polecam gorąco ten pomysł! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej musztarda- około 2 łyżki 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg chudego boczku wędzonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1,5 szklanki wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka mąki
Blog z ApetytemNarodzenia , i od zawsze kojarzy mi się właśnie ze świętami i może dlatego tak bardzo nam smakuje. SKŁADNIKI 4 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 -4 ogórki kiszone 4 duże jajka puszka groszku konserwowego kilka łyżek majonezu łyżeczka musztardy pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa obrać umyć i gotować aż będą miękkie. Ugotowane warzywa wyjąc z wody
RAROSSAinnego, równie dobrego. Polecamy ;) Składniki 3 litry letniej, przegotowanej wody 1 kg butaków 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 30 g chrzanu 250 ml kwasu z ogórków kiszonych 1 główka czosnku 1 łyżeczka kminku (całego) 3 łyżeczki soli szczypta cukru Przygotowanie Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem
R'n'G KitchenFilety śledziowe - 10 szt cebula - 3 szt ogórki kiszone - 3 szt musztarda ocet - 1/2 szklanki woda - 1 szklanka cukier -2 łyżeczki ziele angielskie -10 szt listki laurowe -5 szt z octu, wody, cukru, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować zalewę, przestudzić. Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić. Ogórki pokroić
Camilla w kuchnidzieckiem” na Youtube. Mam nadzieję, że króciutki filmik zachęci Was do zmierzenia się z tym daniem. Zapraszam:) ZRAZY WOŁOWE wołowina (udziec lub ligawa) marchewka cebula boczek wędzony ogórek kiszony musztarda sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie mąka i suszone grzyby opcjonalnie Mięso pokroić na plastry i roztłuc dość cienko (najlepiej przez woreczek foliowy wówczas mięso nie będzie się rwało
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 200 g świeżej wołowiny cebula ogórek kiszony 1 łyżka oliwy jajko sol, pieprz Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy, Mielimy w maszynce do mięsa co najmniej trzykrotnie (ja zmieliłam 4 razy). Do mięsa dodajemy oliwę, sol i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę, układamy na talerzu i na środku robimy małe wgłębienie na żółtko. Cebulę i ogórka, kroimy w drobną kostkę
kulinarnyswiatdomiZauważyłam , że sałatki ostatnio są bardziej poszukiwane więc dziś zapraszam na śledziową. Na świąteczny stół idealna! Składniki; 3 filety śledziowe solone 1 cebula 2 ogórki kiszone 2 ziemniaki 1 duży burak majonez 2 jajka na twardo pieprz szklanka mleka Przygotowanie; Filety zalać wodą i moczyć co najmniej przez 2 godziny. Później odsączyć, zalać mlekiem i moczyć kolejne
Radość kipiąca uśmiechem.Normal 0 21 Makaron razowy – 30 dag Kukurydza – 1 puszka Groszek konserwowy – 1 puszka Ogórek kiszony – 2 szt Oliwki – 1 łyżka Cebulka marynowana – 2 łyżki Schab – 30 dag Papryka słodka Przyprawa do gyrosa Sól Zioła prowansalskie Jogurt naturalny –100 ml Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimna woda , odcedzić. Wsypać do miski
Camilla w kuchnidrugi dzień była wprost wyśmienita. Polecam nawet na większe imprezy okazjonalne, tym bardziej, że możemy ją spokojnie przygotować nawet dzień wcześniej:) Składniki: 1/2 kg buraków czerwonych 1/2 słoika ogórków kiszonych 1 mały słoik pieczarek marynowanych lub 1/2 dużego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki groszku konserwowego Sos: 1 jogurt naturalny lub śmietana 18% 2-3 łyżki
Bea(u)ty kitchensałatka jarzynowa zostanie moją faworytką i ulubioną, choć czasochłonną potrawą. 2 pietruszki 1 mały seler 4 marchewki 2 ziemniaki 5 ogórków kiszonych 1 por 1 puszka groszku konserwowego 5 jajek 4 łyżeczki - musztardy 2 łyżeczki - śmietany 5 łyżeczek - majonezu natka pietruszki sól pieprz Warzywa ugotować w osolonej wodzie
Jadło i czytadłosmaku w połączeniu ze śledziami stanowi świetną przekąskę.. zakąskę na zakrapianą imprezę. Polecam :) Składniki - 4 płaty śledziowe solone typu Matjas Sos - 1 malutka cebulka - 2 małe ogórki kiszone - 1 duży ząbek czosnku - pół pęczka koperku - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki gęstej smietany Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia kilka razy
Kuchnia z widokiem na ogródzupy i wszelkiego rodzaju sałatek. Polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 1 korpus z kurczaka 1 marchewka 1 cebula kawałek selera korzeniowego 2-3 ziemniaki 6 kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe pęczek koperku natka pietruszki do dekoracji 100 g gęstej kwaśnej śmietany sól i pieprz do smaku 1,5-2 l wody
Gosia gotujepapryka 2 ogórki kiszone kilka różdżek brokułu 1 cebula 2 łyżeczki musztardy 100 g jogurtu greckiego majeranek, oregano, sól, pieprz olej Przygotowanie: Makaron i brokuły gotujemy w osolonej
Symfonia smakowałyżeczka majonezu 1 ogórek kiszony 3-4 marynowane podgrzybki 1 suszony pomidor 50 g wędzonego łososia sól pieprz masło A jak to zrobić: Wykrojone kawałki chleba posmarować delikatnie masłem i podsmażyć na patelni z dwóch stron, aż się zarumienią. Jajko pokroić w drobną kostkę, wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Ogórka i grzybki pokroić w kostkę(...)wymieszać. W ringu układać kolejno warstwy: podsmażony chleb jajko podsmażony chleb ogórki z grzybkami podsmażony chleb łosoś drobno pokrojony pokrojony w kosteczkę suszony pomidor bazylia do dekoracji Tak przygotowane danie przełożyć na talerz i delikatnie zdjąć ring. Wygląda apetycznie i tak też smakuje
Kuchnia w opałachzbyt mało. Zwłaszcza w innych posiłkach niż obiadowych. A przecież pasty rybne są takie dobre... Składniki: 3 wędzone makrele 4 jajka ugotowane na twardo szczypiorek 6-7 ogórków kiszonych majonez sól, pieprz Wykonanie: Z makreli usunąć ości. Trochę czasu to zajmuje, ale naprawdę warto. Do makreli dodać pokrojone w kostkę jajka i ogórki kiszone. Szczypiorek drobno posiekać
Pasja Smaku