zaserwowałam :) ) i perfekcyjnie poszatkowaną kapustą pekińską <3 <3 <3 Tatusiu najlepsze życzenia w dniu Twojego święta :* Zupa ogórkowa Składniki na 4 porcje: wędzone żeberka 6 ogórków kiszonych 5 ziemniaków (użyłam młodych) średnia marchewka pietruszka kawałek selera 1/4 pora koperek 150 ml śmietany 18% sól, pieprz Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Marchewkę, selera
Miksturownikpierwszy stają się jego zagorzałymi zwolennikami. Koniecznie spróbujcie a zapewniam, że i Wam zasmakuje. Składniki: Ugotowany ryż ( 2 woreczki ) Pieczony lub gotowany kurczak ( dowolna ilość ) 3 ogórki kiszone 1 cebula Marynowane pieczarki ( 1/2 małego słoika ) ½ brokułu ( może być mrożony ) ½ opakowania mrożonej fasolki szparagowej Pomidory krojone z puszki Ser żółty typu gouda Ketchup Sól Pieprz Wykonanie: Ryż wykładamy do naczynia
Smaki EwySkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać
Prosto i Smacznie z Anetądlatego też mam dla Was przepis na pyszną postną przekąskę. Połączenie śledzi z marynowanymi warzywami to połączenie doskonałe. Warto wypróbować ten przepis. SKŁADNIKI: 300g matiasów solonych, 2 ogórki kiszone, 15 sztuk pieczarek marynowanych ORZECH , 4 strąki papryki marynowanej czerwonej, 1 cebula czerwona, 2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 5 filetów śledziowych 3 ziemniaki 1 puszka soczewicy 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu mleko sól, pieprz Wykonanie: Śledzia przepłukać, włożyć do miski i zalać mlekiem. Pozostawić by się wymoczył na ok 2-3 godziny w zależności jak słone były śledzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Śledź, ogórek oraz
magiczna kuchnia Kasigości na moim świątecznym stole,moja rodzina zajada się nią ze smakiem. Składniki: 8 filetów śledziowych 8 buraków 4 ziemniaki 4 marchewki 4 jabłka 1 seler 8 ogórków kiszonych 1 cebula 1 słoik grzybów marynowanych sok z cytryny Sos: 2 szklanki śmietany 18 % 1,2 słoika musztardy rosyjskiej sól,pieprz cukier Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy i gotujemy
Bajeczna KuchniaSkładniki: mięso wołowe kilka plasterków szynki, sera zółtego 3 ogórki kiszone natka pietruszki ząbek czosnku sól, pieprz szczypta imbiru, tymianku 4 łyżki oleju 1 l bulionu warzywnego parę kropel maggi Przygotowanie: Mięso rozklepać skropić olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, czosnkiem, tymiankiem,przyprawą maggi, zostawić na 2 godz. Płaty mięsa posmarować musztardą, położyć na nich szynkę, ser,ogórki
Gaździnka warzydoskonale się sprawdził. Dodał nowego wyrazu i smaku. Gorąco Wam polecam spróbować zrobić taką wersję. Składniki: 500 g pieczarek 1 mała cebula puszka kukurydzy 3-5 szt ogórków kiszonych pieprz czarny sól 1 łyżka majonezu ser topiony Emmentaler do kanapek i dań gotowych Lactima Wykonanie: Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Wrzątek solimy i wrzucamy nasze przygotowane grzyby
Malinowe Pocałunkiczosnku, koper, kawałki obranego chrzanu , kilka liści winogrona. Odstawić na 3-4 dni w chłodne i ciemne miejsce. Jemy prosto z naczynia w którym kisiliśmy :) ogórki małosolne
Bon Appetit Małgorzatycytryn, w których podajemy sałatkę. Śnieg nie jest składnikiem potrawy :P Składniki: 4 filety matyjas 1 duża, czerwona cebula 100 g suszonej żurawiny 2 ogórki kiszone albo konserwowe (zależy od upodobań) 6 grzybków konserwowych 3 jajka na twardo 4 duże cytryny sok z połówki cytryny posiekana natka pietruszki szczypiorek
Bon Appetit Małgorzatywreszcie nadeszła ta chwila :D Sałatka jest bardzo prosta do przygotowania, a smakuje wybornie nawet na drugi czy trzeci dzień :) Składniki: 1 1/2 szkl makaronu świderki 2 ogórki kiszone 2 jajka na twardo kawałek lub kilka plastrów żółtego sera kawałek szynki lub kilka plastrów kilka łyżek majonezu kupnego lub domowego <- Klik 1/2 puszki czerwonej fasoli
Gotowanie...to proste !Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna 1,5 zł 2 ogórki kiszone 1,5 zł Kasza/mąka/ ryż Kuskus pół szklanki 2 zł Ryż pół szklanki 1 zł Mąka 3 szklanki 2 zł 2 opakowania droższy suszonych 1,8 zł Dodatki Musztarda Sos sojowy
Niedzielny kucharzNatka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 2 zł 1 czerwona cebula 1 zł Główka czosnku 2,5 1 cytryna 1,5 zł 2 ogórki kiszone 1,5 zł Kasza/mąka/ ryż Kuskus pół szklanki 2 zł Ryż pół szklanki 1 zł Mąka 3 szklanki 2 zł 2 opakowania droższy suszonych 1,8 zł Dodatki Musztarda Sos sojowy
Niedzielny kucharzchętnie zamieszczę na blogu Składniki: – 100g ryżu brązowego – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 papryka czerwona lub żółta (u mnie czerwona) – 2-3 ogórki kiszone – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania) – garść drobno posiekanej kolendry (lub innej zieleniny
Smaki Arminedzień miałam lichą porcję do fotografowania. Nic to. Wyszła fajnie. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mała puszka kukurydzy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Jarzyny myjemy, gotujemy
Kardamonovy