mus - 6353 przepisów (strona:319/424)

Szarlotka Czekoladowa 139

garnuszka, dodać masło, cynamon, dusić na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka zmiękną (ok 15 min.). Dodać 1-1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszać, aby mus stał się bardziej gęsty. Zostawić do lekkiego przestudzenia, następnie doda połamaną czekoladę. Schłodzoną część ciasta rozwałkować na placek o grubości ok 2 mm i foremką wykrewać różne kształty. Nakłuć ciasto

ChilliJemy
Frappe o smaku Irish Cream 161

Dosłodzić jeżeli kawa jest za mało słodka. Słoik zakręcić i wstrząsać ok 2 minut. Jeżeli lubimy gęstą kawę tak jak ja to kawę z lodem blendujemy i powstaje taki mus jak na zdjęciu. Pijemy przez grubą słomkę. Pycha

ChilliJemy
Szpinakowy koktajl z otrębami owsianymi 113

Wyciskamy sok z 2 pomarańczy. Szpinak, obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko, banan oraz kiwi wkładamy do wysokiego naczynia (tak, aby nam nie pryskało). Blenderem delikatnie łączymy składniki. Mus zalewamy sokiem pomarańczowym i wsypujemy otręby. Mieszamy łyżką i przelewamy do wysokiej szklanki. Pyszne

ChilliJemy
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 196

blog: Kuchnia na 5 Polędwica wieprzowa w przyprawach z jabłkami autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Rozmarynowy kurczak z warzywami autorka: Josia | blog: Kuchnia Josi Pieczeń z indyka z musem jabłkowo-chrzanowym autorka: gosik2.0 | blog: Rodzinka w Kuchni Bitki schabowe z ananasem autorka: Sofieta | blog: Mia Cucina Schab z jabłkami, anyżem i cynamonem autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Szynka ze śliwką

Kuchenna Kontrrewolucya
Słodka pomarańcza 316

formy. Piekarnik rozgrzać do 180 C, czas pieczenia ok. 30 minut. Po upieczeniu formę z biszkoptem położyć na kratce kuchennej do góry nogami, aby biszkopt nie opadł, wystudzić. Mus pomarańczowy: 1 litr soku z pomarańczy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki cukru kryształu 1. Połowę soku gotujemy z cukrem. W drugiej połowie soku rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym

Apetyczna babeczka
Lekki tort z pianką i opłatkiem 146

masa będzie wyglądać tak jak powinna. Masą tynkujemy boki i górę tortu. Na górę "przyklejamy" opłatek do masy maślanej. Boki można udekorować bitą śmietaną, masą maślaną, mascarpone z musem owocowym. Tort należy schłodzić w lodówce przed podaniem. :) Skomentuj

MamaOskarka
Bubble tea z mango i wodą różaną 184

wsyp do słoika. Odstaw na godzinę lub dwie do lodówki. Mango obierz, wydrąż łyżką miąższ i zmiksuj na purée. Do każdej szklanki wlej 200 ml herbaty , dodaj kilka łyżek musu z mango oraz kilka łyżek tapioki (wraz z wodą, w której była zanurzona). Napój podawaj koniecznie schłodzony. Bubble tea najlepiej jest pić przez słomki o dużej średnicy, wtedy można

Food Square
Truskawkowy sorbet 205

truskawek. ;-) Składniki: 2 garście truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego lub miodu naturalnego Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy świeże, umyte i obrane truskawki. Delikatnie blendujemy je blenderem ręcznym. Jeśli osiągniemy mus dodajemy cukier lub miód, ponownie blendujemy. Przelewamy do foremek na lody. Wkładamy na zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą dobę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kremowy mus z kalafiora z tajskim ziołowym sosem! 165

wspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam cudowny i rozpływający się w ustach kremowy mus  z kalafiora z sosem ziołowym. Danie na pozór wydawać się może zbyt błahe, ale każdy koneser smaku które je spróbuje wraca do niego niczym bumerang! Pyszota! Polecam na obiad, lunch

SMYKWKUCHNI
Dyniowe tosty francuskie. Jesienne śniadanie 142

zadowolenia własnych ambicji. W tej melancholijnej aurze powitał mnie dzisiejszy poranek. Za to śniadanie było w bardziej optymistycznych barwach. Z jasnymi promykami imitującymi słońce w postaci intensywnego koloru musu dyniowego. Z delikatnym aromatem dyniowym w towarzystwie aromatycznych przypraw.W końcu jesień już puka do drzwi. A jak jesień, to przecież i dynia... Na 2 porcje: 1 jajko 30 ml mleka

My simple kitchen
Pieczone jabłka 122

Pierwsze kasztany:) Kwintesencja jesieni. Uwielbiam je. Charakter jesienny mają także jabłka - czy to w postaci szarlotki, musu czy tych z piekarnika. Dzisiaj zapraszam właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie

My simple kitchen
Ciasto z pigwą a'la szarlotka 160

ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Pigwy obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dusimy tak długo, aż owoce rozgotują się na mus (można dodatkowo potraktować tłuczkiem lub blenderem). Wsypujemy cukier i imbir. Następnie dolewamy wodę z sokiem z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia. Budynie rozprowadzamy w kilku łyżkach wody i wlewamy

My simple kitchen
Domowy krem czekoladowo - orzechowy 123

rumowego (dodałam od siebie) Orzechy zmielić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć. Dodać cukier puder i wystudzoną czekoladę. Powoli wlewać mleko i wsypywać orzechy. Masa powinna mieć konsystencję musu. Przełożyć ją do słoiczka i przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Nie należy się martwić, że jest zbyt rzadka - pod wpływem zimna stężeje. Krem dodaję do akcji

My simple kitchen
Słoneczne smoothie (dynia, jabłko, pigwa, marchew) 137

mamy gotowego puree dyniowego wówczas dodajemy także obraną i pokrojoną na kawałki dynię. Zawartość rondla gotujemy aż owoce zaczną się rozpadać. Wówczas miksujemy je blenderem aż całość nabierze konsystencji musu. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy sok marchwiowy i sok z cytryny i ponownie mieszamy. Można smoothie posłodzić aczkolwiek ja nie uznałam to za konieczne.   Smoothie dodaję do akcji

My simple kitchen
Dżem dyniowo-jabłkowy z pomarańczą 124

Zawartość smażymy aż jabłka z dynią zaczną się rozpadać. Co jakiś czas mieszamy. Jeśli chcemy, aby dżem miał aksamitną konsystencję, na tym etapie miksujemy wszystko za pomocą blendera na mus. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy. Wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy, dopóki cukier się nie rozpuści. Gotujemy jeszcze przez parę minut i wsypujemy żelfixy. Dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania