Nie potrafię sobie wyobrazić Świąt bez makowca, takiego tradycyjnego zawijanego w rulon W ubiegłym roku zrobiłam babkę makowo-orzechową, ale tym razem postawiłam sobie wyzwanie i
Ola la LCHFOstatnio kilku znajomych zdecydowało się spróbować diety paleo. To co im sprawia największy problem na początku to nawet nie rezygnacja z pieczywa (co zazwyczaj jest najtrudniejsze
PaleoLifeorganizm lepiej trawi i mamy więcej energii do pracy. Prawidłowa przemiana materii powoduje, że nasz organizm nie magazynuje zbędnych kalorii, a regularne picie takiego koktajlu może pomóc nawet w odchudzaniu. Składniki: 1 jabłko 1 różowy grejpfrut (sok) 1 cytryna lub limonka (sok) 1 łyżeczka miodu naturalnego lub innego środka słodzącego 200 ml wody mineralnej (jeśli jest za cierpkie
Kuchcik gotujefajnej książki Kasi Maciejko - Zielińskiej "Zdrowe słodkości". Książka ukazała się nakładem wydawnictwa Samo sedno . Ucieszyłam się z niej bardzo, bo jak wicie, przy robieniu słodkości, zawsze ujmuję ilość cukru, odchudzam je trochę. Taka książka, to nowa doza inspiracji i to zdrowych :-). Autorką książki jest blogerka Kasia Zielińska - Maciejko. Od 4 lat z powodzeniem prowadzi blog slodkiefantazje.pl, na którym znajdziemy mnóstwo
kruche babeczkiDzisiaj czas na pierwszy świąteczny przepis – coś, co od zawsze kojarzy mi się ze świętami, czyli makowiec , tym razem w wersji oczywiście paleo, bez zbóż
PaleoLifePodsumowanie: Na pewno już wiemy, że oliwa Extra Virgin nie nadaję się do smażenia i jest kaloryczna. Po drugie lista zalet oliwy jest obszerna, ale te najważniejsze to: wspomaga odchudzanie dba o serce pomaga cukrzykom obniża ciśnienie krwi chroni przed wrzodami i miażdżycą chroni przed nowotworami Zachęcam by jak najwięcej osób zamieniło nie zdrowe tłuszcze typu trans i oleje
Kuchnia Paulettesważne dla kości. Oprócz tego, dzięki takim przetworom w naszym organizmie powstaje bariera ochronna, która poprawia naszą odporność na różnego rodzaju szkodliwe bakterie, regulują przemianę materii, co sprzyja w odchudzaniu. Zalet można wymieniać i wymieniać, ale jednak trzeba pamiętać, aby nie przedobrzyć, ponieważ zbyt duże spożywanie przetworów mlecznych może spowodować zakwaszenie organizmu albo spowoduje alergię na laktozę. Ja w swoim
Kuchnia PaulettesOprócz tego, dzięki takim przetworom w naszym organizmie powstaje bariera ochronna, która poprawia naszą odporność na różnego rodzaju szkodliwe bakterie, regulują przemianę materii, co sprzyja w odchudzaniu. Zalet można wymieniać i wymieniać, ale jednak trzeba pamiętać, aby nie przedobrzyć, ponieważ zbyt duże spożywanie przetworów mlecznych może spowodować zakwaszenie organizmu albo spowoduje alergię na laktozę
Kuchnia PaulettesOprócz tego, dzięki takim przetworom w naszym organizmie powstaje bariera ochronna, która poprawia naszą odporność na różnego rodzaju szkodliwe bakterie, regulują przemianę materii, co sprzyja w odchudzaniu. Zalet można wymieniać i wymieniać, ale jednak trzeba pamiętać, aby nie przedobrzyć, ponieważ zbyt duże spożywanie przetworów mlecznych może spowodować zakwaszenie organizmu albo spowoduje alergię na laktozę. Składniki
Kuchnia Paulettestryb zdrowego odżywiania. Wiadomo...mamy swoje przyzwyczajenia, ulubione dania, nie jemy regularnie. Te wszystkie czynniki są bardzo istotne w naszym życiu. Ja mam za sobą ciężką i trudną drogę odchudzania, dzięki której schudłam dużo, ale nie tyle co chciałam. Wiem jak jest trudno wytrwać. Trzeba się wyrzec wszystkiego. Znaleźć w sobie siłę i motywację ! U mnie zaczęło się na przybieraniu
Kuchnia Paulettesniż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie, • w goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu, oraz kwas omega 6, • beta-sisterol zawarty w jagodach ma działanie przeciwzapalne, a także obniża poziom cholesterolu, • goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje organizm
To co kochamKrówka jest naprawdę smaczna, niestety dość kaloryczna. W dobie zdrowego jedzenia, dbania o sylwetkę, biegania na siłownię i odchudzania się, wręcz nie na miejscu. Ale raz na jakiś czas można zgrzeszyć, a jak grzeszyć to nie byle czym, tylko konkretnie i na bogato. Ja niestety hedonistką nie jestem
To co kochamjest to warzywo nie do końca doceniane w kuchni, bo wartości odżywcze i właściwości lecznicze również ma imponujące. Dynia jest niskokaloryczna, pomaga w odchudzaniu i leczeniu nadciśnienia. Działa odkwaszająco na organizm, wzmacnia układ odpornościowy. I co ważne, nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości. Sławek dyni nie jada, nie znosi nawet
To co kochamKiedyś bardzo modna była zupa kapuściana. Każdy, kto się odchudzał, wprowadzał do swojej diety właśnie taką kapuściankę. Ja również proponuję kapuściany detoks wiosenny z młodej kapusty. Błyskawiczny, bo wiosenna młoda kapusta gotuje się szybciej niż pozostałe warzywa w zupie. Taka zupa smakuje najlepiej właśnie o tej porze roku, jest świeża i pożywna. Idealna
To co kochamoczyszczaniu jelit. seler - 7-10 kcal/100 g - ma więcej witaminy C w swoim składzie niż cytrusy, dodatkowo wpływa na oczyszczanie organizmu oraz przyspiesza trawienie, dzięki czemu ułatwia proces odchudzania. polecany jest także ze względu na wysoką zawartość witamin z grupy B oraz fosforu, którego ma najwięcej z pośród wszystkich korzeniowych. ZUPA (4 porcje) : 3 duże ziemniaki
Kuchnia od dwojga