naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:9/328)

szpinakowe naleśniki z "ruskim" nadzieniem... 150

śmietaną 12% dobrze rozgrzana naleśnikarka 22 cm, przed smażeniem przetrzeć patelnię olejem, wlewać porcję ciasta i smażyć naleśniki, nie trzeba więcej oleju dodawać na patelnię na każdym naleśniku rozsmarować nadzienie i zawijać ciasno w rulony - naleśniki są obłędnie smaczne, sycące i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki z farszem. 230

żółta), sól, pieprz, 200g startego sera żółtego. Naleśniki: (mi wyszło z tych proporcji 11 cienkich naleśników) 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki (ja używam tortowej), 2 szklanki mleka, szczypta soli. Ponadto: 200g przecieru pomidorowego, 2 łyżki bazylii, olej, sos majonezowo czosnkowy (  można wykorzystać ten przepis  lub swój ) Przygotowanie: Farsz: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę(...)). Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać (można zmiksować). Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, na którym usmażyć pierwszego naleśnika. Do ciasta wlać 2-3 łyżki oleju - wymieszać ( nie ma już potrzeby lania tłuszczu na patelnię). Naleśniki smażyć dość cienkie, ponieważ grube mogą pękać przy zawijaniu. Kolejne etapy: Przecier pomidorowy wymieszać z bazylią. Każdy naleśnik posmarować przecierem

W kuchni u Moniki
MIĘTOWE NALEŚNIKI Z ZIOŁOWYM TWAROŻKIEM. 218

Kampania promująca spożywanie oleju rzepakowego ogłosiła na swym fanpage'u akcję "CAŁA POLSKA SMAŻY NALEŚNIKI".Nie mogło się stać, by i Karmel-itka nie przyłączyła się do akcji. Jak tylko zbudziła się z rana, od razu wiedziała,jakie te naleśniki zmajstrować. Nie mogły być przecież takie zwykłe, normalne, prawda? Toż to do Karmel-itkiwręcz niepodobne. Jednak nadal męcząca(...)Siekam miętę i szczypiorek, dodaję. Przyprawiam solą i pieprzem ziołowym, mieszam i schładzam w lodówce.  Na małej patelni (wielkości jednego naleśnika) rozgrzewam niewielką ilość oleju, wlewam porcję ciasta i szybko rozprowadzam ją po całej patelni. Naleśniki mają być duże i nie za grube. Kiedy usmaży się z jednej strony, przewracam na drugą. Ściągam z patelni i układam

W kuchni Karmel-itki
Naleśniki z serem i bananami z patelni 144

serem i bananami z patelni: 10 naleśników – zobacz przepis 400g twarogu 4 mocno dojrzale banany 2 łyżeczki ksylitolu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 jajko olej kokosowy Jak zrobić naleśniki z serem i bananami z patelni: Zaczynamy od przygotowania naleśników, jeśli nie mamy gotowych, smażymy je według tego przepisu . Następnie przygotowujemy nadzienie. Banany obieramy i wrzucamy(...)Teraz czas na faszerowanie naleśników – placki smarujemy serem i składamy na pół i jeszcze raz na pół w trójkąty. Następnie rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju kokosowego, układamy trójkąty naleśników na patelni. Smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Naleśniki z serem i bananami z patelni pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Cudowne naleśniki :) 123

opakowanie borówek lub jagód Banany i kiwi kroimy w kostkę i mieszamy razem z serkiem i jogurtem. Mamy nadzienie do naleśników :) Ciasto na naleśniki mąka 1 jajko 1/2 litra mleka woda olej Do wysokiej miski wbijamy jajko i miksujemy na piankę, dolewamy mleko i dosypujemy mąki do uzyskania konsystencji dość rzadkiego ciasta. W między czasie dolewamy trochę wody(...)sposób na odpowiednią ilość ciasta, aby było idealnie na Waszą rodzinę,  więc dostosujcie ilość ciasta do swoich potrzeb :) Rozgrzewamy patelnię i przed smażeniem pierwszego naleśnika nalewamy 3 krople oleju :), ale nie więcej. Resztę naleśników smażymy na suchej patelni :) Naleśniki smażymy w sposób bardzo prosty, a mianowicie wlewamy łyżką wazową ciasto i rozprowadzamy kolistym ruchem po całej patelni

vegetanie
DUTCH BABY CZYLI PIECZONY NALEŚNIK 149

słodko lub wytrawnie. Można użyć owoców sezonowych, a także tych z puszki. Propozycji jest nieskończenie wiele. Ja przygotowałam naleśnik z nutą piernika, a tłuszcz jaki użyłam w naleśniku to olej rzepakowy Wielkopolski . Składniki: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki oleju rzepakowego Wielkopolski 2 pierniki toruńskie owoce, cukier puder(...)pokruszony piernik i mieszamy. Patelnię lub naczynie żaroodporne nagrzewamy w piekarniku. Kiedy będzie gorące rozprowadzamy olej rzepakowy Wielkopolski w naczyniu i wylewamy na olej masę naleśnikową. Pieczemy ok. 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Naleśnik podajemy gorący z owocami, posypany cukrem pudrem i pokruszonym piernikiem toruńskim #OLEJKONWENANSE #OlejWielkopolski

Kuchnia w oparach
Naleśniki czekoladowe 193

owocami. My mieliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze nadadzą się na podwieczorek :) Składniki na naleśniki: 200 g mąki (czubata szklanka) 4 łyżki kakao 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki oleju aromat waniliowy lub cukier waniliowy Składniki na nadzienie: 0,5 kg białego twarożku śmietana kremówka 3-4 łyżki(...)teflonowej patelni nie trzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Jeśli macie inną patelnię, dla pewności można ją przetrzeć papierowym ręcznikiem zamoczonym w oleju. Upieczone naleśniki odkładamy do ostudzenia. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Mieszamy ser z cukrem pudrem i śmietanką (dodajemy kilka łyżek, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję) – serek powinien być na tyle miękki, żeby

