyczna surówka z białej kapusty Danie Salad Kuchnia Polish Liczba porcji -1 Składniki 1/4 główki kapusty 1/2 szt. jabłka 1 szt. marchewki 2 szt. ogórek kiszony 1/2 szt. czerwonej papryki 4 gałązki koperku 1/2 szt. cebuli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu
Mieszam w Garnkugrzanka będzie fajnym śniadaniem czy kolacją ale też zachwyci waszych gości na różnego rodzaju przyjęciach. Ok.15 szt pół awokado 80 gram łososia wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 ogórki kiszone średnie 2 jajka L ugotowane na twardo ok. 50 g serek śmietankowy typu almette 1 łyżka soku z cytryny oliwa Bagietka Opcjonalnie czarnuszka do dekoracji Bagietkę kroimy(...)kromki, smarujemy delikatnie oliwą lub olejem z każdej strony i opiekamy na mocno rozgrzanej patelni. Do miski przekładamy awokado pokrojone w kosteczkę skrapiamy sokiem z cytryny Łososia, jajka,ogórki kroimy również w kosteczkę,cebulę w cieniutkie piórka.Dodajemy do awokado polewamy delikatnie oliwą i delikatnie mieszamy. Każdą przygotowaną wcześniej grzankę smarujemy serkiem i układamy przygotowany farsz. Dekorujemy odrobina
Andzia Pichcijajko 35 dag mąki tortowej sól, pieprz, przyprawa Vegeta lub Kucharek Nadzienie: 2 puszki (po 170 g) tuńczyka w oleju roślinnym 20 dag żółtego sera 2 małe ogórki kiszone Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Zmiksować jajko przeznaczone na ciasto naleśnikowe, Dodać pozostałe składniki, przyprawić niewielką ilością soli, pieprzu i Vegety. Miksować(...)zajdzie taka potrzeba, dla odpowiedniej konsystencji dodać trochę mąki lub dolać trochę wody. Usmażyć naleśniki. Kawałki tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju, rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki nadzienia. Gotowy farsz nakładać na naleśniki, zwijać krokiety. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na złoty kolor
Praktyczna plgłówki niewielkiej młodej kapusty lub ćwiartka dużej 3-4 łyżki kukurydzy z puszki, odcedzonej pół pomarańczowej papryki (lub w innym kolorze) posiekany szczypiorek (pół pęczka) 2 korniszony lub ogórki kiszone Sos: 1/2 szklanki zimnej wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 4 łyżki oleju (dałam z ostropestu, jest dobry na wątrobę) sól, pieprz łyżeczka płynnego miodu 1 spora(...)suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie warzywa wraz ze szczypiorem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze
Czerwień i błękitSprawdziło się, nie rozpadły się podczas gotowania i zaoszczędziłam sporo czasu. Sos kurkowo-warzywny pasuje do nich doskonale. Zrazy: 1 kg szynki wieprzowej 200g wędzonego boczku 4 ogórki kiszone 1 duża cebula musztarda sól, pieprz, papryka słodka Sos: 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki(...)sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, czosnek granulowany. oleju 1. Szynkę kroimy w plastry, rozbijamy cienko. Posypujemy solą, pieprzem, papryką, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Układamy na szynkę, zwijamy by powstał zraz, spinamy wykałaczkami. Robimy tak z każdym kawałkiem mięsa. 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu podsmażamy zrazy, najpierw
Szefowa kuchnimiękkie ... powinno trafić również w Wasze gusta ;-) Składniki na 5 sztuk: 5 dużych bułek 500 g wołowiny 1 żółtko 5 plastrów sera wędzonego boczek wędzony 2 małe cebule ogórek kiszony 1 pomidor mix-sałat 1 ząbek czosnku przyprawy w proszku: świeżo mielony pieprz papryka ostra papryka wędzona słodka sól do posmarowania bułki: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu Przygotowanie: Mięso
