naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:116/194)

Bezglutenowe placuszki z malinami 162

Placuszki mogą być na obiad, albo na deser. Do tego zdrowe bo z kaszą jaglaną i do tego bezglutenowe. Zrobiłam dwie wersje jedną z malinami w

wesoła kuchnia
Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem 245

Zapraszam na pyszne sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem. Sakiewki cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Wbrew pozorom są bardzo łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki dyniowo-bananowe 135

To chyba jedne z moich ulubionych bezglutenowych placuszków na śniadanie. Mają delikatnie orzechowy posmak przeplatający się ze słodkim bananem. Na żywo ich zielony kolor jest bardziej

Mienta blog
Naleśniki z pieczarkami i piersią kurczaka w sosie beszamelowym 251

Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi naleśnikami to zachęcam do wypróbowania przepisu na naleśniki z pieczarkami i piersią kurczaka w sosie beszamelowym. Podczas zapiekania naleśniki staną się puszyste

Ugotować
Racuszki waniliowe. 158

  B ardzo szybkie i smaczne racuszki. Polecam. Składniki : 40 dkg serka homogenizowanego o smaku waniliowym 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do

Przepisy i porady kulinarne
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 180

gość. Czwartkowe danie to rosół z zawijasami z pachnącego bazylią i doprawionego parmezanem ciasta naleśnikowego . To właśnie te makaroniki ściągnęliśmy z Casa mia. W restauracji są podawane tak, że kelner już przy stole zalewa naleśnikowego ślimaka esencjonalnym rosołem, który pod wpływem bulionu rozwija się jak kwiat (naleśnik, nie kelner). My robimy trochę więcej naleśnikowych zawijasów, bo danie musi być sycące(...)niezliczonej ilości zup. Jest aromatyczny, zdrowy, nie zawiera konserwantów. W przeciwieństwie do kostek rosołowych czy zup w proszku. Rosół wystarczy mocno podgrzać i przyprawić, np. sosem sojowym oraz odrobiną oleju sezamowego i posiekanego imbiru lub ostrej papryczki chilli. JAK ROZMRAŻAĆ ROSÓŁ Rosół najlepiej rozmrażać przekładając go rano z zamrażalnika do lodówki. Nie zostawiajcie go w kuchni na cały dzień

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 208

gość. Czwartkowe danie to rosół z zawijasami z pachnącego bazylią i doprawionego parmezanem ciasta naleśnikowego . To właśnie te makaroniki ściągnęliśmy z Casa mia. W restauracji są podawane tak, że kelner już przy stole zalewa naleśnikowego ślimaka esencjonalnym rosołem, który pod wpływem bulionu rozwija się jak kwiat (naleśnik, nie kelner). My robimy trochę więcej naleśnikowych zawijasów, bo danie musi być sycące(...)niezliczonej ilości zup. Jest aromatyczny, zdrowy, nie zawiera konserwantów. W przeciwieństwie do kostek rosołowych czy zup w proszku. Rosół wystarczy mocno podgrzać i przyprawić, np. sosem sojowym oraz odrobiną oleju sezamowego i posiekanego imbiru lub ostrej papryczki chilli. JAK ROZMRAŻAĆ ROSÓŁ Rosół najlepiej rozmrażać przekładając go rano z zamrażalnika do lodówki. Nie zostawiajcie go w kuchni na cały dzień

Niedzielny kucharz
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 167

miałam większą kontrolę nad grubością placuszków – takim, które nie pływały w oleju łatwiej było na patelni nadać łyżką odpowiedni kształt. Jabłka w cieście biszkoptowym, choć teoretycznie proste, nigdy nie wyszły mi tak dobrze, jak smażone właśnie bez tłuszczu na patelni WOLL. Ciasto przyjemnie się przypiekło i było fajnie chrupiące, a skrywający się w środku plasterek jabłka odpowiednio mięciutki. Moje(...)specjalnie do naleśników, ja postanowiłam usmażyć je na mojej, głębokiej. Naleśniki zdecydowanie lepiej smażą się na niższej patelni, ale i tutaj nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu. Uwielbiam naleśniki, które nie ociekają tłuszczem, które można na szybko wziąć do ręki, bez konieczności późniejszego ich mycia (rąk, oczywiście;)). Nigdy nie lubiłam smażyć ich na oleju

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 124

miałam większą kontrolę nad grubością placuszków – takim, które nie pływały w oleju łatwiej było na patelni nadać łyżką odpowiedni kształt. Jabłka w cieście biszkoptowym, choć teoretycznie proste, nigdy nie wyszły mi tak dobrze, jak smażone właśnie bez tłuszczu na patelni WOLL. Ciasto przyjemnie się przypiekło i było fajnie chrupiące, a skrywający się w środku plasterek jabłka odpowiednio mięciutki. Moje(...)specjalnie do naleśników, ja postanowiłam usmażyć je na mojej, głębokiej. Naleśniki zdecydowanie lepiej smażą się na niższej patelni, ale i tutaj nie miałam z nimi absolutnie żadnego problemu. Uwielbiam naleśniki, które nie ociekają tłuszczem, które można na szybko wziąć do ręki, bez konieczności późniejszego ich mycia (rąk, oczywiście;)). Nigdy nie lubiłam smażyć ich na oleju

Smaki Na Talerzu
Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry 146

Proste, szybkie do przygotowania i wyjątkowo smaczne tajskie czerwone curry z kurczakiem. Pikantne jak diabelski ogon, ze słodką nutą cukru palmowego i aromatem kokosa to świetny

Cztery Fajery
Placuszki jogurtowe z mąką jaglaną i bananem 167

olej kokosowy do smażenia 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie : Do miski wlać jogurt dodać jajko, cukier, ekstrakt z wanilii i wymieszać, następnie dodać mąkę jaglaną i proszek wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kosteczkę banana i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić około 2 łyżek oleju kokosowego, nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć

Sama słodycz i szczypta chili
Chlebek naan czy pita? 231

cukrem i drożdżami. Dodać olej i jogurt (lub śmietanę). Wszystko razem wyrobić drewnianą łyżką lub dłonią. Powinno wyjść niezbyt gęste, ale gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć je czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. Kiedy wyrośnie "zbić" je łyżką lub dłonią i pozostawić do ponownego wyrośnięcia.  Dwukrotnie wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypana mąką(...)otrzymać, postępujemy w następujący sposób: Chlebki naan Rozwałkować na grubość maksymalnie około pół centymetra, na podłużny kształt. Przed pieczeniem nie muszą wyrastać. Placki piec na patelni, może być do naleśników lub grillowa. Patelnię trzeba mocno rozgrzać i wkładać placki: najpierw przez około 1 minutę piec z jednej strony - przełożyć na drugą stronę i piec przez około

Codzienna kuchnia niecodzienna
Racuchy na kefirze 740

Racuchy na kefirze Szybkie racuszki na kefirze (bez drożdży!), z jabłkami to prosty przepis na pyszny deser, drugie śniadanie lub kolacje. Lekkie, puszyste i chrupiące placuszki

Blog z Apetytem
Serniczki z patelni 178

Serniczki z patelni Placuszki z białego sera to pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Są mięciutkie, puszyste i bardzo serowe w smaku Kiedy mamy ochotę na coś

Blog z Apetytem
Naleśniki śmietanowe, bardzo delikatne i pyszne 150

Bardzo dobre te naleśniki, zupełnie inna konsystencja jak na mleku. Bardzo miękkie i delikatne. Jak nie trzeba patrzeć na kalorie to bardzo polecam, ponieważ są naprawdę

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania