pietruszki (przed obraniem) 150g korzenia selera (przed obraniem) lub mały słoiczek selera konserwowego 3 średniej wielkości ziemniaki 2 ogórki kiszone 1 duże jabłko 4 jajka 1 puszka groszku konserwowego 3 łyżki majonezu +2 na wierzch 1 łyżka musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Warzywa: marchew, pietruszkę, ziemniaki
Kuchnia w czekoladzieRobiłam ją już kilka razy i na pewno do niej będę powracać. Składniki: 2 małe cukinie (ja użyłam 1/2 dużej, pozbawionej nasion) 2 marchewki 1 jabłko 2 ogórki kiszone 1 por (biała część) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz, cukier do smaku Cukinię umyć, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać solą, a jak puści
talerz przyjemnościoleju rzepakowym... palce lizać ;) Składniki: 250 gram filetów ze śledzia lekko solone a'la Matjas w oleju rzekapowym SEKO 200 ml gęstej, kwaśnej, zimnej śmietany cebula czerwona 4 ogórki kiszone pół obranego jabłka łyżeczka octu 1 łyżeczka cukru pieprz Przygotowanie: Śledzie kroimy na 2- 3 cm kawałki, układamy na półmisku. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka ew.takie
Życie zaczyna się w kuchnijednogarnkowe. Jeśli przygotowujemy trochę wcześniej, to polecamy kaszę wrzucić tuż przed podaniem. Składniki 500-600 g karkówki wieprzowej 1 duża cebula 1 łyżka smalcu 1 marchew 3-4 ogórki kiszone 2 ziemniaki średniej wielkości 1 l bulionu wołowego 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 2 kawałki papryki konserwowej 50 g kaszy orkiszowej Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenziemniaki 5 szt · ogórek kiszony 2 szt · tłuszcz · cebula · koncentrat pomidorowy 1 łyżka · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · natka pietruszki · koperek · sól · czarny pieprz mielony · imbir mielony · przyprawa do zup Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać
Camilla w kuchniMamy :) Składniki: - 250 g łososia wędzonego - 1 mała cebula - 2 małe ogórki kiszone - 1 jajko - magii - przyprawy: pieprz ziołowy, prawdziwy, słodka papryka Przygotowanie: Łososia kroimy na drobne kawałeczki. Łączymy z przyprawami, także z MAGII i wyrabiamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Bierzemy odpowiednią ilość ryby i formujemy w "okrągły pulpecik", w którym robimy w środku wgłębienie na żółtko
Zdrowie na języku :Ppracy, jak się okazało na drugi dzień była jeszcze lepsza. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 100 g kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 1 średnia cebulka 4 ogórki kiszone 3 łyżki oleju lnianego (lub innego zimno tłoczonego) garść pestek dyni kilka suszonych pomidorów zioła prowansalskie, sól, pieprz olej do smażenia Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy
Cynamonowe szczęściegotowanymi w mundurkach. W sumie wszystkie warzywa możecie tak ugotować. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki 3 średnie ziemniaki 1 mały seler 4 jajka 3 ogórki kiszone 3 małe kiełbasy 1 duże jabłko 1 mała cebula 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Marchewki, pietruszki i seler obieramy i gotujemy prawie
Kardamonovyryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść grzybów mun 3-4 łyżki sosu czosnkowego od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu
R'n'G Kitchenwiem czy przepis przypadnie Wam kochani do gustu ,bo robię go troszkę inaczej niż wszyscy.Uzywam bowiem korzenia pietruszki i gorącej wody oraz ziela angielskiego i gorczycy.Ten rodzaj szybkich ogórków kiszonych mi bardzo smakuje ,dajcie znać czy i Wam posmakowały.Zapraszam po przepis. 2 kg.ogórków gruntowych Ok.3 litrów gorącej wody wymieszanej z 2 łyżkami soli 4 cm.korze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidorsza 20 dag Ogórek kiszony 2 szt. Cebula szarlotka ½ szt. Sól i pieprz do smaku ½ łyżki oleju Maggi do smaku Papryka słodka mielona do dekoracji Sok z cytryny Jajka ugotowane na twardo 4 szt. szczypiorek Wykonanie: Filet z dorsza pokroić, skropić sokiem z cytryny, pokropić maggi, wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny. Cebulę, ogórki drobno posiekać, wymieszać
Tradycyjna Kuchniazłagodzenia smaku. Dzięki dodatkowi dużej ilości warzyw, mamy bardziej kolorową surówkę niż ta w wersji tradycyjnej. Oczywiście, możemy dodać tutaj nie świeżą paprykę a marynowaną. Możemy dorzucić również ogórek kiszony. Nie wiem jak Wy, ale ja, nawet będąc na diecie, do surówki zawsze dodaję chociaż odrobinę cukru. Cukier jak dla mnie wiąże doskonale smak warzyw. Kolejną kwestią jest wyciśnięcie warzyw
Mieszam w Garnkubułeczki to zapraszam po przepis . Zapewniam, że ta sałatka i te bułeczki to pyszne połączenie :) Składniki: 6 śledzi 2 dość duże czerwone buraki 3 średnie ziemniaki 3 ogórki kiszone 3 jajka na twardo 1 cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Wykonanie: Śledzie namoczyć ( ja moczyłam w wodzie z mlekiem około 1 godzinę). Ziemniaki
Agusiowe smakołykiprzepyszne. Warto zrobić je dzień wcześniej, smaki ze sobą się połączą tworząc idealną harmonię. Pycha. Składniki: na dwie porcje 200 g solone płaty śledziowe 50 g cebula 50 g ogórek kiszony 100 g jabłka 150 g jogurtu 40 g borówka amerykańska Sok z cytryny Wykonanie: Płaty śledziowe warto namoczyć w zimnej wodzie około 30 minut do godziny w zależności jakie
Smaki Ewysosu, żeby był intensywniejszy w smaku. Jednak dzisiaj postanowiłam go wykorzystać do sałatki. Tak właśnie powstał mój dawno niejedzony szałot śląski SKŁADNIKI : boczek – 30 dkg ziemniaki – 6 sztuk ogórek kiszony – 2 sztuki cebula – 1 sztuka jajka – 2 sztuki kukurydza – pół małej puszki majonez – 1 łyżka musztarda – 1 łyżka sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości. Pokroić boczek
kuchniabellissima.wordpress.com