na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:63/229)

SERNIK STRACIATELLA NA KAKAOWYM SPODZIE 212

idealny spód do ciasta- przepysznego sernika straciatella, który przygotujemy w kilka chwil i to bez włączania piekarników. A więc do dzieła ! Składniki: 1 kostka do pieczenia Kasia 130 g herbatników masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie mielonego 1/2  tabliczki czekolady deserowej  1/2 tabliczki czekolady białej  cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny wierzch: kora czekoladowa Wykonanie(...)Kostkę do pieczenia Kasia rozpuszczamy, dodajemy do niej drobno pokruszone herbatniki, mieszamy. Tak przyrządzoną masą wylepiamy dno tortownicy o śr. 26 cm. Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Czekolady tarkujemy na dużych oczkach, dodajemy je do sera, mieszamy. Żelatynę namaczamy w odrobinie wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Studzimy. Chłodną żelatynę dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wylewamy na spód

Z Majeczką w kuchni
Ekspresowa kremówka na herbatnikach z sosem toffi 312

wymiarach 16 x 27 cm) Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru; u mnie z eSłoneczka ) 1/2 szklanki cukru (można nieco mniej) 750 ml mleka 200g masła Dodatkowo: około 24 herbatników (w zależności od kształtu blachy; u mnie z Cukry Nyskie ) polewa/sos toffi (polecam Fanex ) Przygotować krem.   Z 750 ml odlać 1 szklankę mleka i rozmieszać w nim budynie(...)ognia i pozostawić do ostudzenia. (W trakcie stygnięcia - co jakiś czas przemieszać.) Masło ubić do białości i po łyżce zmiksować z zimnym budyniem. Na dnie formy ułożyć połowę herbatników i następnie wyłożyć masę budyniową. Krem wyrównać i przykryć pozostałymi ciastkami. Na wierzchu rozsmarować warstwę toffi. Ciasto schłodzić w lodówce i opcjonalnie udekorować wg uznania

Di gotuje
Sernik na jogurtach greckich 155

szklanki cukru     2 łyżki cukru waniliowego     3 budynie waniliowe     1 szklanka oleju     200 g herbatników kakaowych Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek, wsypać 1 szklankę cukru i cukier waniliowy i utrzeć na puszystą masę.  Następnie dodać jogurty, wlać olej i wsypać budynie, zmiksować na wolnych(...)obrotach.  Z białek ubić pianę, dosypać drugą szklankę cukru i dodać do masy jogurtowej. Delikatni wymieszać. Blachę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blachy wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wylać masę jogurtową.  Ciasto piec w piekarniku nagrzałam do temperatury 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia przy

Cukiernia Pychotki
3 bit na biszkopcie z herbatnikami 215

ostatniej łyżki budyniu wszystko razem dokładnie zmiksuj. Dużą blachę wyłóż folią spożywczą a następnie połóż biszkopt. Na biszkopt wyłóż przygotowaną masę budyniową. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj warstwą herbatników. Przełóż ugotowane mleko skondensowane z puszki do miski. Miksuj je przez około 2-3 minut tak aby masa stała się bardziej płynna. Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta(...)przykryj warstwą herbatników. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody aby napęczniała następnie rozpuść w mikrofali albo gorącej kąpieli wodnej. Ostudź. Śmietanę kremówkę przelej do miski dodaj 5 łyżek cukru pudru i zimną żelatynę. Wszystko razem ubij na sztywną masę. Wyłóż ubitą śmietanę na ciasto. Rozprowadź równomiernie po całej powierzchni a wierzch posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Bardzo

Cukiernia Pychotki
Serowa pianka bez pieczenia na chrupiącym spodzie 384

bazie serków homogenizowanych. Spód to chrupiące herbatniki oraz orzechy wzbogacone o suszone owoce. Pychota! Niestety, znika zdecydowanie za szybko.  tortownica 21cm Spód:  jajko,  200g herbatników,  150g masła lub margaryny,  50g wiórków kokosowych,  50g posiekanych orzechów laskowych,  łyżka rodzynek (użyłam Helio),  łyżka morwy białej suszonej (użyłam Helio),  100g cukru(...)łyżki kakao. Masło stopić z kakao, cukrem oraz rozkłóconym jajkiem. Zdjąć z ognia. Dodać pokruszone dość drobno herbatniki, rodzynki, morwę, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy laskowe. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 21cm. Ostudzić i schłodzić w lodówce. Masa serowa:  500g serka homogenizowanego waniliowego,  70g masła,  4 łyżki mleka,  200g cukru,  opakowanie

Z miłości do słodkości
Mrożony torcik z rabarbarem 117

zawsze możesz pominąć;) Składniki; 50 dkg truskawek, 50 dkg oczyszczonego ,obranego i pokrojonego w kostkę rabarbaru, 2 łyżeczki żelatyny, 1/2 szklanki cukru, 3 szklanki naturalnego jogurtu, 3/4 szklanki pokruszonych herbatników zbożowych /wg. mnie można pominąć i ja tak zrobiłam/, Wykonanie; Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach wody. Rabarbar zasypujemy cukrem zalewamy 1/2 szklani wody i rozgotowujemy(...)Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Studzimy. Po tym czasie miksujemy i dodajemy jogurt. Mieszamy. Mrozimy w zamrażalce co 15 minut mieszając. Jeżeli robicie torcik z opcja z herbatnikami to wykładacie dno tortownicy pokruszonymi herbatnikami. Na tej warstwie rozsmarowujemy masę z zamrażalnika. Przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godz. Podajemy z truskawkami

Anioły w kuchni
Kostka orzechowa 147

cappuccino w proszku orzechowego (wymieszałam orzechowe z czekoladowym) – 1,5 łyżki mąki pszennej – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 250 g miękkiego masła Dodatkowo: – około 12 herbatników (lub słonych krakersów) – kakao do posypania ciasta Żółtka ucieramy z cukrem na jasną masę. Połowę mleka należy zagotować. Do żółtek dodajemy obie mąki i resztę mleka i miksujemy(...)powstały niewielkie grudki, po zmiksowaniu z masłem prawie zniknęły, a te co zostały nie wpływały na smak ciasta. 3/4 masy przekładamy na ciasto z orzechami. Następnie układamy warstwę herbatników lub krakersów i przykrywamy je resztą kremu. Całość posypujemy gorzkim kakao. Ciasto powinno spędzić całą noc w lodówce. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 300 kcal. Kostka orzechowa Ciasto

Relaxtime
Sernik z żelatynowej bańce 181

ucieramy ze śmietaną, cukrem i ekstraktem migdałowym. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody. Lekko przestudzoną łączymy z masą serową. 2. Napełniamy nią żelatynową bańkę, odrobiną smarujemy środek herbatnika. Na nim układamy „miseczkę” z sernikiem. 3. Podłużne żelki kroimy w cienkie plastry. Przyklejamy je do masy serowej znajdującej się pomiędzy bańką a ciastkiem. Wierzch dekorujemy czekoladową posypką(...)lodówki na kilka godzin. Ilość deserków zależy od wielkości żelatynowych „miseczek”. Smacznego życzą Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: Cukry Nyskie , deser , dla dzieci , ekstrakt migdałowy , herbatniki , kinderbal , ser , sernik , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sernik z owocami leśnymi 134

owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować olejem lub masłem. W dno wcisnąć

