naleśniki - 14082 przepisów (strona:341/939)

Kurczak w czerwonym curry z ryżem 209

Kurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini krokieciki z serem i ziemniakami ( z farszem ruskim ) 169

racji tego, że większość dań jest z kapustą dla urozmaicenia przyrządzam krokiety z serem i ziemniakami ( z farszem od pierogów ruskich ). Są bardzo smaczne, najlepsze z barszczem czerwonym.  NALEŚNIKI mleko 0.5 l.  mąka 1 szkl. jaja 2 szt.  szczypta soli olej 4 łyżki Mleko, jaja olej miksujemy. Dodajemy mąkę i sól. Ponownie miksujemy i wylewamy(...)sera. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. DODATKOWO bułka tarta do obtoczenia krokietów jaja 2 szt.  mleko 4-5 łyżek  ole do smażenia Na samym początku naleśnika układamy czubatą łyżeczkę farszu, formujemy, zginamy boki ( lewy, prawy) do środka i zwijamy rulonik. Gotowy krokiecik obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony. Wykładamy

Kuchnia Paulettes
Czy warto kupić patelnię za 500 zł? Test patelni do smażenia bez tłuszczu WOLL + PRZEPIS NA DUTCH BABY 193

zaświeciły mi się oczy. Więc do dzieła... PATELNIA W AKCJI SMAŻENIE BEZ TŁUSZCZU, NAGRZEWANIE SIĘ I ZMYWANIE: Na pierwszy rzut poszły pancakes. Zazwyczaj robię je na patelni do smażenia naleśników bo wtedy nie potrzebuję do smażenia tłuszczu, a gdy wrzucałam je wcześniej na "zwykłe patelnie" to nie było opcji by je przewrócić, zawsze musiałam dodać chociaż te kilka kropel

Czarnawisienka
NALEŚNIKI PROTEINOWO- ŻYTNIE ZAWIJANE Z TARTYM JABŁKIEM 110

tarce, posypać cynamonem. Jaja wymieszać z mlekiem, dodać białko i mąkę, wymieszać dokładnie. Do masy dodać ½ startego jabłka. Wymieszać ponownie, usmażyć 2 naleśniki. Pozostałe starte jabłko wyłożyć na naleśnika, przykryć drugim i zwinąć. 395 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Mini krokiety z pastą pieczarkową 250

Mąkę wsypujemy do miski , dodajemy szczyptę soli i mieszamy , powoli wlewając wodę ,najlepiej mikserem żeby nie było grudek . Robimy tak do momentu ,aż uzyskamy rzadkie ciasto naleśnikowe . Smażymy malutkie naleśniki , bardzo cienkie i odstawiamy do wystygnięcia . Kolej na farsz z pieczarkowej pasty . Cebulę i pieczarki kroimy drobno . Korzeń pietruszki ścieramy na tarce , czosnek wyciskamy praską . (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystko doprawiamy solą , smażymy na maśle do momentu aż pieczarki i cebula będą rumiane i miękkie . Odstawiamy do wystudzenia . Blendujemy na gładką pastę i doprawiamy pieprzem . Każdy naleśnik smarujemy pastą pieczarkową , zwijamy w krokiecik . Obtaczamy jak schabowe w jajku i bułce tartej . Na 30 minut wkładamy do lodówki . Zabieg ten sprawi że nie będą się rozwalać . Smażymy

Ogrodnik w podróży
Tosty z szynką i serem 211

Tosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy na maślance bez drożdży 10329

takie przepisy na placki i placuszki, to polecam również wykorzystać moje inne przepisy: Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego, Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align

Kulinarne Przeboje
jabłka z rodzynkami idealne do szarlotki i naleśników 172

kostkę i mieszamy z sokiem z cytryny. Wstawiamy na ogień. Dodajemy cukier, rodzynki oraz cynamon i smażymy, aż zmiękną. Takie jabłka możemy używać do szarlotek, jako nadzienie do naleśników. Możemy również przełożyć do słoiczków i za pasteryzować (15 min.) * wpis zawiera lokowanie produktu

