obiad dla 2 osób - 3974 przepisów (strona:30/265)

Ryżowa wstążka z gruszką w aromatycznym kokosowym sosie 201

uśmiech wrócił na moją twarz. Zapraszam Was na tą pyszną, nietradycyjną propozycję. Ryżowa wstążka z gruszką w aromatycznym kokosowym sosie idealnie sprawdzi się jako obiad, a nawet kolacja. Spróbujcie.  Składniki: (dla 1-2 osób) 1 gruszka (twardsza) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżeczka miodu lipowego duża szczypta mieszanki przypraw o smaku pieczonego jabłka

Słodkie okruszki
sernik ziemniaczany 136

Składniki (dla 6-8 osób) 1kg mączne ziemniaki 400 g białego sera 2-3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszek do pieczenia ser Camembert

w mojej kuchni
Pierogi z ziemniakami i cebulką 148

Pomysł na piątkowy obiad - pierogi nadziane ziemniakami i cebulką. Danie idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej jak i wegańskiej. Wbrew pozorom ziemniaczany farsz świetnie pasuje do nadziewania pierogów.   Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wrzącej wody 1 kg ugotowanych ziemniaków 4-5 małych cebul sól pieprz, np. pikantny olej  Najpierw przygotować ciasto na pierogi - do miski

Ugotować
Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym 272

gyros. Jak przestałam jeść mięso postanowiłam, że sama odtworzę ten smak, bez mięsa i bez tej przyprawy, której skład był wątpliwy. Udało się. Polecam na obiad. Wersja dla wegan bez sosu czosnkowego. Porcja: 2 osoby Składniki: 1 woreczek ryżu pełnoziarnistego 4 cebule 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju ryżowego 3 papryki (mogą być różne kolory) 4 łodygi selera naciowego

Apetyt na Zielone
Kasza jaglana z buraczkami ,serem feta i orzechami. 196

Uwielbiam kaszę jaglaną .Jest cudowna w deserach i w daniach obiadowych .To moje ulubione połączenie .Nadaje się na obiad jak i na ciepłą kolację. Składniki: dla dwóch osób 3/ 4 szklanki kaszy jaglanej dwa małe buraczki ,upieczone wcześniej w piekarniku ser feta ,około 100 g orzechy ,ulubione 100 g awokado ,jedno małe miks sałat 100 g sól ,pieprz ,oliwa Kaszę

Ladylaura.
lodowa sałatka z owocami i fetą 164

Słodki i słony smak doskonale łączą się z goryczką musztardowego sosu, choć na pierwszy rzut oka taki połączenie może wydawać się dziwne. Doskonała dla osób na diecie (bez orzeszków) jako samodzielne danie ale też idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla.  Składniki: kilka liści sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki kiść czerwonych winogron (najlepiej bezpestkowych) 1 niewielka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybka WŁOSKA surówka 445

olej rzepakowy który szczerze polecam używać, to coś nowego w surówkowych kompozycjach. Wystarczy zbilansować smaki odrobiną świeżo zmielonego pieprzu, cytryny i cukru. Polecam szczególnie do obiadów z rybą, drobiem i wegetariańskich. Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Kilkanaście świeżych listków bazylii Garść świeżej rukoli Poszatkowana połowa średniej wielkości kapusty pekińskiej Garść kukurydzy konserwowej Drobno posiekana 1/2 małej

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczony schab z jabłkami 225

petyczne danie, dobre na codzienny obiad i uroczyste przyjęcie. Proste w przygotowaniu nawet dla osób, które omijają kuchnię szerokim łukiem twierdząc, że nawet wodę przypalą :), składniki również ogólnodostępne. Polecamy :) Czas przygotowania:   60 minut   Ilość porcji: 4   Składniki:   1 kg schabu środkowego w całości ze skórką,   2 łyżeczki Przyprawy do mięs  Knorr,   3 średnie

SzczyptaSmaQ
Wyrazista surówka z rzodkwi, selera i rukoli 259

zabójcy bakterii  którzy doskonale podnoszą odporność organizmu. Połączenie ostrego smaku rzodkwi, bogatego aromatu selera i orzechowych nut rukoli to świetna propozycja do delikatnego obiadu. Polecam szczególnie w jesienną porę! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Rzodkiew biała - duża sztuka  Seler naciowy - 2 łodygi o dł. 10cm Rukola - mała garstka 4 łyżki śmietany 18%tł. Sól

Kuchnia PROzdrowotna
Obiad na szybko - grillowana pierś z kurczaka z sałatą i oliwkami 159

Dziś coś dla osób preferujących kuchnię niskowęglowodanową - pierś z kurczaka podana z sałatką i oliwkami. Składniki : - filet z piersi kurczaka - przyprawa do kurczaka - oregano - zioła prowansalskie

Kuchenne innowacje
PIEROŻKI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 122

sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda

Ostra na Słodko
TORTELLINI Z DYNIĄ I SOCZEWICĄ NA OSTRO 126

sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone dużą ilością zrumienionej cebulki. Danie idealne na obiad albo kolację na ciepło! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO NA PIEROGI: * mąka pszenna – 1 szkl * małe jajko – 1 szt * masło – 0,5 łyżeczki * sól – 1 szczypta * ciepła woda

Ostra na Słodko
Kotleciki z kalafiora 153

Dzisiaj przedstawiamy przepis na bardzo proste i pyszne kotleciki z kalafiora. Danie nie tylko dla wegetarian, świetnie zastępują mięso w codziennym obiedzie. Pewna osoba, jak jadła je pierwszy raz myślała, że są to kotlety mielone z ryby, więc można oszukać ludzi, którzy nie przepadają za daniami z warzyw. Polecamy kalafior troszeczkę inaczej, niż tylko gotowany z bułką tartą. Naprawdę jest

KasiaiKrzysiu.pl
Roladki z brzoskwinią w winno porowym sosie 215

jakim jest filet z kurczaka z owocową soczystą wkładką,duszone w delikatnym sosie z dodatkiem białego wina,to dedykacja dla prawdziwych smakoszy,na wykwintny rodzinny obiad czy romantyczną kolację we dwoje.... Składniki Dla dwóch osób: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 duża brzoskwinia 1 por 2 łyżki serka mascarpone Kilka gałązek świeżej mięty 4 plastry boczku gotowanego 250 ml bulionu

Wanilia i Kardamon
Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym 221

Oryginalne danie o francuskich korzeniach łączące makaron ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym o wyrazistym smaku. Proste, ale niebanalne danie na szybki obiad lub kolację. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 200g młodego szpinaku 100g sera z niebieską pleśnią (roquefort, gorgonzola lub podobny) 200g wąskiego makaronu typu wstążki 120g pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku

Kulinarna Pokusa