Alutka-Gotujeodzwierciedla się także w jego cenie (jest droższy od tego wędzonego na zimno). Składniki na 12 porcji (kulek) : 300g łososia wędzonego na gorąco 2 małe szalotki 2 małe ogórki kiszone Plastry wędzonego łososia wyłożyć na deskę (najlepiej plastikową lub szklaną, bo drewniana wciągnie łososiowy aromat) i posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Białe części szalotek pokroić w drobniutką kosteczkę(...)posiekanego łososia. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy uformować 12 niewielkich kuleczek, ułożyć na półmisku i w każdej kulce zrobić wgłębienie (jak w kluskach śląskich). Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną w miarę równą kosteczkę 2×2 milimetry. Do każdego wgłębienia wsypać trochę ogórkowych kosteczek. Na wierzchu można posypać posiekanym szczypiorem pozostałym
DietologPyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo 100 g półtłustego twarogu 120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu) pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mały pęczek szczypiorku, posiekanego CZAS PRZYGOTOWANIA(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :) Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce
My Culinary Artjest praktycznie sałatką wiosenną. Pyszna, zdrowa i lekka. Polecam. Sałatka warzywna z kurczakiem PODSTAWOWE SKŁADNIKI 1 mała kapusta pekińska 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 2 ogórki kiszone pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku DODATKI pieprz majonez ketchup przyprawa kebab- gyros przyprawa kucharek 10 dag margaryny Margarynę roztopić na patelni, dodać filet pokrojony w kostkę, przyprawić przyprawą gyros(...)Smażyć chwilę, aż mięso będzie miękkie. Fileta usmażonego przełożyć do miski, a pokrojoną kapustę pekińską dać na tą patelnię z tłuszczem i zamieszać, przełożyć do miski z mięsem, wkroić ogórki i pomidory w kostkę, delikatnie zamieszać. Rzodkiewkę pokroić w plasterki oraz drobniutko pociąć szczypiorek. Wszystko razem połączyć, przyprawić pieprzem, majonezem oraz ketchupem
Gotuję Testujęmarchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/4 dużego pora 100g ryżu 1/2 szklanki śmietany 18% 2 liście laurowe 4 kuleczki ziela angielskiego 2 łyżki posiekanego koperku 4 większe ogórki kiszone wegeta (opcjonalnie) sól pieprz Mięso umyć i przełożyć do garnka. Zalać dwoma litrami wody i zagotować. Warzywa oczyścić i umyć. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na grubej tarce, a pora(...)drobno pokroić. Po zagotowaniu mięsa zdjąć szumowiny i dodać do wywaru warzywa, ziele angielskie, liście laurowe i ryż. Opcjonalnie można wsypać trochę wegety. Po 30-tu minutach gotowania dodać ogórki starte na grubej tarce, Gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, zalać rozmieszaną śmietaną, doprawić solą i pieprzem i posypać koperkiem. Smacznego! Mięso można rozdrobnić i dodać
kuchnia doskiwiejsku zrobiłam wczoraj i przepis jest gotowy Składniki: 5 płatów śledziowych matiasów (Ok. 500 g) 3 średnie cebule 1 marchewka 1-2 ogórki kiszone pieprz świeżo zmielony Składniki zalewy: 1 szklanka (250 ml) wody 100 ml octu 10% 150 ml oleju 3 listki laurowe kilka ziarenek(...)Wykonanie: Śledzie wymoczyłam poprzedniego dnia, zmieniając kilkakrotnie wodę. Wymoczone pokroiłam w kawałki. Każdy płat na 3 części. Cebulę pokroiłam w półkrążki. Marchewkę starłam na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Ogórka pokroiłam w plasterki. Cebulę przełożyłam na sitko i zalałam wrzątkiem. Po 5 minutach odcedziłam. Tak przygotowana cebula zostaje pozbawiona goryczki
Kuchnia u Krysiszklanki mąki, 20g drożdży, 1/2 szklanki wody, 0,5 łyżeczki cukru, 2,5 łyżki oliwy, szczypta soli, Dodatkowo: 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 cebule, 3 ogórki kiszone, 1 pomidor, 100g szynki. 50g prażonych orzechów nerkowca MAKAR , 50g sera żółtego, sól, pieprz, oregno, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto : W letniej wodzie rozpuszczam świeże drożdże i cukier. Mąkę przesiewam do miski. Wlewam(...)rozpuszczone drożdże. Dodaję oliwę i sól. Wyrabiam ciasto przez około 5 minut. Ciasto oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 40 minut do wyrośnięcia. 2. Pomidora i ogórki kroję w plasterki. Cebulę kroję w piórka i szklę na oleju. Szynkę kroję w kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych otworach. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na blaszkę wysmarowaną
