Klasyka pieczenia serników - to moja druga wersja z polewą . Sernik rozpływa się w ustach i jest puszysty jak ptasie mleczko. Polecam .Zaczynamy : Składniki :1
Smaki EdytyDziś naszła nas ochota na sernik Kupiłam ser ... zrobiłam przegląd zapasów w szafkach i wzięłam się do pracy. Efekt całkiem przyjemny ... zarówno dla oka jak
Malinowa KawiarenkaMakowiec kojarzy mi się raczej ze Świętami Bożego Narodzenia. Jednak miałam chęć na coś drożdżowego, więc skoro i gotowa masa makowa była w domu to dlaczego
Magiczne Życie MartyChyba nikogo nie muszę przekonywać że domowe jest zawsze najlepsze. Dzisiaj jest akurat ten dzień kiedy przyszedł czas na domowy zakwas na żurek. Mój postoi idealnie
Magiczne Życie MartyNa moim stole Wielkanocnym nie może zabraknąć żurku. Robiony kilka dni temu zakwas tak kusił zapachami, ze musiałam już ugotować żurek. Delikatny, na wędzonym boczku i
Magiczne Życie MartyNie może ich zabraknąć na świątecznych stołach. Te domowe są najlepsze. U nas w tym roku wędzone były szynki, boczek i karkówka. Czas wędzenia to około
Magiczne Życie MartySernik tradycyjny, na kruchym cieście. Obowiązkowo z rodzynkami i skórką pomarańczową. Dodatkowo truskawki i galaretka, co dodaje mu lekkości. Nam będzie smakował na pewno, a S
Magiczne Życie MartyCześć!Toscakaka czyli skandynawskie ciasto ucierane z migdałami i słonym karmelem! To ciasto zawładnęło moim sercem i jest (na chwilę obecną :-) ) na 1 miejscu wśród moich
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Wczoraj pokazałam Wam urocze wielkanocne babeczki, więc dzisiaj pora na wielkanocne kruche ciasteczka! Ciasto kruche banalne do przygotowania, a tworzenie ciasteczek - sama przyjemność
Pora coś zjeśćPost Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeLubię... Wiele rzeczy.Chodzić na spacery.Szaleć z aparatem fotograficznym.Grać na flecie, fortepianie.Uczyć się...ale dla siebie. Wzbogacać swoją wiedzę.Czytać sterty książek.Śmiać
W kuchni Karmel-itkiPiknikowe wspomnienia cały czas są świeże.Wspaniałe towarzystwo, rewelacyjna atmosfera, ładna pogoda, a wszystko tookraszone smakołykami.Pamiętacie poprzedni wpis? Tak, tak, ten o naszym spotkaniu.Piknik blogerów
W kuchni Karmel-itkiPrzestało w końcu padać. Niebo wypłakało swoje smutki, dziś uśmiecha się do mnie zza okna.Wielkanocne tematy są na piedestale. Wszyscy pieką, gotują, sprzątają, dekorują. Przedświąteczny czas
W kuchni Karmel-itkiOstatnie poczynania w kuchni. Ostatnie wyczekiwanie na piekący się sernik, rosnącą babkę, tężejącą galaretę, czy stygnący pasztet. Mieszanina zapachów uderza do głowy i nawet najbardziej oporny
W kuchni Karmel-itkiDobijam do końca już z Wielkanocnymi przepisami. Ostatnie niedobitki, na szczęście takie, które jeszcze z łatwością można przyrządzić tuż przed samym wielkanocnym śniadaniem. Na przykład
W kuchni Karmel-itki