nalewka z cytryn - 566 przepisów (strona:24/38)

Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 167

sitko i skrapiamy sokiem z cytryny. Koniecznie mieszamy! Cebulę i jabłko kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w paski. Całość doprawiamy przyprawami do smaku i polewamy olejem. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-czerwonej-kapusty-surowka-modrej-kapusty/ BosowKuchni   Artykuł Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ananas czy cukinia? CUKINIA ANANASOWA. 192

Janina i Andrzej Kaczorek, "Przetwory i nalewki" 8/2012, Warszawa 2012 z Biblioteczki Poradnika Domowego) 1 kg młodych cukinii (powinny być wąskie) 2 szklanki wody (dałam jedną) szklanka soku z ananasa (dałam dwie - soku z kartonika) 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 goździki mała laska cynamonu skórka i sok z 1 cytryny Cukinię obrałam, umyłam, odkroiłam końce

W kuchni Karmel-itki
Pasta z bobu 100

cebulkę oraz sok z połowy cytryny Blendujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta możemy dolać ciut wody. Ja lubię skropić wierzch pasty kilkoma kroplami oliwy. Na koniec dodajemy posiekany koperek. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-z-bobu/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Pasta z bobu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym 177

cukrami. Dodajemy skórkę z cytryny i ser biały oraz jajko. Wrzucamy orzechy. Chwilę mieszamy. Placki smarujemy nadzieniem. Zwijamy. Możemy podsmażyć na patelni. Podajemy z sosem czekoladowym. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/nalesniki-mascarpone-orzechami-sosem-czekoladowym/ MieszamWGarnku Artykuł Naleśniki z serem białym, mascarpone, orzechami i sosem czekoladowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Nalewka piwna z miodem ( na jesienno - zimowe przeziębienia ). 116

ognia, wlej sok wyciśnięty z cytryny, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Płyn przefiltruj przez gazę , wlej do słoja, dodaj spirytus, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw na co najmniej 3 miesiące. Po tym czasie klarowny płyn zlej znad osadu, rozlej do butelek. Butelki zakorkuj i odstaw na kolejne 3 miesiące. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia

Przepisy i porady kulinarne
Pasta z jajek i awokado 183

widelcem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka rozdrabniamy dowolnym sposobem. Mieszamy jajka z awokado i jogurtem. Papryczkę i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kolendrę i bazylię. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajek-awokado/ BosowKuchni     Artykuł Pasta z jajek i awokado pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Karczochy nadziewane, z ziemniaczaną przystawką -dla weganów 172

namoczyć w wodzie z cytryną. W międzyczasie przygotować nadzienie . Pokroić nać pietruszki i połączyć z płatkami owsianymi, śmietaną, ząbkiem czosnku, serem pokrojonym w kostkę posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Wypełnić nadzieniem karczocha i przełożyć do szybkowaru zawierającego oliwę z oliwek , ząbek czosnku.Wypełnić szybkowar ziemniakami pokrojonymi w wieksze kawałki dodać 2 nalewki wody, sol do smaku. Gotować

zielonacukinka
Odświeżająca sałatka z arbuza 135

połowy cytryny miód, mięta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Arbuza i ser kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Polewamy całość sosem. Schładzamy min 1 h. Sos Mieszamy wybrane składniki 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/odswiezajaca-salatka-arbuza/ BosowKuchni Artykuł Odświeżająca sałatka z arbuza pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Truskawko, co by tu... DŻEM TRUSKAWKOWY. 187

Część poszła na nalewkę/likier. Większość z tych całych trzech potężnych porcjizamroziłam, dzięki czemu moja zamrażarka praktycznie nic, prócz truskawek, nie kryje. A może dżem?Na zdjęciach propozycja podania - orkiszowe bułeczki posmarowanegreckim jogurtem i tym właśnie dżemikiem.Wrażenia smakowe... mniaam! DŻEM TRUSKAWKOWY. (prościzna!) 2 kg truskawek 1 kg cukru sok z 1 cytryny 2 opakowania "żel-fruct" Owoce opłukałam

W kuchni Karmel-itki
Surówka ogórkowa z porem 153

Intensywny smak pora przełamany delikatnym ogórkiem i odrobiną czosnku to idealne połączenie. Surówka ogórkowa z porem może stanowić pyszny dodatek do różnego rodzaju mięs, pieczeni.Składniki

Salonik smaków
Jarmark Jagielloński w Lublinie 2013! 137

kubki smakowe swojskim chlebem, nalewkami czy ciastami. Za każdym razem staram się także kupić coś do kuchni, albo dla bliskich. Tym razem wróciłam z naczyniem do zapiekania, żytnim chlebem litewskim i kwasem chlebowym.  Próbowałam miodu pitnego, piwa jasnego z restauracji Sielsko Anielsko, napoju Molo-Molo (czyli nic innego jak wody z miodem i cytryną), chleba litewskiego i pierogów

Pasja Smaku
Syrop cukrowy do deserów, drinków i koktajli 133

zimnych napojów, powinniśmy zastosować proporcje wagowe czyli np. 250 gramów wody i 250 lub 500 gramów cukru. Do domowego syropu cukrowego warto też dodać sok z limonki lub cytryny. Dzięki temu przedłużymy jego trwałość. Zazwyczaj do przygotowanych wg poniższych proporcji syropów cukrowych dodaję 15 ml soku do klasycznego syropu cukrowego 30 ml do gęstego syropu cukrowego Z jakiego cukru(...)butelki. Do czego stosować syrop cukrowy Syrop cukrowy z białego cukru jest najbardziej neutralny w smaku i może być stosowany do wszystkiego, co wymaga słodzenia, w tym mrożonej herbaty, nalewek z delikatnych owoców, napojów na bazie mleka lub jogurtu, shake’ów, lemoniady i kompotów. Syrop cukrowy z brązowego cukru stosuje się zazwyczaj do deserów, ciast, kawy, drinków z ciemnych alkoholi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie 164

Śledzie w kiszonych cytrynach Śledzie skandynawskie Śledzie marynowane w occie Śledź na konfiturze z cebuli Śledź smażony w cieście z mango Śledź pikantny z chilli Śledzie w wiśniówce Tatar ze śledzia Łosoś marynowany w whisky Łosoś marynowany w wódce SŁOKOŚCI Domowa przyprawa do piernika Najlepszy przepis na pierniczki Muffiny piernikowe Najlepszy i najszybszy piernik Nalewka piernikowa Sernik piernikowy Sernik

nietylkopasta.pl
Ziołowe wino z ryżu 199

lubię domowe nalewki i wina:) Oczywiście o ile są słabe i słodkie;) Mój mąż zawsze raz w roku przyrządza takie domowe, ziołowe wino na bazie ryżu i obdarowujemy wszystkich buteleczką tego trunku... Wino nie jest mocne, ziołowe, z cytrusową nutką. Dla mnie pycha! Składniki:8 litrów wody, 1kg ryżu, 3 kg cukru, 2 cytryny, 1 szt. gałka muszkatołowa, opakowanie

Z miłości do słodkości
Mus z pigwy do deserów 161

owocu robi się nalewki, soki, dodatki do herbaty, mięsa czy deserów. U mnie dzisiaj pigwa na słodko w postaci musu. Taki mus można dodawać do deserów, ciast, naleśników lub serów. Można też jeść bez dodatków, jest bardzo smaczny. MUS z PIGWY Składniki: 3 szt pigwa 1 cukier waniliowy 1-2 łyżki cukru osk z 1/2 cytryny Przygotowanie: Pigwę umyć

Bon appetit mon amie