Popularne danie kuchni chińskiej i krajów Azji Południowo-Wschodniej. Najczęściej mają postać naleśników lub krokietów z nadzieniem mięsno-warzywnym, albo krewetkowym. Podawane z sosami i dipami jako przekąska. Do zawijania służy specjalne ciasto, czy też wykorzystany w moim przepisie papier ryżowy. Pojawiają się w niezliczonej ilości odmian, zależnie od kraju, czy regionu w którym możemy je zjeść. Poniższy przepis(...)minut, kroimy w paski. Pierś kurczaka oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie paski, marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy wok, lub głębszą patelnię, dodajemy odrobinę oleju i podsmażamy kurczaka około 5 minut. Dodajemy sypkie przyprawy, marchew. Smażymy kilka chwil, aż kapusta nieco ściemnieje. Dodajemy sos sojowy i grzyby. Dusimy pod przykryciem 5 minut, po czym odparowujemy
Gotuj z RumcajsemPo wdrożeniu gruntownych zmian w wyglądzie bloga, wracam do Was z nowym przepisem... na naleśniki! Nie znam osoby, która by ich nie lubiła i
Poranek na słodkoDieta bezglutenowa coraz bardziej mi się podoba :)Nom, może nie sama dieta a wybrane dania !Połączenie kaszy gryczanej i kakao w naleśnikach to był strzał w
kolorowotorcikowoWytrawne, na słodko, z bitą śmietaną, z owocami, na obiad i na kolację – mowa oczywiście o naleśnikach, które lubi chyba każdy z nas :) Oprócz dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Namiastka kuchni indyjskiej, choć z mąką pszenną. Bardzo smaczne, delikatne placuszki. Przyznam szczerze, ze sama wszystkie zjadłam! ;-) Składniki -1 kalafior -2 jajka -4 łyżki mąki
Zielona KuchniaNaleśniki...przysmak każdego dziecka, a i nie jeden dorosły nie przejdzie obok nich obojętnie 😉 Mogą być wytrawne lub na słodko. To danie uniwersalne, podawane na śniadanie
Kuchnia MagdaLenyMoja mama obchodzi dziś urodziny! :) Od poniedziałku robiłam jej małe niespodzianki i prezenty. Dzisiaj dostała piękny bukiet kwiatów i torcik śniadaniowy :) Ktoś ma ochotę spróbować? Składniki
Spektrum Smaku02.08.2014 prognozy zapowiadają, że dziś najcieplejszy dzień lata. Myślę, że Wam też za bardzo nie chce się jeść. Coś by się przekąsiło, ale nie wiadomo co
pieprzny smaczekktoś z Was się już spotkał z taką wersją? Osobiście się nie spotkałam, ale tak zaczęłam kombinować z rana… No bo jeśli są wersje naleśników, omletów i placków na słodko i na słono to czemu by nie zjeść racuchów w słonej odsłonie? Przedstawiam Wam moją wersję, którą zrobiłam na śniadanie Można się nimi w sumie zajadać w każdej(...)kurkuma – 1 łyżeczka sól – 1 łyżeczka pieprz – według uznania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować na gładką masę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać mąkę z solą, pieprzem, słodką papryką i kurkumą. Dolać mleko. Znów zmiksować na jednolitą konsystencję. Czosnek obrać i wycisnąć do ciasta. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce. Wycisnąć nadmiar wody. Wrzucić
kuchniabellissima.wordpress.comMoże to nie to samo co oryginalne amerykańskie pancakes miksowane z maślanką, ale moje z braku laku też wypadły dobrze, pomimo, że z mlekiem. Zrobiłam z
Kuchenne aromatyZupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości
Cztery FajeryWiększość z nas na pewno pamięta z dzieciństwa smak wielu potraw. Ja we wspomnieniach zawsze mam przed oczami placki z jabłkami robione przez moją mamę. Jest
Kuchnia co dniaDziś zapraszam Was na delikatne racuchy. Są pyszne i delikatne, szczególnie z truskawkami i miodem. Można też podać z cukrem pudrem lub żurawiną staropolską z
Ala piecze i gotujeOstatnimi czasy jako nasze śniadanie królują placuszki:) Dosłownie wszelkie jakie mi przyjdą do głowy:) Tym razem usmażyłam placuszki pszenno-kukurydziane z nietypowym dodatkiem, jakim są rodzynki
Z miłości do słodkościUwielbiamy wszelkie naleśniki i placuszki. Tym nie mogłam się oprzeć od pierwszego wejrzenia! Anna zafundowała mi ucztę dla oczu ale i brzucha gdy je zrobiłam.
Dzieje kuchennej Wiewióry