Ciastkozercy
KROKIETY BURACZKOWE Z BROKUŁEM I FETĄ 148

Naleśniki buraczkowe nadziane farszem z brokuła i fety. Smaczne i efektownie wyglądające, polecam.                                                 Składniki ciasta naleśnikowego :  2 szklanki mleka 2-3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki soku z buraczka 2 jajka  1 płaska(...)sokiem z buraczka, dodajemy jajka i resztę składników. Dokładnie mieszamy ciasto. Pieczemy na odrobinie oleju owalne naleśniki. Odkładamy na talerz i studzimy. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu, zwijamy brzegi ciasta do środka i zwijamy krokiety. Panierujemy i smażymy na oleju z każdej strony na złoto. Na talerzu układamy krokiety, polewamy sosem pieczarkowymi i podajemy. Uwagi ; Krokiety są równie

Kulinarne Fantazje Marioli
Wiosenne krokiety z młodą kapustą i twarogiem 178

misce, następnie miksujemy do momentu aż nie będzie grudek. Konsystencja ciasta powinna być, ani za rzadka ani za gęsta. W  związku z tym, że do ciasta dodałam olej to naleśniki smażyłam bez dodatkowego tłuszczu. Patelnie rozgrzewamy, na środek nalewamy chochelkę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Naleśnik przewracamy na drugą stronę dopiero, gdy spód będzie sprężysty. Naleśniki(...)kapustka będzie już zimna, to odciskamy ją z nadmiaru płynu. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do kapusty. Do farszu dodajemy również twaróg, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na każdego naleśnika nakładamy farsz, następnie boki składamy do środka i zwijamy krokieta jak roladę tylko bardziej płasko.  Jajka roztrzepujemy widelcem

kulinarne odsłony pati
krokiety na Wigilię (w zdrowszej wersji) 237

mlekiem i przyprawami, następnie powoli, ciągle mieszając dolewać wodę. Odstawić na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (ja smażę na specjalnej teflonowej patelni do naleśników i lekko smaruję ją olejem na początku, potem już raczej nie, chyba, że ciasto się przykleja) i smażyć naleśniki. ~150g kapusty kiszonej (wcześniej ugotowanej i odsączonej) ~350g pieczarek ~2-3 duże(...)sól, pieprz    olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami. Bułkę tartą wymieszać z otrębami. Zawinięte naleśniki moczyć w mieszance jajecznej, a następnie obtaczać w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju (można potem odsączyć z nadmiaru tłuszczu). Smacznego! :) Wartość odżywcza jednego krokieta: Wartość odżywcza tradycyjnego krokieta to ok. 308 kcal (żródło: ilewazy.pl ) Przepis dodaję

chili & sugar
piernikowe jaglane naleśniki 119

mąkę razem z płatkami owsianymi do zmielonych płatków dodajemy przyprawę do piernika i mleko, całość dokładnie mieszamy na rozgrzanej patelny teflonowej smażymy naleśniki (możemy pomóc sobie olejem kokosowym) gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami (POLECAM MASŁO ORZECHOWE I BANANY

healthy dreams
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 109

mleka 5 łyżek oleju 2 i 1/2 szklanki gorącej wody 3 i 2/3 szklanki mąki Na farsz: 2 kg kiszonej kapusty listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1 kg pieczarek 2 łyżki masła 2 cebule sól i pieprz Na panierkę 8 jajek 500 g bułki tartej sól i pieprz Ponad to : olej do smażenia  Naleśniki. Do wysokiej miski(...)pieczarek odparuje. Do wystudzonej kapusty dodać pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Farsz ma wyjść dość ostry. Na naleśniki nakładać farsz i dość ciasno zwijać. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju. Podać gorące z czerwonym barszczykiem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Naleśniki z kaszy manny 146

było grudek i odstawić na pół godziny. Następnie dodać pozostałe składniki wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni jak tradycyjne naleśniki. (patelnię delikatnie smaruje olejem tylko przy pierwszym naleśniku. Przy kolejnych nie ma takiej konieczności).Smacznego

Kulinarne przygody
Krokiety z mięsem i pieczarkami 135

szynki, 10 dag pieczarek, 5 dag wędzonki, 2 dag masła, olej do smażenia , 1 jajko, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Zmiksować składniki na ciasto i usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na maśle, wrzucić pokrojoną wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać(...)jaju i bułce tartej i smażyć złociście na oleju z obu stron, następnie kroić i podawać do barszczyku lub zup czystych

Tradycyjna Kuchnia
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 185

zrobić wcześniej i tylko zapiec przed podaniem. Goście zazwyczaj są zdziwieni jak widzą naleśniki, no ale po spróbowaniu już nikt się nie dziwi :) Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 3 szklanki mąki *ewentualnie olej do smażenia Nadzienie: 4 kawałki kiełbasy śląskiej (lub więcej :) 1 duża cebula 1 duża papryka (kolor dowolny) 1 łyżka oleju 1 puszka czerwonej fasolki(...)mąką. Ciasto naleśnikowe jest gotowe, gdy nie ma grudek. Naleśniki pieczemy na rozgrzanej patelni, bez dodatku oleju. Jeśli ciasto lepi się do patelni, wówczas możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem kuchennym nasączonym olejem. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy sos. Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki. Paprykę kroimy w podłyżne paski

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania