dzika róża w nalewce Kilka ostatnich dni, przyniosło z północy jesienne
Miód i pieprzWyrób nalewek jest tradycją w mojej rodzinie dlatego nie może ich zabraknąć również na moim blogu. Mój Tata specjalizuje się w wyrobie różnego rodzaju alkoholi od
Codziennik KuchennyMocno kokosowy, słodki i rozgrzewający domowy likier uwielbiany przez wszystkich fanów kokosa z pewnością zrobi furorę na każdym rodzinnym spotkaniu i imprezie ze znajomymi. Składniki: 750ml
Szalona Kuchnia EwelinyMalinówka z dojrzewających w słońcu i domowym ogrodzie malin to coś słodkiego i rozgrzewającego. Doskonała w chłodne jesienne czy zimowe dni oraz spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Ma piękny intensywny kolor oraz niepowtarzalny słodki smak. Składniki: 1,3 kg malin 0,5l spirytusu 0,5l wody 0,70kg cukru Wykonanie: 1. Maliny wrzucić do wysokiego słoja, zasypać cukrem(...)alkoholem, całość przefiltrować dwa razy przez gazę o drobnych oczkach i rozlać do butelek. 5. Zakręcone butelki odstawić na 2 miesiące w zaciemnione miejsce w temperaturze pokojowej, tak aby nalewka nabrała mocy i wyrazistości smaku
Szalona Kuchnia Ewelinyaromatyczną nalewkę na gałce muszkatołowej przygotowuję co kilka lat, gdy nie obrodzą owoce. Przepis zaczerpnięty z książki "Nalewki, likiery i wina domowe" Małgorzaty Caprari zakłada, że jest ona gotowa po roku. Ja zaczynam nią częstować po dwóch latach, gdy smak gałki wymiesza się ze smakiem rodzynek i "przegryzie się" w alkoholu, a kolor nalewki ze słomkowego zmieni się na złoty
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki – porcja na 1 l nalewki: 1 kg ciemnych winogron, 700 ml spirytusu, 300 ml przegotowanej wystudzonej wody, 0,5 kg cukru. Krok 1 Umyte
Coś bym zjadłanajlepsza pigwówka Dosłownie kilka dni temu, pisałem już o nalewce z pigwy, lecz uważam że nie wyczerpało to
Miód i pieprzmirabelki z pigwą Dosłownie kilka dni temu zrobiłem już
Miód i pieprzCoś czuję, że te Święta upłyną nam pod znakiem aromatycznych nalewek. Kilka dni temu podzieliłam się z Wami przepisem na nalewkę śliwkową. Dziś przyszedł czas na
Życie ze smakiemkiedy mamy Święta Bożego Narodzenia oraz Sylwester to doskonały czas aby podzielić się z Wami przepisem na domowe alkohole. W tamtym roku zaproponowałam Wam likier piernikowy z czekoladową nutą – przepis TUTAJ . Dziś przyszła pora na bardziej wytrawną propozycję, a mianowicie nalewkę ze śliwek. Dla mnie są one nieodzownym elementem Bożego Narodzenia i wprost nie wyobrażam sobie Świat bez nich
Życie ze smakiemjest mnóstwo, doskonalimy się w jej produkcji od pokoleń. Już slynny grecki lekarz Hipokrates odkrył dobroczynny wpływ mieszanek różnego rodzaju ziół z alkoholem i miodem. Dobra receptura na domowej roboty nalewki była wiele warta, cieszę się, że wróciła moda na odświeżanie starych, sprawdzonych przepisów. Przepis dostałam od mojej siostry, jest sprawdzony i niezawodny wymaga tylko magii czasu, który sprawia
Pieguskowa Kuchniajego przygotowanie, cudnie rozgrzewa i pięknie pachnie. I oczywiście wprowadza w doskonały nastrój 😃. Na blogu znajdziecie również inne pyszne domowe napoje alkoholowe: Likier korzenny Nalewka farmaceutów (aptekarska) Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Grzane wino Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 700 ml czerwonego półsłodkiego
Kulinarne przygody GatityZaletą tego przepisu jest to, że można je modyfikować według własnego uznania. W przepisie jest mało cukru, dlatego likier nie jest bardzo słodki. Inne nasze przepisy na nalewki i likiery: – domowy likier czekoladowy na mleku skondensowanym – nalewka pomarańczowo-kawowa – cytrynowa rozmarynówka . – Nalewka z suszonych wiśni – Nalewka z płatków róży – Wiśniówka Przepis na likier czekoladowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzwiązane z układem pokarmowym. Świetnie pomaga na zatrucia pokarmowe, ból brzucha. Wspomaga pracę układu pokarmowego. Jest to lek naturalny, więc dobrze jet mieć chociaż flaszeczkę w swoich domowych zbiorach. Nalewkę wykonujemy z orzechów włoskich, które są jeszcze zielone, i mają w środku sok. Takie orzechy najlepiej zbierać teraz, czyli pod koniec czerwca, ja moje zbierałam (w zasadzie moja
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuChyba nie ma osoby, która nie lubi frytek. Tym razem przygotujemy domowe frytki, które będą chrupiące z zewnątrz i delikatnie wilgotne i miękkie w środku. Pewnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!