Domowy Smak Jedzenia
NALEŚNIKI KAKAOWE 166

Delikatne naleśniki z dodatkiem kakao. Łatwe i szybkie do przygotowania. Najlepsze z waniliowym twarożkiem lub homogenizowanym serkiem i świeżymi owocami (truskawkami, malinami, borówkami).  SKŁADNIKI / 10 szt 1 szklanka (150 g) mąki pszennej  2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki cukru 2 jajka 1 i 2/3 szklanki mleka  szczypta soli olej do smażenia WYKONANIE Do miski przesiewamy mąkę(...)powłoką i lekko ją natłuszczamy np. papierowym ręcznikiem kuchennym nasączonym olejem. Łyżką wazową nabieramy porcje ciasta i równą warstwą rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy na umiarkowanym ogniu, aż spód naleśnika będzie ładnie przyrumieniony i ścięty. Przewracamy na drugą stronę i powtarzamy smażenie

cool and minty
Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 144

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut i już można smażyć. Na małej patelni roztopić masło i wylać masę. Smażyć na bardzo niskiej temperaturze. Jak już(...)góry pojawią się pęcherzyki to porozrzucać owoce. Jeszcze chwilkę smażyć i delikatnie przewrócić omlet na drugą stronę. Ponownie smażyć na minimalnym ogniu. Smażenie trwa dość długo, ponieważ omlet czy naleśnik jest gruby. Ja użyłam wiśnie ze słoika, dlatego miałam sos wiśniowy Wykonanie sosu – sok zagotować i powoli wlewać mączkę ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Sos powinien mieć konsystencję

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe pancakes z borówkami 187

dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Naleśniki smażymy na małym ogniu bez użycia dodatkowego tłuszczu (chyba że przywierają, wtedy wystarczy delikatnie nasmarować patelnię olejem) aż naleśnik będzie lekko zrumieniony. Przerzucamy na drugą stronę i smażymy jeszcze minutę. Gotowe podajemy posypane cukrem pudrem i świeżymi owocami

W poszukiwaniu inspiracji
Naleśniki owsiane ze szpinakiem i fetą 169

Składniki:   Naleśniki: 3 szklanki mąki owsianej 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 szklanki wody gazowanej (lub więcej, w zależności od konsystencji ciasta) 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek sól Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 150 g sera feta 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 cebula 3 ząbki czosnku(...)mieszamy do równomiernego połączenia się składników. Ser feta kroimy w dużą kostkę i dodajemy do gotującego się farszu. Całość doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy około 1 łyżki farszu, rozsmarowujemy i zawijamy w ruloniki lub w trójkąty. Podajemy na ciepło

Qchnia po prostu
Krokiety z serem i pieczarkami 163

pieprz tłuszcz Panierka: jajko -1 szt bułka tarta Dodatkowo : tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ciasto: Do miski wysypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Smażyć naleśniki na tłuszczu. Farsz: Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki opłukać, drobno pokroić w kosteczkę(...)Przesmażyć na tłuszczu cebulę, dodać pieczarki, sól i pieprz, razem wszystko podsmażyć przez chwilę, zdjąć z ognia, wsypać starty ser na tarce, dokładnie wymieszać. Nakładać porcję farszu na każdego naleśnika, zwijać w krokiety. Następnie zanurzać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Nordycki naleśnik z piekarnika... 152

miarę idealnie rozwiazanie na nękajace nas od niedawna upały i kompletny brak orzeźwiajacego deszczu, bo zamiast stać przy kuchence i smażyć pojedyncze naleśniki przez godzinę, można wrzucić jeden wielki do piekarnika i sobie pójść w nieznane. A po 40 minutach wrócić na gotowiznę. Kuchnia i tak jest nagrzana od piekarnika, więc na tym akurat nie oszczędzamy. Tak samo

Lejdi of the house
Placuszki jogurtowe z borówkami 152

koniec wsypać borówki. Smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju po kilka minut z każdej strony. Obracać gdy na cieście pojawią się "bąbelki". ( Do smażenia użyłam patelni do naleśników. Gotowe posypałam cukrem pudrem. Smacznego !          Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję