na herbatnikach - 3423 przepisów (strona:68/229)

Sernik aksamitny z kajmakową polewą 103

Składniki na dużą tortownicę: Spód • 150 g herbatników kakaowych typu Petit • 3 łyżki masła Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 1 szklanka cukru(...)pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany 18% – 250 g • 1 budyń waniliowy • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Polewa • 1 puszka masy kajmakowej gotowej • kilka łyżek orzechów włoskich Wykonanie: • Herbatniki pokruszyć w miseczce, dodać roztopione masło. • Masa nie może być zbyt mokra, ma mieć konsystencję mokrego piasku. • Herbatniki wyłożyć do okrągłej tortownicy o średnicy

To co kocham
Sernik z czekoladą Piegusek 68

boki tortownicy o średnicy 26 cm wysmarować masłem. Spód wyłożyć papierem do pieczenia i dopiero wtedy założyć obwód, reszta papieru ma być na zewnątrz. • Herbatniki drobno pokruszyć, wstawić na 30 sekund do mikrofalówki aby czekolada lekko się rozpuściła, wrzucić do miksera z masłem, rumem i kakao. Masa ma być rozsypująca(...)się. • Wyłożyć herbatniki na dno tortownicy, ugnieść dokładnie ręką. • Ser wrzucić do misy miksera i rozmieszać na wolnych obrotach z budyniem. • Dodawać po trochu cukier, nastepnie po jednym jajku. Miksować z każdym jajkiem po ok. 30 sekund • Gotową masę serową wymieszać z czekoladkami i wylać na spód

To co kocham
Sernik czekoladowy 88

herbatników kakaowych petit beure • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Polewa • 1/2 czekolady gorzkiej • 1/3 szklanki śmietanki słodkiej • czekoladowe gwiazdki do dekoracji Wykonanie: Spód • Pokruszyć herbatniki, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem na parze i zmiksować całość. • Totownicę okrągłą średnią wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki

To co kocham
Różowy sernik 128

jeden pozytyw. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 4 jajka • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/3 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżeczka Red Velvet Spód • 100 g herbatników kakaowych petit beure(...)tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Dekoracja • 1 szklanka śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1/4 czekolady gorzkiej • 3 łyżki śmietanki 30% do polewy Wykonanie: Spód • Pokruszyć herbatniki, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem na parze i zmiksować całość. • Małą totownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki

To co kocham
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 141

mieszamy w niej budynie i mąkę, resztę kompotu zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budynie i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Ciasto przekładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy budyń, na wierzch układamy herbatniki. Odstawiamy do zastygnięcia. W małym garnku zagotowujemy wodę, stawiamy na nim szklaną miseczkę z połamaną czekoladą i mieszamy aż się rozpuści. Galaretkę wsypujemy do 250 ml szklanki i zalewamy(...)powstała cała szklanka, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i roztopioną letnią czekoladę, mieszamy mikserem. Wylewamy na warstwę herbatników i odstawiamy na kilka godzin do stężenia.Możecie odłożyć około 1 szklanki kremu do dekoracji ale nie koniecznie.Ja przełożyłam troszkę do rękawa cukierniczego i zrobiłam rozetki, wyszły jak wyszły :) cały

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO BAJADERKA 436

DODATKOWO :  200 g herbatników do wyłożenia blaszki 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 cukier waniliowy  tarta czekolada do posypania                                                         MASA CZEKOLADOWA :   200 ml mleka 2 łyżki masła(...)kokos, olejek i masę czekoladową. Mieszamy aż składniki dokładnie się połączą i będą stanowiły jedną zwartą masę. Blaszkę o wymiarach 25/30 wykładamy folią aluminiową. Na dno i boki rozkładamy herbatniki.  W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier waniliowy i nasączamy nim ciastka. Masę wykładamy, na blaszkę z ciastkami i równo ją rozsmarowujemy, chłodzimy w lodówce do momentu aż ubijemy śmietanę

Kulinarne Fantazje Marioli
Kinder Country z ganache, na dużą blaszkę. 131

białej czekolady 1 litr śmietany kremówki 500 g serka mascarpone dwie łyżki miodu zboża preparowane - 70 g żelatyna 4 łyżeczki Wykonanie: Na spodzie blaszki układamy pierwszą warstwę herbatników.  Żelatynę przygotowujemy według opisu na opakowaniu, w proporcji 4 łyżeczki na 70-80 ml. Białą czekoladę łamiemy na kawałeczki, wkładamy do metalowej miseczki i stawiamy nad parą by się rozpuściła(...)rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując. Następnie wkręcamy do śmietany, także stopniowo serki mascarpone. A na koniec dodajemy żelatynę wlewając ją cienkim strumieniem. Pierwsza masa jest gotowa.  Masę wykładamy na herbatniki, rozkładamy równo i przykrywamy drugą warstwą tych ciasteczek. Ciasto wkładamy do lodówki i zabieramy się za ciemną masę. 200 g mlecznej czekolady rozpuszczamy tak, jak to robiliśmy z białą

Poezja Smaków - blog kulinarny
sernik gotowany 3290

polecić :-) składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (może być z wiaderka) 4 jajka 200 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 budynie waniliowe 1/2 szklanki mleka 550 g herbatników pełnoziarnistych  wykonanie: Do dużego garnka z grubym dnem włożyłam pokrojone w nieduże kawałki masło, ser, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewałam na niedużym ogniu często mieszając(...)Budynie rozpuściłam w zimnym mleku. Gdy masa zaczęła bulgotać wlałam budynie i gotowałam około 3 minut bez przerwy mieszając. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyłam folią aluminiową, ułożyłam warstwę herbatników, wylałam 1/3 gorącej masy serowej. Czynność tę powtórzyłam jeszcze dwa razy. Wierzch ciasta posypałam pozostałymi, pokruszonymi herbatnikami. Całość ostudziłam i chłodziłam całą noc w lodówce

babka w formie
Słodkie lizaki dla dzieci 158

Spróbujcie! Słodkie lizaki dla dzieci 20 dag margaryny 1 szklanka cukru pudru 4 paczki herbatników 5 dag kakao biała polewa w torebce 1 łyżka dowolnego soku posypka cukierkowa Herbatniki wyjąć z opakowania i pokruszyć do blendera. Zrobić z nich pył. Do osobnej miski wsypać cukier i kakao. Dodać miękką margarynę i wymieszać mikserem. Dodać do miski sok, herbatniki i wymieszać. Nabierać nieduże porcje i formować z nich kulki. Włożyć na ok. 30 minut do lodówki. W tym czasie kuleczki stwardną. Rozpuścić polewy. Kulki nabić na dłuższe patyczki (np. od szaszłyków) i maczać w polewie i posypać posypką cukierkową

Gotuję Testuję
Biszkopt z masą krówkową i galaretką 320

łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA KRÓWKOWA masa krówkowa z puszki 1 kostka margaryny DODATKOWO masa karpatkowa w 5 minut 5-6 paczek herbatników 2 opakowania galaretki truskawkowe BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę(...)proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut.  MASA KRÓWKOWA: margarynę utrzeć i dodać do niej masę z puszki. Wyłożyć na biszkopta. Przełożyć herbatnikami maczanymi w soku malinowym (lub innym wg uznania). Masę karpatkową z torebki ubić z mlekiem. Przełożyć na herbatniki. Galaretkę przygotować w 2 szklankach wody. Odczekać do lekkiego stężenia

Gotuję Testuję
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 161

cukru 1 łyżka kakao galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 400 g puree z dyni 2 szkl. wody Okrągłą tortownicę (śred. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową i na dno ułożyć warstwę herbatników.  W garnku roztopić masło i cukier,podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści,dodać twaróg,wymieszać dokładnie i zagotować. W miseczce  zmieszać  mleko z jajkami,budyniem(...)kakao,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki,wyrównać i odstawić do wystygnięcia.  Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy ciasto porządnie stężeje,wyjąć z formy

Kolorowa kuchnia Elki
Budyniowe ciasto z bananami i galaretką 91

Pyszne ciasto z bananami i galaretką. Idealne do kawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!  Składniki : * duże opakowanie herbatników  * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe  * 2 galaretki cytrynowe(...)bananów  Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, 1/3 kremu oraz plasterki banana. Czynność powtórzyć. Na ostatnią warstwę herbatników wyłożyć krem. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Wystudzić i tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić. Kroić w kostki

Magiczne Życie Marty
SZYBKA NAPOLEONKA 101

Składniki: 4 opakowania herbatników 3 szklanki mleka 3/4 szklanki(...)cukru kostka masła (200 dag) szklanka mąki 3 jajka duże opakowanie cukru waniliowego cukier puder Sposób wykonania: 1.Przygotowanie - dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na niej układamy połowę herbatników. 2. Cześć mleka miksujemy z mąką i jajami. 3.Resztę mleka zagotowujemy z masłem. Wsypujemy cukry, wlewamy zmiksowaną masę i mieszamy aż zgęstnieje. 4.Gorącą masę wylewamy na herbatniki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
KINDER COUNTRY-CIASTO BEZ PIECZENIA 83

sztywno śmietankę.  W kąpieli wodnej rozpuszczam białą czekoladę. Do ubitej śmietany dodaję czekoladę, serek oraz preparowaną pszenicę.   Wszystko dokładnie mieszam ze sobą.  W tortownicy układam herbatniki.  Następnie wylewam biała masę. W osobnym naczyniu przygotowuję ciemną masę.  Ubijam śmietankę na sztywno a w kąpieli wodnej rozpuszczam gorzką czekoladę.  Mieszam ze sobą(...)białą masę układam herbatniki a następnie wylewam ciemna masę. Górę posypuję preparowaną pszenicą.  Wkładam do lodówki na minimum cała noc. Smacznego

Gotowanie Patki
Ciasto dyniowe bez pieczenia 144

masa dyniowa przekładana kakaowymi herbatnikami idealnie pasuje do kubka gorącej kawy. Deser ten polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za zbyt słodkim ciastami. Składniki (26x20): 2 opakowania kakaowych herbatników (2 razy po 250 g) 2,5 szklanki kremówki 2 szklanki puree z dyni szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny łyżeczka cynamonu pół łyżeczki mielonych goździków pół łyżeczki kardamonu(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder. Łączymy z żelatyną. Dodajemy puree z przyprawami. Ubijamy przez chwilę mikserem na najmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji

Pobite gary Barbary