Przepis na : obiad
Dziś coś dla osób preferujących kuchnię niskowęglowodanową - pierś z kurczaka podana z sałatką i oliwkami. Składniki : - filet z piersi kurczaka - przyprawa do kurczaka - oregano - zioła prowansalskie - sałata masłowa - czarne oliwki - oliwa - cytryna Przygotowanie : Filet obtoczyć w przyprawie do kurczaka i posypać ziołami. Następnie smażyć około 15 minut na patelni beztłuszczowej. Umyć i posiekać sałatę i wymieszać ją z oliwkami. Na końcu pokropić sałatkę oliwą i cytryną. Smacznego :)... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...