jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować. Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady
Tradycyjna Kuchniaproblemem mokrego ciasta w szarlotkach. Podczas pieczenia woda z jabłek przedostaje się do ciasta, a gotowy wypiek nie jest kruchy, a wręcz często powstaje zakalec. Niektórzy stosują gotowe musy jabłkowe lub zagęszczają starte jabłka np. mączką ziemniaczaną. Sposobów radzenia sobie z tym problemem jest wiele :) Moim ulubionym patentem na kruche ciasto w szarlotce jest oddzielenie go od jabłek warstwą
Tradycyjna Kuchniautartej masy razem ze śmietaną i jeszcze raz dokładnie utrzeć. Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami a ciasto podzielić na dwie części. Do jednej połowy ciasta dodać mus buraczany i dokładnie wymieszać, a do drugiej części kilka kropel aromatu. Nakładać na przemian ciasto buraczane z ciastem jasnym. Włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 175 stopni około
Tradycyjna Kuchniamąki ziemniaczanej, 1 żółtko. Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z niedużą ilością zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i stale mieszając wlać zawiesinę mleczną. Zagotować, następnie odstawić z ognia, wymieszać z musem utworzonym z truskawek i żółtkami. Rozlać do salaterek i ozdobić truskawkami
Tradycyjna Kuchniaprzygotowania: Truskawki rozmrażamy i miksujemy makaron gotujemy w 2 szklankach wody, co jest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu do ugotowanego makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszklanki wrzątku rozpuszczamy dokładnie żelatynę dodajemy ją do jabłek i jeszcze przez chwilę podsmażamy (mieszając) ewentualnie dosładzamy jabłka tak przygotowany mus jabłkowy wylewamy na kaszę kukurydzianą pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrozkruszonych tabletek stewii 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy 100g mrożonego Mixu -miąższ Jagody brazylijskiej Acai z bananem i słodzony syropem z guarany (lub po prostu mus owocowy, np. zmiksowane mrożone truskawki) 2 łyżeczki żelatyny niecała szklanka wrzątku Sposób przygotowania: Ser dokładnie rozduszamy widelcem dodajemy jajko, mleko w proszku, stewię, proszek do p., olejek i wszystko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek (możemy smażyć pod przykryciem lub bez, jak nam wygodniej się potem przewraca) gotowe placki polewamy miodem lub przekładamy musem owocowym, ja podałam z jogurtem, jeżynami w syropie i miodem ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodstawiamy żeby zmiękły (ja zostawiłam je na całą noc), a następnie rozduszamy je łyżeczką, żeby powstała daktylowa miazga ;) jabłko obieramy i trzemy na tarce na najmniejszych oczkach (żeby powstał mus jabłkowy) do jabłka dodajemy płatki, otręby, cynamon oraz daktyle z powstałej masy lepimy okrągłe ciasteczka, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w temp. 170 stopni przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtruskawek 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru fruktoza lub inne słodzidło wg. smaku Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy jogurt oraz 5 zblendowanych na mus truskawek (jeśli nie mamy blendera możemy rozdusić je na miazgę widelcem) mieszamy, a następnie dosładzamy wg. smaku dodajemy budyń oraz białko ubitę na sztywną pianę przekładamy do żaroodpornego naczynia
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOleofarm 4-5 łyżek crunchy z czekoladą lub naturalnego Sposób przygotowania: Wnętrze tortownicy dokładnie owijamy folią spożywczą na spód wysypujemy crunchy obrane i umyte truskawki miksujemy na mus, dodajemy do nich jogurt i dosładzamy wg. smaku żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wrzątku (ja gotowałam na małym ogniu, aż się całkiem nie rozpuściła) dodajemy lekko przestudzoną żelatynę (najlepiej przez
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdrylujemy i kroimy w kostkę wrzucamy na teflonową patelnię z dodatkiem około 0,5 szklanki wody, dusimy, aż powstanie miazga dodajemy płatki owsiane (i jeśli to koniecznie, gdy śliwkowy mus będzie za gęsty dolewamy jeszcze trochę wody) mieszamy na małym ogniu, aż płatki zgęstnieją, studzimy, a następnie wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 10 minut
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsezamu BIO FRESANO Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i pokrojone wrzucamy wraz z bananem do blendera, miksujemy, aż powstanie papka (trochę to potrwa) do miski wrzucamy wszystkie suche składniki, dodajemy mus banano-jabłkowy, mieszamy dokładnie przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej keksówki) i równomiernie rozsmarowujemy, ugniatając wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiękkie nawet przyrumienione z patelni i smakują ciekawie. Delikatny posmak kukurydzy i cynamonu, oraz wyraźna nuta miodu. Taki smak dobrze komponuje się ze świezymi owocami - na przykład z musem truskawkowym
Milion Smakównasiona dokładnie połączyły się z mlekiem. Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tuż przed podaniem udekoruj truskawkami (część z nich możesz zmiksować na mus i również polać nim pudding
Roślinna - blog wegański