naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:8/194)

RYBA W OCCIE 142

pomidorowego dodatkowo: sól pieprz vegeta mąka jajko Sposób wykonania: Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem. Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki.  Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę obtoczoną w cieście. W garnku zagotować wszystkie składniki podane wyżej na zalewę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ogórki , paprykę

Darcia w kuchni
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami 411

pichcenie, więc wczoraj na obiad jedliśmy domowe... Krokiety Na ciasto naleśnikowe potrzebujemy: 0,5 litra mleka 1 szklankę wody 1 jajko mąkę (trudno mi podać jej dokładną ilość, ale w przepisie znajdziecie nieco bardziej precyzyjne instrukcje) szczyptę soli 0,5 łyżeczki cukru ok. 2 łyżek oleju Mleko, wodę, olej i jajko wraz z cukrem i solą dokładnie łączymy. Ja robię(...)ciągle mieszając, stopniowo dodaję mąkę. Ciasto musi być dość rzadkie, żeby dało się je rozlać na patelni i smażyć dość cienkie naleśniki. Nie może być jednak za rzadkie, ponieważ wtedy mogą się nam rozpadać podczas przewracania. Trzeba to wypróbować samemu. Naleśniki smażymy na patelni już bez dodatku tłuszczu. Myślę, że dodanie odrobiny oleju do ciasta jest lepszym pomysłem

Ratunku obiad
Naleśniki czekoladowo- miętowe z serem 198

takich próbowaliście i jak Wam smakowały? Pochwalicie się? Składniki: Na 10 naleśników Ciasto: 250 ml mleka 3.2% + 20ml ok. 300g mąki tortowej szczypta soli 2/3 tabliczki mlecznej czekolady Goplana 1 jajko + 1 białko 2 gałązki mięty pieprzowej 70g cukru pudru 1/3 szklanki oleju rzepakowego Farsz: 300g białego sera (chudego) 2 łyżki śmietany kremówki 30% 1 żółtko 2 łyżki cukru(...)oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy ostudzoną czekoladę oraz posiekaną miętę i mieszamy. Na patelni o śr. ok 26cm smażymy naleśniki. Jeśli nam przywierają, użyjmy do smażenia oleju, wlewając kilka kropel bezpośrednio na patelnię przed każdorazowym nalaniem ciasta.   2. Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy żółtko, śmietankę, cukier oraz syrop. Całość dobrze mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy przez środek

Kuchnia w czekoladzie
Miodowe naleśniki 203

zrobić słodkie naleśniki, tym razem z miodem. Do wysokiego naczynia dodać wszystkie składniki i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju. Partiami smażyć naleśniki, wlewając porcję ciasta na rozgrzaną patelnię. Następnie podnieść patelnię i rozlać ciasto na całą powierzchnię. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać naleśniki z owocami dżemem

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z serem 215

wymieszać z mlekiem, dodać żółtka,cukier i  cukier waniliowy oraz sól. Całość dokładnie zmiksować i odstawić na 20 minut. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Naleśniki smażyć na patelni posmarowanej olejem. Twaróg rozgnieść widelcem, potem zmiksować razem z jajkiem i cukrami. Usmażone naleśniki smarować nadzieniem i składać w trójkąty. Podsmażyć na rumiano na niewielkiej ilości masła

Ewusiowe Smaki
Pietruszkowe naleśniki ze szparagami 198

sól, pieprz Natkę pietruszki kroję drobno, przekładam do wysokiego pojemnika dodaję wodę, oliwę, i miksuję blenderem, dodaję mąkę, jajka, sól i dalej miksuję tak długo aż ciasto będzie gładkie. Naleśniki smażę na oleju. Szparagi obieram, i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa myję. Rzodkiewkę kroję w paski, pomidorki w plastry, chili drobno.Boczek kroję na szerokie paski i smażę

wesoła kuchnia
razowe naleśniki z kaszą jeczmienną,pieczarkami,kapustą... 197

wlać mleko, wodę, olej mikserem dobrze wymieszać z 3-4 minuty na ciasto nie za gęste i odstawić na minimum 30 minut - po tym czasie jeśli ciasto jest za gęste wlać mleko lub wodę gazowaną aby je odpowiednio rozrzedzić na patelnię dać ciut oleju i rozsmarować ręcznikiem papierowym i mocno patelnie rozgrzac - wlać chochelką porcję ciasta, rozsmarować na całej patelni(...)zawsze patelnię przecieram ręcznikiem papierowym maczanym w oleju i kładę nową pocję ciasta wcześniej ugotowaną kaszę jęczmienną średnią i pokrojoną kapustę kiszoną wymieszać na patelni z usmażonymi drobno pokrojonymi pieczarkami z cebulą, przyprawić pieprzem, cukrem i wymieszać wszystko z tartą bułką - na każdy naleśnik nakładać farszu tyle ile lubimy i zawijać naleśniki naleśniki najlepiej smakują z czerwonym barszczem

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z pieczarkami i zieloną soczewicą 338

odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie krokietów: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy chwilę mikserem. Ciasto będzie dość rzadkie i łatwo usmażymy cieniutkie naleśnik. Na gorącą patelnię wylewamy chochelkę ciasta, rozprowadzamy je równomiernie, przechylając patelnię w ręku. Smażymy do momentu, aż ciasto się zetnie, po czym na chwilę przekładamy naleśnika na drugą stronę. Ja smażę naleśniki na patelni ceramicznej, dzięki czemu(...)Bułkę tartą wysypujemy na płaski talerz. Na każdego naleśnika (trochę niżej, niż na środku) wykładamy dość dużo farszu. Najpierw zawijamy brzegi naleśnika: lewy i prawy, następnie dół, a na koniec zwijamy w górę. Tak przygotowane naleśniki obtaczamy dokładnie w jajku, a następnie w bułce. Krokiety smażymy na średnio gorącym oleju, z obu stron. Olej powinien mieć warstwę około

Smak mojego domu
Naleśniki z serem zapiekane z sosem waniliowym 280

Składniki na ciasto naleśnikowe: 750 ml mleka, 3 jajka, 300 g mąki pszennej, olej do smażenia. Nadzienie serowe: 600 g twarogu mielonego z wiaderka, 3 łyżki cukru, 2 żółtka. Sos waniliowy: 3 żółtka, 4 łyżki cukru,  ziarenka z 1 laski wanilii, 250 ml śmietany kremówki. Dodatkowo: cukier puder do posypania. Naleśniki zapiekane z sosem waniliowym to idealne danie(...)mięciutkie i wilgotne. Po prostu rozpływają się w ustach :) Zaczynamy od smażenia naleśników. Z mleka, jajek i mąki przygotować gładkie ciasto. Rozgrzać patelnie teflonową, wylać na nią odrobinę oleju (tylko pod pierwszy naleśnik!), a następnie smażyć kolejno naleśniki. Należy jedynie zwrócić uwagę, żeby naleśniki były cieniutkie. Twaróg przełożyć do miski. Dodać cukier i żółtka. Dokładnie wymieszać. Przy

Świat Domowej Kuchni
KROKIETY Z WOŁOWINĄ I MOZZARELLĄ 201

olej rzepakowy 2 łyżki PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Chochelką nakładaj porcje ciasta na naleśniki. U mnie wyszło 8 naleśników. W głębokiej patelni podsmaż mięso oraz pozostałe składniki. Ser dodaj pod sam koniec. Faszeruj naleśnika i zawijaj. Następnie na patelni rozgrzej olej. Krokiety obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż z obu stron nie zapominając

ClauditteMissCooking
Naleśniki z prażonymi papierówkami i serem 161

jednej próbie tego przepisu. Jeśli zrobicie zapas prażonych jabłek do słoika, ten przepis będzie Wam służył przez cały rok. Składniki (na 12 małych naleśników): 1 szklanka mleka 0,5 szklanki wody 3 łyżki oleju szczypta soli 1 duże jajko 2 szklanki mąki Na nadzienie jabłkowe: 1,5kg papierówek sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru lub do smaku(...)garnka albo ze słoika.   Przygotowujemy ciasto na naleśniki – do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, wodę, olej, sól i dokładnie mieszamy rózgą. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie wszystko mieszamy – ciasto powinno mieć konsystencję śmietanki. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki, najlepiej na suchej, teflonowej patelni.   W międzyczasie gdy pieczemy naleśniki, możemy zrobić nadzienie twarogowe

Smaczna Strona
Jianbing guozi 195

było trzeba. Dowódca wymyślił, że zrobi się ciasto z mąki i wody, a następnie usmaży się na tarczach.  Wersja, którą przedstawię pochodzi z Tiencinu. Za nadzienie służy pieczony na głębokim cieście paluch, a wszystko podane z sosem chilli. To danie tez idzie na konkurs, także zobaczymy :) Składniki: - mąka - soda oczyszczona - olej - woda(...)cukier - chilli - ocet  - mąka ziemniaczana - szczypiorek Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto, z którego smażmy na patelni cienkie naleśniki. Do pozostałej części mąki dodajemy trochę wody oraz oleju i wyrabiamy ciasto. Dodajemy sody oczyszczonej w proporcjach płaska łyżeczka na szklankę mąki. Ugniatamy, formujemy długie paluchy i smażymy na głębokim oleju. Do połowy szklanki wody dodajemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Czekoladowy torcik naleśnikowy z twarożkiem 640

smakuje. Śmiało możemy zaserwować taki podwieczorek naszym milusińskim. Składniki: Na 1 torcik o średnicy ok 10cm Naleśniki: 250ml mleka np 2% 6 pełnych łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/2 rozpuszczonej tabliczki mlecznej czekolady 2 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: 250g sera białego mielonego 4 łyżeczki śmietany 18% 100ml śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)gorzkiej kokosowej 1 łyżka pestek granatu liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Z mleka, jajka, mąki, cukru, kakaa, oleju oraz płynnej czekolady przygotowujemy ciasto. Na malutkiej patelce smażymy cienkie naleśniki nie używając już oleju.  2. Ser mielimy lub przepuszczamy przez praskę, mieszamy z cukrem waniliowym, śmietaną 18% i 30% oraz aromatem. Dodajemy drobniutko posiekane lub zmielone wafelki

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki z mąki kokosowej 117

Oceń Zapisz przepis Drukuj Ciasto na naleśniki około 125 ml wody gazowanej (w zależności od tego, ile wchłonie mąka) 3-4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 2 łyżki kakao niskotłuszczowego 250 g mleka 2% tłuszczu 75 g skrobi (mąki) ziemniaczanej 50 g mąki kokosowej 3 jajka M ziarenka wanilii lub ekstrakt waniliowy szczypta soli 1 łyżka oleju do smażenia Do podania(...)banany 3 łyżki wiórków kokosowych 100 g malin mrożonych (lub świeże w sezonie) Przygotowanie Zmiksuj ciasto na naleśniki (wodę dolewaj stopniowo, tak żeby ciasto nie wyszło za rzadkie). Smaż na minimalnej ilości oleju. Żeby naleśniki zachowały odpowiednią wilgotność, każdorazowo przykrywaj talerz na który odkładasz naleśniki (np. drugim talerzem) - dzięki temu wchłoną parującą wodę. Zmiksuj twaróg z bananami

Powiedz dietom nie