Smażona wątróbka z mango i pomidorkami na miksie sałat z sosem winegret, to danie pyszne, zdrowe i kolorowe. Idealne na lekki obiad lub wczesną kolację. Smaczne i wyglądające bardzo apetycznie. Polecam dla osób, które nie przepadają za wątróbką. Polecam inne przepisy z mango: Roladki a’la Sushi w kapuście pekińskiej z mango i surimi Sałatka z owocami Dietetyczny koktajl
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsposób pod konkretny smak uszlachetniony i sowicie składnikami podrasowany . W ten sposób udało mi się, po wytężonym dniu pracy, zorganizować szybki i treściwy obiad dla siebie i Pana Męża :) Składniki na porcje dla 2-3 osób - w zależności jak mocno "żarte" :) 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą PAMAPOL 1 cebula - mała 4 ząbki czosnku - duże 1/2 czerwonej papryki - dużej
Grunt to przepis!Sezon na karkówkę w pełni. Dziś zapraszam na duszoną w winie i prażonej cebulce. Mięso jest delikatne i pyszne. Nadaje się zarówno na obiad jak i do kanapek. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI dla 6 osób: 1 kg Karkówki bez kości 1 szklanka wina czerwonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego
Gotowanie Patkipozwalał mi na regularne pisanie. Nie znaczy że nie gotowałam . Gotowałam jak zwykle,ale nie miałam pomysłów na nowy talerz. Może to będzie dla was inspiracją na niedzielny obiad czy kolację . Składniki 4-6 osób 1 opakowanie makaronu sugeruje "TAGLIATELLE" 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku przetartego na prasie 2 łyżki oliwy
Viola cooks with passionRoladka z piersi kurczaka była właśnie jednym z nich i przyznam, że trafiła w moje gusta :) Śmiało możecie je przygotować na wykwintny, świąteczny obiad, a podane w plastrach będą doskonałą przekąską. Składniki dla dwóch osób: 2 piersi z kurczaka 6 średnich różyczek brokułu 1 ząbek czosnku 1 mała cebulka biała ok 30g sera Lazur z niebieską
Kuchnia w czekoladzieprezentujemy Wam curry o bardziej polskim charakterze. Do jego przygotowania wykorzystaliśmy paprykę, cebulę, pieczarki, pomidory z puszki. Zależało nam na szybkim, smacznym i sytym obiedzie. Połączyliśmy tradycyjne składniki w nowoczesnym daniu :) SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. 300 g piersi z indyka 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 czerwona papryka kilka pieczarek
W kuchni KatieKolejna niebanalna wegańska pasta kanapkowa. Smakuje na ciepło i na zimno. Może być dodatkiem do obiadu, śniadania i kolacji. Idealna propozycja dla wielbicieli zdrowego żywienia oraz osób na diecie. Składniki: 1 średni kalafior 5 łyżek sezamu 1 łyżka oliwy / masła klarowanego w wersji wegetariańskiej sól do smaku Przygotowanie (20 minut z gotowaniem kalafiora): - kalafiora ugotować
Pora na pora i pomidorapodsmażoną cebulkę oraz rodzynki. Buraczki przygotowane w poniższy sposób to połączenie słodko-kwaśnym smaków. Jeżeli zastanawiacie się, jaki inny dodatek przygotować do obiadu to zachęcam do kliknięcia TUTAJ . Składniki na porcję dla 4 osób: 400 g ugotowanych, obranych buraków 1 średniej wielkości cebula 50 g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej sok z połowy cytryny oliwa z oliwek sól
Ugotowaćprzekąskę na zimno. Wbrew pozorom truskawki świetnie współgrają z serem pleśniowym. Sałatkę polecam podawać po schłodzeniu. Poniższą sałatkę możecie podać jako dodatek do obiadu lub na późną kolację. Składnik na porcję dla 3-4 osób: 1 opakowanie różnych sałat (140 g) 300 g świeżych truskawek 100 g sera z niebieską pleśnią 2 łyżki sosu balsamicznego 2 łyżki miodu pieprz
UgotowaćNie będę się rozpisywała - to ciasto dla osób, które muszą zrobić coś na jutro, a jutro nie będą mieli czasu. Lepiej tego nie mogłam ująć.
Niezły Młynektakie proste połączenie składników. Poniższa surówka świetnie smakuje kilka godzin po przygotowaniu (rodzynki lekko zmiękną). Taka surówka idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu jak i na drugie śniadanie. Składniki na porcję dla 4 osób: 4 średniej wielkości marchewki 2 słodkie jabłka 2 garście rodzynek sól, pieprz sok z cytryny Marchewki i jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć
Ugotowaćsię na grzankach, na pizzy, czy w postaci zapieczonej na rybie. Ja jednak najbardziej lubię pesto klasycznie – po prostu z makaronem. Taki obiad przygotowuje się około 10 minut – w sam raz dla zapracowanych osób. Makaron z pesto jarmużowym robiłam już w tym sezonie kilkukrotnie i zawsze znikał błyskawicznie. Świetne danie, gdy mamy ochotę na coś lekkiego. Pesto
Poezja smakuŁatwa i szybka w przygotowaniu, ale oryginalna potrawa nawiązująca do południowych klimatów kuchni bułgarskiej. Ciekawe i w miarę lekkie danie na obiad o każdej porze roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g mielonej wołowiny 3-4 średnie kiszone ogórki 1 średnia czerwona cebula 2 małe lub 1 duży ząbek czosnku 2 szalotki (można ew. użyć kawałka zwykłej cebuli
Kulinarna Pokusachodzi o połączenia smakowe jak i witaminowe z łososiem. Opiszę więc także jak przyrządzić naprawdę pyszny szpinak na gorąco korzystając z mrożonych brykietów. Nasz obiad uzupełni jaśminowy ryż z imbirem i cytryną :) ZAPRASZAM! Dla 2 osób Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 filety z łososia (ok.150-200g) Opakowanie szpinaku w brykiecie (450g) Cytryna 5 ząbków Polskiego czosnku Świeżo zmielony pieprz Sól
Kuchnia PROzdrowotnapoczytać czyli sulforafanie. W połączeniu z czosnkiem macie dobry zestaw anty przeziębieniowy na wiosenne wahania temperatur. Polecam to proste danie zarówno jako dodatek do obiadu jak i smaczna przekąska która ugasi głód :) Dla 1-2 osób Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: 1 świeży brokuł 4 ząbki czosnku Sos sojowy Sól himalajska Mąka ziemniaczana Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ Zagotowujemy osoloną
Kuchnia PROzdrowotna