Tradycyjna kuchnia Kasijabłkiem czy z dodatkiem żółtego sera - jednak na Święta zawsze robię wersję klasyczną. Składniki: 4 marchewki 1 duży seler 4 pietruszki 6 jajek 6 dużych ziemniaków 8 ogórków kiszonych puszka groszku puszka kukurydzy musztarda sarepska majonez sól pieprz Sałatkę jarzynową powinno się mieszać dopiero na samym końcu, by ugotowane warzywa nie zmieniły się w warzywną papkę :) Marchew, pietruszkę(...)ziemniaki obieramy ze skórki, gotujemy w dużym garnku bez dodatku soli. Ugotowane odstawiamy do ostudzenia. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Groszek i kukurydzę odsączamy na sitku. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Szykujemy dużą miskę. Marchew, pietruszkę, seler, jajka i ziemniaki kroimy w plasterki i przeciskamy przez metalowe sitko lub wszystko kroimy w kostkę. Pocięte
Gotowanie i blogowanieSkładniki: 300 g mięsa wołowego 2 ogórki kiszone 1 średnia cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka wody 2 żółtka sól, pieprz Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Do mięsa dodajemy olej, wodę i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość wymieszać na jednolitą masę. Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek. Mięso podzielić na dwie części, formując kulki, lekko(...)spłaszczyć robiąc dołeczek. W dołeczku mięsa wkładamy żółtko. Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wokół mięsa układamy posiekaną cebulę i ogórki. Całość popieprzy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę wsypujemy na sitko, przepłukujemy pod bieżącą wodą, następnie przepłukujemy wrzącą wodą. Opłukaną kaszę wsypujemy do rondla, zalewamy dwiema szklankami wrzącej wody, dodajemy szczyptę soli, gotujemy pod przykryciem około(...)minut, aż kasza będzie miękka. Odstawiamy do przestygnięcia. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę oraz obraną cebulę i ogórki. Do miski wsypujemy kaszę dodajemy pokrojoną paprykę,cebulę, ogórki, odcedzoną i przepłukaną kukurydzę, posiekaną drobniutko natkę pietruszki, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majonezem, dokładnie mieszamy, Sałatkę dekorujemy kilkoma ziarnkami kukurydzy i natką pietruszki. Smacznego
kgwjanczeworozbijamy! Rolada ze szpinakiem 1,5kg mięsa (u nas schab, ale może być też np. delikatniejsza pierś z indyka) 400g szpinaku 1 czerwona papryka 200g mozarelli 3 ogórki kiszone 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, papryka słodka, kurkuma Szpinak wrzucić na patelnię i poddusić (szpinak może być zarówno mrożony, jak i świeży), aż zmięknie, pod koniec dodać zmiażdżone(...)ząbki czosnku. W tym czasie rozkroić mięso tak, by tworzyło jeden wielki płat, rozbić je nieco i posypać przyprawami według uznania. Mozarellę zetrzeć na dużych oczkach tarki, paprykę i ogórki pokroić w niedużą kostkę. Wymieszać wszystkie składniki farszu i wyłożyć je na mięso. Zawinąć i mocno obwiązać szpagatem, żeby się nie rozeszło. Są dwie opcje pieczenia, roladę można zawinąć
Przepysznik - BLW i nie tylkozawierają wiele bardzo cennych składników, zwłaszcza witaminy z grupy B, magnez oraz wapń. Polecam! Składnik: ( na 10 kotlecików) 2 woreczki (200 g) kaszy gryczanej 5 jajek 3 ogórki kiszone 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, gałka muszkatołowa bułka tarta olej Przygotowanie: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie(...)gorącym oleju. Gotujemy 4 jajka na twardo. Do miski wsypujemy kaszę i dokładnie blendujemy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, pokrojone w drobną kostkę jajka i ogórki. Doprawiając gałką, solą i pieprzem do smaku, wrzucamy surowe jajko i wszystko starannie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Rozgrzewamy olej
Symfonia smakowa