mus - 6353 przepisów (strona:319/424)

Babcina szarlotka z cynamonową kruszonką 154

dusimy w rondlu na mus.Zestawiamy z ognia studzimy Kruszonka: Wszystkie składniki w równych proporcjach mieszamy ze sobą dodajemy cynamon i zagniatamy w palcach na kruszonkę. Na ciasto wylewamy przestudzony mus jabłkowy posypujemy kruszonką, wstawiamy do nagrzanego do 190*c piekarnika i pieczemy 10 minut,po tym czasie temp zmniejszamy do 180*c i pieczemy 35 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła

Wanilia i Kardamon
Nowalijkowy koktajl 150

porwać na małe kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia posolić, doprawić do smaku pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać zimny jogurt z lodówki i wszytko zmiksować blenderem na gładki mus. Rozlać do dwóch wysokich szklanek, posypać obficie kiełkami rzodkiewki udekorować plasterkami rzodkiewki i podawać od razu po przyrządzeniu

Wanilia i Kardamon
Szarlotka Czekoladowa 133

garnuszka, dodać masło, cynamon, dusić na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż jabłka zmiękną (ok 15 min.). Dodać 1-1,5 łyżki mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszać, aby mus stał się bardziej gęsty. Zostawić do lekkiego przestudzenia, następnie doda połamaną czekoladę. Schłodzoną część ciasta rozwałkować na placek o grubości ok 2 mm i foremką wykrewać różne kształty. Nakłuć ciasto

ChilliJemy
Frappe o smaku Irish Cream 157

Dosłodzić jeżeli kawa jest za mało słodka. Słoik zakręcić i wstrząsać ok 2 minut. Jeżeli lubimy gęstą kawę tak jak ja to kawę z lodem blendujemy i powstaje taki mus jak na zdjęciu. Pijemy przez grubą słomkę. Pycha

ChilliJemy
Szpinakowy koktajl z otrębami owsianymi 109

Wyciskamy sok z 2 pomarańczy. Szpinak, obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłko, banan oraz kiwi wkładamy do wysokiego naczynia (tak, aby nam nie pryskało). Blenderem delikatnie łączymy składniki. Mus zalewamy sokiem pomarańczowym i wsypujemy otręby. Mieszamy łyżką i przelewamy do wysokiej szklanki. Pyszne

ChilliJemy
Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 193

blog: Kuchnia na 5 Polędwica wieprzowa w przyprawach z jabłkami autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Rozmarynowy kurczak z warzywami autorka: Josia | blog: Kuchnia Josi Pieczeń z indyka z musem jabłkowo-chrzanowym autorka: gosik2.0 | blog: Rodzinka w Kuchni Bitki schabowe z ananasem autorka: Sofieta | blog: Mia Cucina Schab z jabłkami, anyżem i cynamonem autorka: Bilcia | blog: malpandom.blogspot.com Szynka ze śliwką

Kuchenna Kontrrewolucya
Słodka pomarańcza 312

formy. Piekarnik rozgrzać do 180 C, czas pieczenia ok. 30 minut. Po upieczeniu formę z biszkoptem położyć na kratce kuchennej do góry nogami, aby biszkopt nie opadł, wystudzić. Mus pomarańczowy: 1 litr soku z pomarańczy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki cukru kryształu 1. Połowę soku gotujemy z cukrem. W drugiej połowie soku rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym

Apetyczna babeczka
Lekki tort z pianką i opłatkiem 141

masa będzie wyglądać tak jak powinna. Masą tynkujemy boki i górę tortu. Na górę "przyklejamy" opłatek do masy maślanej. Boki można udekorować bitą śmietaną, masą maślaną, mascarpone z musem owocowym. Tort należy schłodzić w lodówce przed podaniem. :) Skomentuj

MamaOskarka
Bubble tea z mango i wodą różaną 181

wsyp do słoika. Odstaw na godzinę lub dwie do lodówki. Mango obierz, wydrąż łyżką miąższ i zmiksuj na purée. Do każdej szklanki wlej 200 ml herbaty , dodaj kilka łyżek musu z mango oraz kilka łyżek tapioki (wraz z wodą, w której była zanurzona). Napój podawaj koniecznie schłodzony. Bubble tea najlepiej jest pić przez słomki o dużej średnicy, wtedy można

Food Square
Truskawkowy sorbet 201

truskawek. ;-) Składniki: 2 garście truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego lub miodu naturalnego Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy świeże, umyte i obrane truskawki. Delikatnie blendujemy je blenderem ręcznym. Jeśli osiągniemy mus dodajemy cukier lub miód, ponownie blendujemy. Przelewamy do foremek na lody. Wkładamy na zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą dobę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kremowy mus z kalafiora z tajskim ziołowym sosem! 162

wspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam cudowny i rozpływający się w ustach kremowy mus  z kalafiora z sosem ziołowym. Danie na pozór wydawać się może zbyt błahe, ale każdy koneser smaku które je spróbuje wraca do niego niczym bumerang! Pyszota! Polecam na obiad, lunch

SMYKWKUCHNI
Dyniowe tosty francuskie. Jesienne śniadanie 138

zadowolenia własnych ambicji. W tej melancholijnej aurze powitał mnie dzisiejszy poranek. Za to śniadanie było w bardziej optymistycznych barwach. Z jasnymi promykami imitującymi słońce w postaci intensywnego koloru musu dyniowego. Z delikatnym aromatem dyniowym w towarzystwie aromatycznych przypraw.W końcu jesień już puka do drzwi. A jak jesień, to przecież i dynia... Na 2 porcje: 1 jajko 30 ml mleka

My simple kitchen
Pieczone jabłka 118

Pierwsze kasztany:) Kwintesencja jesieni. Uwielbiam je. Charakter jesienny mają także jabłka - czy to w postaci szarlotki, musu czy tych z piekarnika. Dzisiaj zapraszam właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie

My simple kitchen
Ciasto z pigwą a'la szarlotka 155

ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Pigwy obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dusimy tak długo, aż owoce rozgotują się na mus (można dodatkowo potraktować tłuczkiem lub blenderem). Wsypujemy cukier i imbir. Następnie dolewamy wodę z sokiem z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia. Budynie rozprowadzamy w kilku łyżkach wody i wlewamy

My simple kitchen
Domowy krem czekoladowo - orzechowy 121

rumowego (dodałam od siebie) Orzechy zmielić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć. Dodać cukier puder i wystudzoną czekoladę. Powoli wlewać mleko i wsypywać orzechy. Masa powinna mieć konsystencję musu. Przełożyć ją do słoiczka i przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Nie należy się martwić, że jest zbyt rzadka - pod wpływem zimna stężeje. Krem dodaję do akcji

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania