zrobię i wtedy załączę przepis. Dziś zostawiam Was z przepisem na klasyczny, czeski Knedlik, mając nadzieję, że również wypróbujecie go przygotować samodzielnie. Polecam!!! Składniki na Knedlik, czyli czeski knedel: 500 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży szczypta cukru 2 małe jajka 250-300 ml ciepłego mleka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 drobno pokrojona kajzerka (lub pół dużej
Rozpustne gotowanieJak wiecie kuchnię i ndyjską bardzo lubię i gości u mnie ona bardzo często. Pełna aromatów, barw i niesamowitych zapachów sprawia, że ślinka cieknie już na
Ostra na SłodkoJak wiecie jestem ogromną „kluskarą” i wszelkiego rodzaju kopytka , kluchy itd. nie mają przede mną tajemnic ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kluseczki
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek
Ostra na SłodkoPierogi z mięsem to sposób na wykorzystanie świątecznych resztek. Została mi niezła porcja mięsa, trochę jarmużu…W sam raz na farsz do pierogów. Bardzo lubię
codojedzeniaZnów kasza jaglana – nuda? O nie nie nie! Kasza jaglana wcale nie jest nudna, bo można ją przygotować na miliony sposobów! Na blogu są już
Ostra na SłodkoLeniwe – już na samą myśl cieknie mi ślinka! Kojarzą mi się z babcią i słodkim dzieciństwem na wsi. Zarówno Leniwe jak i Kopytka zajadałam z
Ostra na Słodkoskładniki: 600 g ugotowanych ziemniaków mąka ziemniaczana 250 g świeżych truskawek śmietana do polania Sposób wykonania: Ugotowane, zimne, zmielone ziemniaki wyłożyć równo w misce
Darcia w kuchniziemniaczaną ( dosypcie więcej jeśli będzie za lepkie) i pianę z 2 białek. Wyrobić ciasto. . Ciasto podzielić na równe części . Uformować kulę rozpłaszczyć, a środek nadziewać farszem. Zalepić, uformować knedel, obtoczyć w kaszce kukurydzianej i układać na blasze. Wszystkie posmarować rozmąconym jajem. Piec ok 50 minut w 190 stopniach, aż będą rumiane. My zjedliśmy z ketchupem
AZgotuj!Składniki: 700 g ziemniaków 500 g sera białego 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 25-30 wypestkowanych śliwek cukier, sól Wykonanie: Ugotowane i przestudzone ziemniaki przecisnąć
magiczna kuchnia KasiChmurne Dolomity Knedelki w rosole Zakręcone faworkowe ciacho Nauka wypieku bułeczek.. ..i rolowania strudla A to pychowy wynik poupieczeniowy Zamiast kota, można miziać kozę, albo dwie Cielę z knedlem i ziemniaczanymi "ciastkami" Śniadanko koszykowe Herbatkę? Bloody Marry? Muzeum sera i kozy wystawowe Czekoladowe szaleństwo Street food *dodawanie zdjęć w ilości większej niż 2-3 sztuki do posta
Karczma HonoriettyJak wiecie kuchnię hinduską bardzo lubię i gości u mnie ona bardzo często. Pełna aromatów, barw i niesamowitych zapachów sprawia, że ślinka cieknie już na samą
Ostra na SłodkoGnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od
codojedzeniaokoło godziny wcześniej, by się ogrzało. Zagnieść powtórnie i podzielić na 12 jednakowej wielkości kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, na środku ułożyć truskawkę i zwinąć jak knedla. Układać w foremce wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem do dołu bułeczkę obok bułeczki. Użyłam dużej formy do pieczenia chleba.Przykryć foremkę z uformowanymi bułkami i odstawić do napuszenia. Przed pieczenie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będzie miękkie. Dodać fileciki anchois, rozprowadzić je drewnianą łyżką równomiernie w sosie, wlać śmietankę , gotować aż sos zgęstnieje. Robert Makłowicz zaleca, aby tak zrobioną cielęcinę podawać z knedlem ziemniaczanym z obu stron przesmażonym na maśle na złoto oraz ogórkami konserwowymi. Ja podałam z ziemniakami i też było smacznie. Smacznego
Stare Gary