szklanki wody ( najlepiej butelkowej lub przegotowanej) 1 łyżeczka soli Składniki na burrito: 500 g szynki wieprzowej (mielonej) 1 opakowanie oliwek 250 g kilka ogórków kiszonych 2 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 kostki masła 500 g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 250 g sera mozzarella(...)wrzucamy fasolkę i kukurydzę, smażymy ok 10 minut i całość przerzucamy do mięsa. Posiekane oliwki dodajemy do mięsa wraz z posiekanymi ogórkami. Dodajemy kolejną puszkę pomidorów. Doprawiamy i na sam koniec dodajemy ser. Smacznego
ClauditteMissCookinglubi :) Składniki: * 500g mięsa wołowego mielonego (bądź w kawałku (rostbef) do zmielenia w domu - jeszcze lepiej!) * sól i pieprz * jedna średnia cebula * bułki do hamburgerów * pomidory *ogórki kiszone * ketchup * majonez * 5 plasterków sera Poziom trudności: łatwy porcja: 5 hamburgerów kaloryczność: średnia czas przygotowania: nie więcej niż 1 godzina Mięso przyprawiamy łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu. Cebule siekamy(...)moim przypadku: ogórek, kotlet, pomidor. Na końcu naszej piramidki dodajemy kolejny sos czyli ketchup. Kładziemy drugą część bułki. Gotowe! Najlepiej odczekać po pieczeniu kotletów i bułek około 2-3 minut. Podany przepis na hamburgera jest przepisem gdzie hamburger w 80% zostaje w całości, to znaczy, że nie ganiamy wypadających nam pomidorów czy też ogórków. Ważne jest aby rozmiar
Klasyka Gotowaniapodwójna pierś z kurczaka (600-700g) 2 łyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy i wlewamy do miski z mąką. Mleko z wodą lekko podgrzewamy, nie może(...)pół, każdą połówkę smarujemy musztardą i wkładamy do piekarnika, żeby się podgrzały. Cebulę kroimy w plasterki, smarujemy z obu stron sosem sojowym i podsmażamy, tak żeby była półtwarda. Pomidor, ogórek i ser kroimy w plastry. Następnie na "dolnej" połówce układamy sałatę i mięso, smarujemy sosem lub ketchupem. Dalej układamy warzywa i ser, przykrywamy drugą połówką bułki. A na koniec... cieszymy
Czerwona Porzeczkarekomendacja Aby mięso było smaczne, marynowałam je 24 godziny, a także gotowałam gulasz około 2 godzin, do całkowitej miękkości mięsa. Tak przyrządzoną potrawkę podałam z kaszą gryczaną oraz ogórkami kiszonymi – idealne zestawienie. Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć możliwość nabycia mięsa z jelenia, zróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie smacznie(...)około 2 godzin na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Mięso powinno być miękkie. 7 Na sam koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy z ugotowaną kaszą i ogórkami. Artykuł Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliisię z różnych gatunków mięsa. Mięso tnie się w sporej wielkości plastry, lekko rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. boczkiem, wędzoną słoniną, dodaje cebulę, musztardę, czerstwe pieczywo, ogórki kiszone, również grzyby leśne. Tym razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowane pastą z bakłażanów z czosnkiem i chili. Nie dusiłam ich na patelni, tylko wraz z pokrojonymi w ósemki(...)minut, w połowie tego czasu rolady obróciłam na drugą stronę, a ziemniaki również przemieszałam. Smacznego, polecam w ten sposób przygotowane rolady. Do rolad podałam sałatkę z roszponki, pomidorów i ogórków. The post Rolady z indyka pieczone z rozmarynem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziała wykrztuśnie. Tak więc, zachęcam Was do włączenia buraków do diety, np. w postaci takich surówek, bądź w postaci soku. Składniki: - 2 surowe buraki - 2 duże ziemniaki - 4 kiszone ogórki - 1 puszka białej fasoli )ok. 240g po odsączeniu) - 1 łyżka majonezu zwykłego, z serka wiejskiego lub sojowego o obniżonej zawartości tłuszczu - 1 łyżka jogurtu naturalnego lub sojowego - 2 łyżeczki
Be Fit Be Strongnigdy by ich nie tknęły. Wychodzi ich cała miska, starczy dla całej, dużej rodziny! :) Składniki: - 625ml mleka roślinnego (u mnie sojowe) - 250g boczniaków - 150g płatków ryżowych - 4 kiszone ogórki - pół pora - pęczek natki pietruszki - pęczek koperku - sok z całej cytryny - 1,5 łyżki octu jabłkowego - 1 łyżka musztardy - sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu (ja pominęłam, gdyż
