dusimy w rondlu na mus.Zestawiamy z ognia studzimy Kruszonka: Wszystkie składniki w równych proporcjach mieszamy ze sobą dodajemy cynamon i zagniatamy w palcach na kruszonkę. Na ciasto wylewamy przestudzony mus jabłkowy posypujemy kruszonką, wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika i pieczemy 10 minut,po tym czasie temp zmniejszamy do 180*c i pieczemy 35 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła
Wanilia i Kardamonporwać na małe kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia posolić, doprawić do smaku pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać zimny jogurt z lodówki i wszytko zmiksować blenderem na gładki mus. Rozlać do dwóch wysokich szklanek, posypać obficie kiełkami rzodkiewki udekorować plasterkami rzodkiewki i podawać od razu po przyrządzeniu
Wanilia i Kardamongarnuszka, dodać masło, cynamon, dusić na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka zmiękną (ok 15 min.). Dodać 1-1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszać, aby mus stał się bardziej gęsty. Zostawić do lekkiego przestudzenia, następnie doda połamaną czekoladę. Schłodzoną część ciasta rozwałkować na placek o grubości ok 2 mm i foremką wykrewać różne kształty. Nakłuć ciasto
ChilliJemyDosłodzić jeżeli kawa jest za mało słodka. Słoik zakręcić i wstrząsać ok 2 minut. Jeżeli lubimy gęstą kawę tak jak ja to kawę z lodem blendujemy i powstaje taki mus jak na zdjęciu. Pijemy przez grubą słomkę. Pycha
ChilliJemyWyciskamy sok z 2 pomarańczy. Szpinak, obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko, banan oraz kiwi wkładamy do wysokiego naczynia (tak, aby nam nie pryskało). Blenderem delikatnie łączymy składniki. Mus zalewamy sokiem pomarańczowym i wsypujemy otręby. Mieszamy łyżką i przelewamy do wysokiej szklanki. Pyszne
ChilliJemyblog: Kuchnia na 5 Polędwica wieprzowa w przyprawach z jabłkami autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Rozmarynowy kurczak z warzywami autorka: Josia | blog: Kuchnia Josi Pieczeń z indyka z musem jabłkowo-chrzanowym autorka: gosik2.0 | blog: Rodzinka w Kuchni Bitki schabowe z ananasem autorka: Sofieta | blog: Mia Cucina Schab z jabłkami, anyżem i cynamonem autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Szynka ze śliwką
Kuchenna Kontrrewolucyaformy. Piekarnik rozgrzać do 180 C, czas pieczenia ok. 30 minut. Po upieczeniu formę z biszkoptem położyć na kratce kuchennej do góry nogami, aby biszkopt nie opadł, wystudzić. Mus pomarańczowy: 1 litr soku z pomarańczy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki cukru kryształu 1. Połowę soku gotujemy z cukrem. W drugiej połowie soku rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym
Apetyczna babeczkamasa będzie wyglądać tak jak powinna. Masą tynkujemy boki i górę tortu. Na górę "przyklejamy" opłatek do masy maślanej. Boki można udekorować bitą śmietaną, masą maślaną, mascarpone z musem owocowym. Tort należy schłodzić w lodówce przed podaniem. :) Skomentuj
MamaOskarkawsyp do słoika. Odstaw na godzinę lub dwie do lodówki. Mango obierz, wydrąż łyżką miąższ i zmiksuj na purée. Do każdej szklanki wlej 200 ml herbaty , dodaj kilka łyżek musu z mango oraz kilka łyżek tapioki (wraz z wodą, w której była zanurzona). Napój podawaj koniecznie schłodzony. Bubble tea najlepiej jest pić przez słomki o dużej średnicy, wtedy można
Food Squaretruskawek. ;-) Składniki: 2 garście truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego lub miodu naturalnego Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy świeże, umyte i obrane truskawki. Delikatnie blendujemy je blenderem ręcznym. Jeśli osiągniemy mus dodajemy cukier lub miód, ponownie blendujemy. Przelewamy do foremek na lody. Wkładamy na zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą dobę. Smacznego
Truskawkowa Fiestawspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam cudowny i rozpływający się w ustach kremowy mus z kalafiora z sosem ziołowym. Danie na pozór wydawać się może zbyt błahe, ale każdy koneser smaku które je spróbuje wraca do niego niczym bumerang! Pyszota! Polecam na obiad, lunch
SMYKWKUCHNIzadowolenia własnych ambicji. W tej melancholijnej aurze powitał mnie dzisiejszy poranek. Za to śniadanie było w bardziej optymistycznych barwach. Z jasnymi promykami imitującymi słońce w postaci intensywnego koloru musu dyniowego. Z delikatnym aromatem dyniowym w towarzystwie aromatycznych przypraw.W końcu jesień już puka do drzwi. A jak jesień, to przecież i dynia... Na 2 porcje: 1 jajko 30 ml mleka
My simple kitchenPierwsze kasztany:) Kwintesencja jesieni. Uwielbiam je. Charakter jesienny mają także jabłka - czy to w postaci szarlotki, musu czy tych z piekarnika. Dzisiaj zapraszam właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie
My simple kitchenciasto. Owijamy je w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Pigwy obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dusimy tak długo, aż owoce rozgotują się na mus (można dodatkowo potraktować tłuczkiem lub blenderem). Wsypujemy cukier i imbir. Następnie dolewamy wodę z sokiem z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia. Budynie rozprowadzamy w kilku łyżkach wody i wlewamy
My simple kitchenrumowego (dodałam od siebie) Orzechy zmielić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć. Dodać cukier puder i wystudzoną czekoladę. Powoli wlewać mleko i wsypywać orzechy. Masa powinna mieć konsystencję musu. Przełożyć ją do słoiczka i przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Nie należy się martwić, że jest zbyt rzadka - pod wpływem zimna stężeje. Krem dodaję do akcji
My simple kitchen