Co jakiś czas dla urozmaicenia i powrotu do smaku tradycyjnych wędlin, kupuję dobrą ,wędzoną szynkę, najlepiej "myszkę", która nie wymaga sznurkowania gdyż jest to
Smaczne ZdroweChciałabym dzisiaj zaproponować Wam dwie wersje zapiekanego pasztetu. Pierwsza wersja będzie bardziej delikatna, dietetyczna- z mięs drobiowych z minimalną ilością wieprzowiny, druga jest
Smaczne ZdrowePyszna, wilgotna babka, bez cukru, na mące orkiszowej z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Idealna na nadchodzące Święta, ale również na co dzień, do popołudniowej
Smaczne ZdroweJeszcze jedna wersja uwielbianej przez nas baby drożdżowej Na bazie baby puchowej stworzyłam jej troszkę zdrowszą wersję. Mąkę pszenną zamieniłam na białą orkiszową
Smaczne ZdroweMiałam nadmiar białek więc upiekłam babkę z makiem i pomarańczami, wyszło pysznie. Składniki: białka 1 szk mąka pszenna 1 szk mak cały 1 szk cukier
Ala piecze i gotujeNa wielkanocnym stole nie powinno zabraknąć również kurczaczków.Ja proponuję zrobić takie oto kurczaczki. Składniki: jajka 4 szt ser żółty 10 dag majonez 2 łyżki sól
Ala piecze i gotujeWbrew pozorom to bardzo łatwy przepis.Podchodziłam do niego z rezerwą ,szczególnie jeżeli chodzi o złożenie tej chatki.Ale nie bójcie się bo to bardzo łatwo i
Ala piecze i gotujeDzisiaj zapraszam Was na sernik pod bezową czapą z dodatkiem żurawiny.To jeden z lepszych serników jakie jadłam,bardzo zachęcam do upieczenia.Kto nie lubi żurawiny może
Ala piecze i gotujeZapraszam na babkę ucieraną z dodatkiem żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej. Babka jest lekko wilgotna a taką właśnie bardzo lubimy. Składniki: margaryna 20 dkg cukier
Ala piecze i gotujeWedług tradycji w Święta Wielkanocne najważniejsze jest śniadanie.Na stole musi pojawić się masło więc proponuję Wam zrobić takiego baranka.Można go zrobić dzień wcześniej. Składniki
Ala piecze i gotujeMałe słodkie i kolorowe mazurki w święta wielkanocne być muszą.Zapraszam na mazurek kajmakowy w kształcie jajka. Składniki: margaryna 60 g jajko 1 szt mąka pszenna
Ala piecze i gotujeBabki lubię,zarówno ucierane jak i ubijane.Lubię je za to ,że szybko się je robi i świetnie smakują.Zarówno do kawy z pianką jak
Ala piecze i gotujeNa święta robiłam schab z gorczycą i kolendrą. Kruchy z lekką pikanterią w smaku to idealny schabik na świąteczny stół ale nie tylko. Śmiało można go
Ala piecze i gotujeZa oknem zimno i wietrznie, przywołajmy więc wiosnę orzeźwiającą miętową babką, zieloną jak shamrock na Św. Patryka. Irlandzka koniczyna, oprócz związanej z nią legendy o tym
Mia Cucina SofietaCo prawda ciasto to najbardziej mi pasuje na Święta Bożego Narodzenia, jest jednak na tyle smaczne, że nadaje się także na wiele innych okazji. Spód nie
Z miłości do słodkości