Be Fit Be StrongSałatka śledziowa Sałatka śledziowa Składniki : 4-5 ziemniaki średniej wielkości 4 płaty śledzia z zalewy solnej 2-3 jajka Sól oraz pieprz 1 łyżeczka suszonego koperku 5-6 ogórków kiszonych Sos: 1,5 łyżki majonezu 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczki musztardy (użyłem sarepskiej) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)twardo. Gdy ziemniaki są ugotowane, po przestygnięciu obieramy je i kroimy w kostkę tak jak na sałatkę. Jajko również w kostkę. Śledzie osuszamy, i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Ogórki ścieramy na tarce (duże oczko) i odciskamy z nich nadmiar wody. Do całości dodajemy majonez, jogurt, musztardę oraz koperek i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Sprawdzone przepisy kulinarnenieodłącznie w „dobre praktyki” ze strony restauracji w stosunku do klienta na Podhalu. Przychodzisz na obiad z rodziną? Dostajesz na starcie na stół smalec, chleb i czasami ogórki. Taki appetizer polish style. Jest to odbierane jako miły gest ze strony restauracji lub karczmy, bo wygląda to tak, jakby chcieli nas ugościć i pokazać „czujcie się(...)wtedy przekładaj. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dla lepszej konsystencji dodaj oleju. I voilà. Twój smalec z fasoli jest już gotowy do jedzenia. Polecam podawanie z kiszonym ogórkiem. Smacznego! Artykuł Smalec z fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmankaloryczną, raczy się tym specjałem! Jakim jest tytułowa golonka. W Bawarii również duże powodzenie ma biała kiełbasa, boczek, wątróbka itp... Standardowymi dodatkami są tarty chrzan, musztarda i mało popularny ogórek kiszony. Jak się dowiedziałam, czego nie byłam świadoma, że w moim domu podstawą jest kuchnia bawarska... Zdziwiłam się, bo gotowałam w stylu "domowej, maminej kuchni.." Otóż okazało się(...)pieczemy 1,5 godziny i co 30 min polewamy glazurą, żeby się nie przypiekły za bardzo. :) Upieczone golonki podawać ze świeżym pieczywem, chrzanem, musztarda i ogórkiem kwaszonym. Tylko pamiętajcie o polewaniu!!! Ja mam małe dziecko teraz i zapomniałam o co 30 minutowym polewaniu i się trochę przyrumieniły, wiecie jak to jest gdy się
Zainspiruj się kuchniąbędziemy musieli dołączyć te dania, które zeszły poprzedniego dnia. Często zdarza się, że w trakcie kolacji ( piszę o weselu ) podajemy podgrzane gorące dania z obiadu. To się kisi na stole .Przy dobrze ułożonym menu, tak nie będzie. Każdy chce spróbować nowych dań, czy też zakąsek. Skoro już się uprzemy, żeby podać te dania, podajmy np. te panierowane(...)marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina 23:00 - czas na gorące danie. Tutaj możemy na bogato, podać np. dzika z jałowcem, prosiaka faszerowanego, udziec pieczony z fanfarami i płonącymi
Kulinarny karnet ChristopheraZrobiłam tą sałatkę z gotowanego bobu, ogórka kiszonego, pomidora, kolendry, szczypiorku, sałaty i botwinki. Duża ilość kolendry powoduje taki zapach,że wszystko zachęca do zajadania:) Sałatkę polałam sosem winegret.Sos zrobiłam z oleju, octu jabłkowego, soli, pieprzu, miodu
harrisałatwością znajdziemy świeży koperek we własnym ogrodzie lub na targu, ale jeśli go nie mamy, to wystarczy koperek suszony czy mrożony. Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela kiszony ogórek 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 małej cebulki kilka nitek szczypiorku kilka gałązek świeżego koperku 3-4 łyżeczki majonezu (30-40 g) pieprz, ewentualnie szczypta soli Wykonanie: Szczypiorek
KulinarneImpresje.plmamy "Sałatka Dziada" - na pytanie dlaczego taka nazwa ? Powiedziała, bo każdy dziad ją zrobi, taka prosta :) Składniki: 3 dobrej jakości parówki 3 ugotowane jajka na twardo 2 średnie kiszone ogórki 1 średnia cebula 0,5 kg ugotowanych w łupach ziemniaków 1 mała puszka kukurydzy / 1/2 dużej 3 łyżeczki musztardy Sarepskiej 3 łyżeczki majonezu sól , pieprz Wykonanie: Ugotowane wcześniej
W Moim Magicznym Domujakiegoś czasu chodziła za mną kremowa pasta do chleba, taka która idealnie by współgrała z chlebem na zakwasie domowej roboty, kiszonym ogórkiem i pomidorami. „Pięknego Jasia” mam zawsze zapasie bo jest to na tyle uniwersalna fasola, że można z niej zrobić faktycznie wszystko, a to sernik, danie obiadowe czy krem. W smaku i konsystencji nie jest to typowy
greenscarf