W miniona niedziele wystartowala "Kuchnia Wielkanocna", a to oznacza, ze chyba czas najwyzszy pomyslec o swietach.W tym roku Swieta spedzamy we Francji, a ja przyznam sie
Przysmaki KarolkiPozostajac w klimacie zimnego bufetu oraz "Kuchni Wielkanocnej", ale nie tylko, dzis przepis na wytrawna, bardzo kolorowa galaretke.Galaretka doskonale nadaje sie na swiateczny stol, szczegolnie wielkanocny
Przysmaki KarolkiCzym bylyby Swieta Weilkanocne bez jajek? Wszak to jajko jest symbolem nowego zycia i to wlasnie jajko kroluje w tych dniach na naszych stolach.Takie male, delikatne
Przysmaki KarolkiBy dopełnić corocznej tradycji przystąpiłam do przygotowania mazurków. Jak zwykle są małe, akurat takie by zmieściły się do wielkanocnego koszyka mojego, rodziny i przyjaciół. Ten
Przysmaki KarolkiMęskie, jesienne śniadanie? Proszę bardzo. Zamarynowana biała kiełbasa w ziołach, usmażona w solidnej porcji sosu. Oj kaloryczne ale pyszne. Raz na jakiś czas to chyba nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikZbliża się weekend, ostatni weekend karnawał a z nim niedzielny obiad. Proponuje na ten dzień specjalny pyszny obiad, do którego wystarczy tylko udziec z indyka, trochę
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy śniadanie wielkanocne to musi być jajko z majonezem albo jajecznica na wędzonce? A muzę postawić na dobra, jajeczna pastw i domowy, orkiszowy chleb? Jeśli macie
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis zobaczyłam u Uli na blogu i oraz Kuchni szeroko otwartej i mnie powalił. Od razu zapragnęłam zrobić taka swojska, domowa wędlinę. Co prawda pomysł
Bernika - moj kulinarny pamietnikMazurki… to kolejny symbol nadchodzących świąt, którego nie może zabraknąć na naszym stole. No bo kto nie kocha robić mazurków. Szybkich, prostych, efektownych, kolorowych ciast? Moja
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚniadanie, które mnie ostatnio zaskoczyło to oczywiście to które przygotował mąż. No bo tylko on mógł wpaść na pomysł dodanie mandarynek do smażonej białej kiełbasy z
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj odwiedzając pewien sklep zobaczyłam pierwszy raz chleb o nazwie tygrysi, gdyż faktycznie skórka miała fakturę skóry tygrysa. Zaciekawiona przeszukałam internet, żeby znaleźć na ten chleb
Bernika - moj kulinarny pamietnikBez tej sałatki nie ma żadnych świąt, czy uroczystości rodzinnych nieprawdaż? Ja rzadko ją robiłam, teraz coraz częściej do niej wracam i doceniam ją. Moja wersja
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiedługo święta i większość z nas zastanawia się nad stworzeniem świątecznego menu. Dlatego proponuje na ten dzień pyszny obiad, do którego wystarczy tylko udziec z indyka
Bernika - moj kulinarny pamietnik