pasty orzechowo-serowej ( Przepis ) 100 g pieczarek III. Tost z salami i papryką: 4 kromki chleba tostowego 4 plasterki salami 4 plasterki oscypka kawałek papryki 1 mały ogórek kiszony ketchup Przygotowanie: Tosty z mozzarellą i pomidorami: Mozzarellę pokroić na plasterki, ułożyć na chlebie. Na ser wyłożyć suszone pomidory i posiekane oliwki. Tosta zapiec(...)pieczarek wyłożyć na pastę. Tosta zapiec w tosterze. Tosty z salami i papryką: Plasterki sera oraz salami ułożyć na chlebie. Paprykę i ogórka pokroić w małą kostkę i wyłożyć na salami. Tosta zapiec w tosterze. Dodatkowo każdą kromkę chleba można posmarować masłem i posypać ulubionymi ziołami. Pobierz wersję
KuchniaWeDwoje.plsałatka może być modyfikowana np przy użyciu lepszej wędliny czy zastąpieniu cebuli porem. Zapraszam do zapoznania się z przepisem :) Składniki: 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 3 jajka 200 g gotowanej kiełbasy typu mortadela sol pieprz majonez Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchewkę dokładnie szorujemy i w łupinkach gotujemy, aż będą(...)wrzucamy do miski. 4. Dodajemy obrana z łupiny i pokrojona w kostkę cebule. 5. Następne będą ziemniaki i jajko 6. Obrany ze skorki i pokrojony w kostkę kwaszony ogórek. 7. Odcedzony i przelany ciepłą woda groszek konserwowy 8. marchewka 9. Wszystko razem mieszamy. Oczywiście kolejność wsypanych, pokrojonych warzyw może być dowolna 10. Doprawiamy
Kulinarnie z Polką na Kresachsię to połączy z domowym majonezem.......pycha!!!SKŁADNIKI :porcja na średnią miskę 2-3 marchwie średniej wielkości 4 ziemniaki 1 mała cebule 3 ogórki kiszone 1 duże jabłko 2 szt pietruszki w korzeniu seler pół większego groszek w puszce - opcjonalnie jajka 4 szt sól, pieprz do smaku musztarda(...)srebrną poukładać na tym nasze warzywa czyli marchew, ziemniaki, pietruszkę, seler,- warzywa za pomocą pędzelka posmarować olejem zapobiegnie to nadmiernemu przypaleniu oraz wysuszeniu warzyw- gotujemy jajka na twardo- ogórki kroimy w drobną kostkę i wyciskamy je z nadmiaru soku- gdy warzywa zmiękną, wystudzą się obieramy je ze skórki i również kroimy w drobną kostkę- gotowe warzywa, jajka
Basia w kuchnicodzienny obiad lub kolację, które swoją paletą barw zachęci do jedzenia nawet małego niejadka Składniki - 3 różnokolorowe papryki - trzy laski kiełbasy np. podwawelskiej - 5 dużych ogórków kiszonych - dwie cebule- duża cukinia- ćwierć szklanki oleju - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się
Świat SmakuRoman";} Jeśli posiadamy w domu robota z funkcją grubej tarki to bardzo łatwo i szybko możemy ugotować taką oto zupę ogórkową. Zupa ogórkowa - łatwy przepis Składniki: Słoik ogórków kiszonych wraz z odrobiną soku 3 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula torebka ryżu łyżka masła łyżka oliwy ziele angielskie, liść laurowy, papryka mielona sól, pieprz Zupa ogórkowa - łatwy przepis(...)robocie kuchennym na grubych oczkach. Zupa ogórkowa - łatwy przepis Wrzucamy warzywa do garnka i podsmażamy. W tym czasie zagotowujemy wodę w czajniku i wrzącą wlewamy do garnka z warzywami. Ogórki ścieramy tak samo w robocie na grubych oczkach. Gdy warzywa będą półmiękkie dodajemy do garnka ogórki i ryż wysypany z torebki. Gotujemy około 15 minut do miękkości
Pyza i Surówkaniezbyt chudego) 2 duże cebule 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek szklanka mleka czerstwa bułka kilka plasterków boczku surowego wędzonego 2 ugotowane jajka, 2 ogórki kiszone (twarde) Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle. W małej miseczce moczymy czerstwą bułke w mleku. Mielone mięso wrzucamy do miski, dodajemy usmażoną cebulę, odciśnietą(...)szerokości formy w jakiej będziecie piec pieczeń. Na papierze rozprowadzacie około 1 cm warstwę masy mięsnej. 5 – 7 cm od brzegu układacie „nadzienie” do pieczeni (jajka, ogórki, pieczarki, kiełbasę itp) i zaczynacie zwijać, pomagając sobie papierem, jak na obrazkach poniżej. Po zrolowaniu kawałka mieso ugniatamy i pilnujemy konców pieczeni, żeby się ładnie domykały. Kiedy cała pieczeń
Kulinarna Patilogiaokoło 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oliwy sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnek suszony, cebula suszona Dodatki: pierś z kurczaka 200 g mięsa mielonego przyprawa do gyrosa 3 ogórki kiszone cebula czerwona kulka mozzarelli około 250 g sera żółtego Przygotowanie Mąkę przesiewamy przez sito, wsypujemy drożdże, wlewamy wodę i dodajemy olej, sól i oregano. Ciasto wyrabiamy, aż stanie się(...)następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni można również podsmażyć mięso mielone również oprószone przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka, ogórki i mozzarellę w plasterki, ser żółty ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrabiamy, formujemy kulki wielkości mandarynki i cienko rozwałkowujemy. Placki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej
e-PrzepisyKulinarnełopatki wieprzowej, więc nadawała się idealnie :-). Łopatka jest bardzo delikatnym mięsem, a przygotowane z niej zrazy smakują wyśmienicie. Jako nadzienie do zrazów użyłam parzonego boczku, musztardy, ogórka kiszonego i papryki. Całość zalałam bulionem i dusiłam do miękkości. Dodatkowo do mięsa ugotowałam kaszę gryczaną i wyszedł pyyyszny obiadek dla całej rodziny Danie podałam
Marta Gotujesól Farsz: 150 g serka śmietankowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka świeżego tartego chrzanu (można zastąpić ze słoiczka) 1 opakowanie śledzi a’la Matias (250 g) 2 średnie ogórki kiszone Pure buraczane wrzucamy na patelnię (nie musimy go rozmrażać). Smażymy, aż się rozmrozi i odparuje woda. Doprawiamy chrzanem i do smaku solą i pieprzem. Pozostawiamy do wystudzenia. Oddzielamy żółtka(...)wystudzenia. Serek śmietankowy łączymy ze śmietaną i chrzanem. Smarujemy nim dokładnie wystudzone ciasto. Na serek układamy pokrojone na paski śledzie (w kilku rzędach). Na śledziach układamy pokrojone na ćwiartki ogórki. Roladę od strony śledzi delikatnie, ale ciasno zwijamy. Owijamy ją w folię lub papier do pieczenia i odstawiamy w zimne miejsce na co najmniej godzinę. Przed podaniem kroimy
PatiGotujetego pyszne. Mięso wołowe pokroić na plastry, mocno rozbić na cienkie płaty. Doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Na każdym płacie położyć słupek boczku wędzonego, słupek ogórka kiszonego, kilka wiórków cebuli. Dokładnie zawinąć i spiąć wykałaczkami, żeby podczas smażenie się nie otworzyły. Na patelni z odrobiną oleju obsmażyć zrazy na złoty kolor. Pod koniec dodać suszone grzybki i kilka
Kuchnia Pokoleńtemacie tej sałatki, bo nas nie trzeba było długo namawiać do jej wypróbowania;) Polecam;) Składniki: mieszanka sałat 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym pół słoika kiszonych ogórków 3 łyżki naturalnego jogurtu pół szklanki kaszy kuskus 3 ząbki czosnku sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić
Krakowskie smaki Anitrochę octu z białego wina i rozcieramy, aż masa zemulguje prawie jak majonez. Dodajemy solidną łyżkę lipowego miodu i odstawiamy – sos do sałaty jest gotowy. Sałatka: Obrane ogórki kiszone i pomidory kroimy w grube kawałki, czerwoną cebulę kroimy w cienkie plasterki, cukrową w pióra. Umytą i osuszoną miniaturową sałatę rzymską rozrywamy na pojedyncze listki, dokładamy małe pomidorki
WojnaNaSmaki.plsześciu osób 1 kg piersi z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 puszka pomidorów 100 ml słodkiej śmietany 2 kiszone, niewielkie ogórki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 łyżki octu jabłkowego 1 łyżki domowego maggi 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta cukru sól, pieprz natka pietruszki sposób przygotowania Pierś(...)pokrojoną w paski paprykę, całość nakrywamy przykrywką i dusimy przez 15 minut. Następnie do mięsa dodajemy odłożone wcześniej pieczarki, słodką śmietanę, szczyptę cukru i pokrojone w cienkie plastry kiszone ogórki. Całość doprawiamy łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą ostrej papryki, solą oraz pieprzem ( wcześniej próbując). Po ponownym zagotowaniu wyłączamy palnik i podajemy nasze danie posypując je posiekaną natką
Miód i pieprzśledzi w śmietanie, oleju i „po kaszubsku”. Tatar podany na ziemniaku, doprawiony olejem rydzowym. Potrzebujemy: 4 płaty matiasów 1 czerwoną cebulę 1 awokado 1 słodkie jabłko 3 ogórki kiszone cebulę dymkę ugotowane ziemniaki (ok. 5 szt.) olej rydzowy sok z połowy cytryny sól, pieprz grubo mielony mleko Śledzie moczymy w mleku (ok. 3h). Po wymoczeniu śledzie suszymy i kroimy
ladykitchen