Bułki tygryski

Bułki tygryski

Bułki tygryski

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj odwiedzając pewien sklep zobaczyłam pierwszy raz chleb o nazwie tygrysi, gdyż faktycznie skórka miała fakturę skóry tygrysa. Zaciekawiona przeszukałam internet, żeby znaleźć na ten chleb przepis i tak trafiłam na te bułeczki. Są popularne w Wielkiej Brytanii, jako Dutch Chrunch Rolls albo jako chleb czyli Dutch Crunch Bread. Bułki są nieskomplikowane, jedyny mankament że trzeba mieć pod ręką mąkę ryżową. Do tego są pyszne, w środku miękkie, a na zewnątrz mocno chrupiące. Córka zaraz po upieczeniu po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aurora, 27 marca 2014 07:09:33

Nie ma jak na śniadanie zjeść tygrysa :D

Kasia - Ulubione Przepisy, 27 marca 2014 09:39:51

Wyglądają super :)

Mariola s, 27 marca 2014 11:04:32

Bajecznie wyglądają!

Justyna Żak, 27 marca 2014 11:22:45

rewelacja, super wyglądają:)

Marzena, 27 marca 2014 13:52:56

Wyglądają extra, do wypróbowania:-)

Marta- Taste Eat, 28 marca 2014 10:44:44

o kurcze, ależ one rewelacyjnie wyglądają!

Bernadeta, 31 marca 2014 23:05:13

tygrys z rana jak śmietana ;)

Bernadeta, 31 marca 2014 23:05:29

dziękuję.

Bernadeta, 31 marca 2014 23:05:43

miło mi pozdrawiam.

Bernadeta, 31 marca 2014 23:06:01

koniecznie, polecam.

Bernadeta, 31 marca 2014 23:06:17

dziękuję, pozdrawiam.

Bernadeta, 31 marca 2014 23:06:50

w takim razie koniecznie wypróbuj. pozdrawiam.

Łucja, 3 kwietnia 2014 00:13:36

teraz w wypiekaniu na śniadanie upiekę chleb, ale te bułeczki też będą moje :) są wspaniałe!

Beza Dyda, 8 kwietnia 2014 12:50:52

czy normalne drożdze nie mogą byc?

Bernadeta, 8 kwietnia 2014 18:50:20

oczywiście że mogą być, myślę ze 25 g wystarczy z reguły ta ilość odpowiada 7g drożdży suchych instant czyli jednej paczuszce.

Anonymous, 5 czerwca 2014 01:59:13

upiekłam... pyszne...dziękuję :), ale dlaczego Pani tygryski (bułeczki) są albinosami, a moje z takimi ciemnymi łatkami?Jakie czary - mary, czy to temperatura pieca, czy inny trick? Pozdrawiam :) Barbara

Bernadeta, 5 czerwca 2014 20:25:51

podejrzewam że to wina mąki ryżowej, gdyż wszystkie inne składniki miałam typowe. gdy pierwszy raz je piekłam (chleb także) to użyłam oryginalnej mąki ryżowej z azji w dodatku dość długo już tortowej, i właśnie takie wyszły. za drugim razem wyszły takie jak powinny czyli w ciemne łatki, a użyłam mąki Marvit świeżo kupionej.