nalewki domowe - 1189 przepisów (strona:35/80)

Wiśniówka z migdałami 143

Owoce zasypujemy cukrem i czekamy aż puszczą sok.Od czasu do czasu potrząsamy naczyniem.Sok z wiśni łączymy z wcześniej zlanym płynem. Po miesiącu przelać do butelek.     źródło "Nalewki i inne domowe trunki - superhobby

Anioły w kuchni
Nalewka pomarańczowo-kawowa 164

Przepis na nalewkę pomarańczowo-kawową znalazłam w magazynie. Przepis trochę zmodyfikowałam po swojemu, dodając to i owo. W styczniu najważniejszy składnik nalewki- pomarańcze  były tanie i

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiśniówka 177

Nalewkami w naszym domu zajmuje się Piotrek, ma swoje stare rodzinne przepisy. Należy pamiętać, że im dłużej nalewka owocowa stoi, tym zyskuje na smaku. Nalewki najlepiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Likier kokosowy 251

Trunki domowej roboty są najlepsze . Najprzeróżniejsze nalewki owocowe czy też przepyszne likiery smakują wybornie. Domowe malibu robiłam już wielokrotnie , ale gdy natknęłam się na ten przepis  (niestety nie zapisałam źródła )    też musiałam go przetestować . Likier robi się szybko i łatwo. I równie szybko znika :) Składniki : 3 szklanki mleka  1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g wiórków

Malinowa Kawiarenka
Mini pączki pomarańczowe 175

czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. 250 g twarogu śmietankowego mielonego OSM Czarnków 3 łyżki jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki domowego cukru waniliowego 3 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej na spirytusie i whisky 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania otarta skórka z 1 pomarańczy(...)misy robota przełożyłam twaróg z 3 łyżkami domowego cukru waniliowego , miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy 2 jajka, 3 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej (może być inny alkohol, ale to nie będzie już ten smak ) i chwilkę miksujemy, dodajemy 1,5 szkl. mąki wymieszanej z 1 łyżeczką sody i otartą skórkę z pomarańczy,  i mieszamy. Rozgrzewamy w rondelku olej i wkładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nalewka jagodowa. 96

spiżarni warto mieć nie tylko domowe przetwory, ale też pyszne nalewki. Dziś zapraszam do zrobienia nalewki jagodowej. SKŁADNIKI: 1,5 kg. jagód 1/2 l spirytusu 1/4 l wódki białej 1/2 kg. cukru 1 laska kory cynamonu 5 goździków skórka otarta z limonki sok z 1 limonki sok z 1 pomarańczy  WYKONANIE: umyte jagody wsypujemy warstwami do dużego słoja, przesypujemy

Kuchnia Beaty
Nalewka dereniówka ( na cukrze trzcinowym ). 134

nalewki, likiery najlepiej zbierać, gdy są dobrze dojrzałe. Ich kolor jest ciemnoczerwony, a po dotknięciu owocu wyczuwalna jest delikatna miękkość owocu. Im dojrzalsze, tym są lepsze na domowy alkohol czy konfiturę. Nalewka z takich owoców jest aromatyczna, zawiera dużo cennych składników i ma piękny czerwony kolor.  R ada : Aby otrzymać 1  l czystej wódki  45 % należy zmieszać

Przepisy i porady kulinarne
Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 156

miałam przyjemność brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach

Wylizany Rondel
Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 132

miałam przyjemność brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach

Wylizany Rondel
Jakie owoce derenia są najlepsze na nalewki, likiery. 127

nalewki, likiery najlepiej zbierać, gdy są dobrze dojrzałe. Ich kolor jest ciemnoczerwony, a po dotknięciu owocu wyczuwalna jest delikatna miękkość owocu. Im dojrzalsze, tym są lepsze na domowy alkohol czy konfiturę. Nalewka z takich owoców jest aromatyczna, zawiera dużo cennych składników i ma piękny czerwony kolor

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka z czarnej porzeczki 129

jedne z moich ukochanych letnich owoców. Są pyszne i bardzo zdrowe - poniżej poczytacie także co nieco o ich właściwościach. Przepis znalazłam u Asi z bloga Odczaruj gary .   Moja nalewka dojrzewała ponad sześć miesięcy, jest półwytrawna, nie dosładzałam jej już miodem. Naleweczka wyszła boska, zobaczcie jaki ma piękny kolorek. Na blogu znajdziecie także inne przepisy z  tymi owocami(...)semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno   sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki   galaretka z czarnej porzeczki   domowy kisiel z czarnej porzeczki       Co skrywają w sobie czarne porzeczki ? Na koniec warto wspomnieć o wartościach jakie posiadają te kwaskowe owocowe kuleczki.   Czarne porzeczki wyróżniają

Kulinarne przygody Gatity
Nalewka z truskawek 641

miesiące), by nalewka dojrzała, ale mało cierpliwe osoby mogą jej skosztować już po miesiącu. Z podanych wyżej składników wyszło mi 1,8 litra nalewki truskawkowej . Polecam wypróbować również nasz domowy przepis na dżem truskawkowy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   The post Nalewka z truskawek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Orzechówka / Nalewka z zielonych orzechów włoskich 371

miesiąc. Po tym czasie przecedzić przez gęste sito. 2. Do zlanej nalewki dodać 25 dag cukru, wymieszać, ostawić na kolejny miesiąc. 3. Po tym czasie zlać orzechówkę, należy ją przecedzić przez bibułkę filtracyjną. Przelać do butelek i odstawić do szafki lub barku. Na zdrowie!   Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani
Złota jesień na bieszczadzkich manowcach i w magicznym Beskidzie 110

Początek października. Pakuję walizę, koszyk z jedzeniem, karton nalewek, świeżo upieczony chleb, domowe ciasto ze śliwkami i ruszam w drogę. Tradycji niech stanie się zadość. Jesienny długi urlop w moim

Na moim stole
Nalewka cytrynowo imbirowa 126

Nalewka cytrynowo imbirowa , przygotowana podczas warsztatów z Karolem Majewskim, właścicielem marki Nalewki Staropolskie .  Nalewki tworzone są zgodnie ze starymi recepturami, z naturalnych składników. Produkowane są domową metodą, bez chemicznych dodatków. Owocowe nalewki powstają z owoców i spirytusu :) Przy tworzeniu nalewki należy trzymać się proporcji, gdyż zbyt duży dodatek imbiru czy goździków może zepsuć smak. 1 l wódki

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania