jest to żebyśmy mogli pokroić mięso na plastry o dużej powierzchni w poprzek włókien. SKŁADNIKI: około 1 kg. wołowiny kilka plastrów boczku wędzonego lub szynki 1-2 ogórki kiszone 2 cebule -dymka albo szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy pieprz, ewentualnie odrobina soli 3 łyżki mąki 2- 3 liście laurowe 4-5 ziaren angielskich łyżka masła klarowanego
Kuchnia Beatyśrodku ogórek, marchew, cebula, boczek i gotowany ziemniak. Składniki na 5 zrazów : -75 dkg mięsa mielonego -ugotowane w mundurkach 2 małe ziemniaki -ugotowana marchewka -2 małe ogórki kiszone -cebula -ząbek czosnku -plaster wędzonego boczku -pieprz, sól, czosnek niedźwiedzi -olej Śmietana, koper, ząbek czosnku, woda, mąka kukurydziana i przyprawy to składniki na sos koperkowo
Maminek kulinarnySzybka i pożywna sałatka, jedna z ulubionych mojego męża. Składniki: słoik mieszanki sałatkowej (groszek, kukurydza, marchewka) 3 ogórki kiszone 1 duża pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki czerwona papryka 1/2 cebuli 5 łyżek majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatych sałatek które szybko znikają ze stołu. Smaki które wzajemnie się przenikają tworzą coś co zaciekawi każdego gościa na przyjęciu. Składniki : 5 płatów śledziowych a'la matias 2 ogórki kiszone 1 duże jabłko (z tych kwaskowatych) 2 średnie cebule 2 jajka - ugotowane na twardo 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Matiasy moczę ok 30 minut w wodzie, odsączam
Mechanik w kuchniTaka domowa, od Cioci jest najlepsza. Czego użyłem? -ziemniaki ugotowane -sól, pieprz -cebula posiekana na trzy części podzielona -szczypiorek -śmietana 12% -masło -kaszanka -kilka obranych pokrojonych w plastry ogórków kiszonych -pieczarki konserwowe pokrojone w ćwiartki Ziemniaki gotujemy, jedną część cebuli szklimy na maśle (solimy i pieprzymy), łączymy razem, dodajemy łyżkę śmietany, posiekany świeży szczypiorek i ugniatamy na puree. Kaszankę
BaRepasProsta i szybka sałatka z żółtym serem, a do tego bardzo smaczna:) Sałatka z żółtym serem Składniki kukurydza -1 puszka groszek konserwowy -1 puszka ogórki kiszone -3 szt ser żółty -150 g por -1/2 szt jajka -5 szt majonez - 3 - 4 łyżki jabłko -1 szt sól i pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo, obrać
Kuchnia DanusiSałatka z wędzonej makreli z ryżem na śniadania, lunche, imprezy. Wędzona makrela, 150 g (150 ml) ryżu (u mnie długoziarnisty), kukurydza z puszki ( 420 ml.), 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 2 – 3 łyżki majonezu, pieprz, sól, łyżka masła, Ryż wypłukać, wsypać do garnka. Zalać 210 ml zimnej wody, wsypać płaską łyżeczkę soli, dodać łyżkę masła i zagotować pod przykryciem
królestwo garówsmakowało. Do tego kasza gryczana i buraczki i pyszny obiad gotowy ;) Gulasz piwny składniki: 150 g chudego mięsa wieprzowego (najlepiej z szynki) 330 ml ciemnego piwa butelkowego 3 ogórki kiszone 1 szklanka bulionu garść suszonych grzybów 1 duża cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz piwny wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, marynujemy w imbirze, pieprzu i soli, skrapiamy lekko olejem. Pozostawiamy
Delusional Trinea.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -1 seler naciowy -3 ogórki kiszone -1/2 puszki zielonego groszku -3 jajka ugotowane na twardo -biała część pora -pół czerwonej papryki -garść rukoli -jedno kwaskowe jabłko -2 łyżki majonezu -1 łyżka kwaśnej śmietany -2 łyżeczki
Kulinarne przemysleniasolonych płatów śledziowych 2 gotowane lub pieczone czerwone buraczki 4 jajka ugotowanych na twardo 3 ziemniaki , także ugotowane , najlepiej w mundurkach 1 cebula średniej wielkości 3-4 ogórki kiszone starty ser żółty do posypania majonez 2 łyżki musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka miodu cytryna dodatkowo : szczypiorek do dekoracji Płaty śledziowe płukamy pod bieżącą zimną woda . Kroimy
Ogrodnik w podróżyskładnik tych małych przekąsek. Ja dziś chcę pokazać trochę inne, taki zestaw z kumulacją smaków. wędzone śliwki kilka pasków wędzonego surowego boczku pieprz cayenne pomidorki koktajlowe ogórek kiszony feta wykałaczki Na pasku boczku układamy śliwkę, lekko oprószamy pieprzem, zwijamy i spinamy wykałaczką. Jeśli paski boczku są dłuższe, śmiało można jednym paskiem owinąć dwie śliwki. Układamy na kratce
Dieta moja pasjaSkładniki: schab bez kości 4 sztuki duże, musztarda sarepska 4 łyżeczki, cebula 2 sztuki, ogórki kiszone 2 sztuki, boczek wędzony 4 plastry, smalec 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki, mąka pszenna 6 łyżek, śmietana gęsta 1 łyżka, woda 1 litr kotlety schabowe rozbić dobrze tłuczkiem
W Mojej Kuchni Lubięśledzi matiasów 1 jabłko 1 cebula 1 ogórek kiszony sól pieprz majonez śmietana 2 ugotowane buraczki cukier sok z cytryny sól natka pietruszki Śledzie moczymy w wodzie.. 2-3 godziny, w zależności od tego jak bardzo są słone. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i solą do smaku. mieszamy Śledzie kroimy w kostkę
Gotowanie jest łatwewołowiny bez kości ( udziec, antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej rzepakowy sól i pieprz Mieso kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości ok 1 cm. Plastry wołowiny układamy na desce, przykrywamy folia spożywcza i rozbijamy cienko tłuczkiem
Atlas Smakówskładniki: 1 mała bagietka 1 słoiczek smalcu z mięskiem i skwarkami Spichlerza Rusieckiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła ok. 70 g sera żółtego 1 ogórek kiszony szczypiorek ulubiony sos lub keczup do podania wykonanie: Bagietkę przekrawamy wzdłuż. Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smarujemy nim obie części bagietki. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy ok. 5 min. Następnie
Domowy Smak Jedzenia