Słodkie inspiracje
Tarta Rafaello 207

Mniaaam! Tarta Rafaello Składniki: 375 g herbatników, 250 g masła, 250 ml śmietany 30%, śmietan fix, łyżka cukru pudru, 200 g kremu kokosowego, 3/4 szklanki wiórek kokosowych, Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę

paapilotkaa
Sliwkowy fit serniczek 102

cukru kryształu 4 budynie śmietankowe na 0,5 l każdy 6 jajek 1/2 szklanki oleju szczypta soli 10 suszonych śliwek 200 g herbatników 100 g masła POLEWA - klik Herbatniki kruszymy i łączymy z zimnym masłem. Najlepiej rękoma. Wykładamy na tortownicę, której dno wyścieliliśmy papierem do pieczenia. Dokładnie oblepiamy, zwłaszcza brzegi, aby w trakcie pieczenia sernik nie wypłynął. Pieczemy(...)także olej, wrzucamy pokrojone śliwki i mieszamy, do połączania się oleju z masą, na końcu dodajemy ubite białka i mieszamy napowietrzając masę.  Gotową masę wylewamy na podpieczone herbatniki i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Na dnie dobrze jest ustawić naczynie z wodą, aby wytworzyła się w środku para. Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra

Kuchnia od dwojga
KINDER COUNTRY 102

żelatyny (ja robiłam bez żelatyny i ciasto było rzadkie) Wykonanie:                 Na spód blachy wykładamy herbatniki. Rozpuszczamy na parze białe czekolady i w osobnym naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i dodajemy do niej serek mascarpone i ostudzoną, płynną białą czekoladę(...)składniki nam się już połączą dodajemy około 2 szklanki płatek (tak żeby w całej masie było po równo)  i mieszamy szpatułką lub łyżką. Wykładamy tą masę na herbatniki i wkładamy całość do lodówki.                 Mleczne czekolady rozpuszczamy na parze. Pozostałą śmietanę (200 ml) ubijamy

Słodkie ciacho
ciasto kawowo-pomarańczowe 139

mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 łyżki dżemu pomarańczowego  1 szklanka wystudzonej kawy  2 kieliszki wódki 20 sztuk herbatników kakaowych łyżka kakao  Najpierw upiec biszkopt (można to zrobić dzień wcześniej):  białka wbić do metalowej miski i ubijać do momentu aż piana zrobi się sztywna. Wtedy(...)łyżce budyniu.  Dolny blat biszkopta ułożyć w blaszce wyścielonej wysoko papierem. Kawę wymieszać z wódką i nasączyć biszkopt. Posmarować dżemem pomarańczowym a na nim rozłożyć krem kawowy. Herbatniki moczyć w kawie z wódką i układać na kremie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i połączyć z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i zmiksować z kremem śmietanowym. Na herbatnikach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z masą kokosową 200

patyczka. Wystudzić. Masa kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + 40 ml zimnej wody 200g czekolady białej 800 ml słodkiej śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru + 1 paczka herbatników wiórki kokosowe do dekoracji Żelatynę zalać zimną wodą i odłożyć do napęcznienia. Mleczko kokosowe zagotować w rondelku, zdjąć z ognia, wrzucić napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać, żeby się dobrze(...)mlekiem kokosowym i wymieszać. Tak przygotowana masę kokosową przelać do ubitej śmietany i dokładnie połączyć całość. Wykonanie - Na spód kokosowego biszkoptu wyłożyć połowę masy kokosowej, wyrównać, powykładać herbatniki i przykryć je pozostałym kremem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wiórkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Bounty - smak raju, ciasto kokosowe bez pieczenia 349

oznacza, że są gorsze! To jest wręcz tak smaczne, że można by je nazwać "jednodniowym ciastem" - znika w mgnieniu oka:)  foremka 23x33cm Składniki:    400g ciemnych herbatników,  1 opakowanie krakersów,  1 litr mleka,  3 czubate łyżki mąki pszennej,  3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka cukru waniliowego,  250g masła lub margaryny,  100g(...)mieszając, gotować, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej oraz wiórki kokosowe. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm rozłożyć warstwę herbatników i wylać połowę masy budyniowej. Przykryć warstwą krakersów. Wylać resztę masy i ułożyć warstwę herbatników. Polewa:   125g masła lub margaryny,  3 łyżki kakao,  5 łyżek

Z miłości do słodkości