mus - 6353 przepisów (strona:328/424)

Spaghetti z boczkiem i szpinakiem 173

pokrojony boczek. Smażyć kilka minut, aż wytopi się tłuszcz. Do ze smażonego boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula zmięknie. W tym czasie zmiksować szpinak na gładki mus. Do boczku z cebulą, dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Gdy czosnek zacznie uwalniać mocny aromat, dodać serek mascarpone i zmiksowany szpinak - wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką

kolorowotorcikowo
Liebster blog 152

strasznie miło, że do mnie zaglądacie i to już jest największa nagroda. Oto moje odpowiedzi na pytania Julii: 1.Moje ulubione ciasto owocowe to CUSZIMA wg Siostry Anastazji z musem truskawkowym 2.Bloga prowadzę od trzech miesięcy 3.Bloga założyłam, gdyż chciałam mieć taką moją własną Książkę Kucharską:) 4.Inspiruje mnie wiele rzeczy, czasem jakiś inny blog, czasem jakiś produkt, ale większość

Bea(u)ty kitchen
Tunel 127

musi być już lekko ciągnąca się. Jeżeli używam żelatyny to najpierw  zalewam ją zimną wodą, czekam by spęczniała, a potem rozpuszczam we wrzątku. Cały czas miksując, dodaję mus owocowy. Zalewam tym roladę i wstawiam na 12 godz do lodówki.  A potem mogę z moim ślubnym już tylko konsumować ten specjał przy filiżance kawy

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe bez jajek 198

sklepie. Przynajmniej tak twierdzi moja dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany 30% 1/2 litra mleka skondensowanego Wykonanie: Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką

Ciasteczkowy Potwór
Kawowa panna cotta 168

żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Na koniec wlewamy kawę i likier kawowy, mieszamy i odstawiamy z ognia. Małe foremki lub jedną większą opłukujemy zimną wodą i napełniamy kawowym musem. Chłodzimy, dopóki nie stężeje (min. 4 godziny). Przed podaniem formę zanurzamy w gorącej wodzie i wyjmujemy galaretki na talerzyki deserowe lib szklaną paterę

In my kitchen
Pyszności w Domaine La Francoise 143

piekarniku. Pieczony dorsz z bekonem ułożony na sosie beszamelowym. Achhh... palce lizać:) A teraz coś, na co zawsze czekałam z niecierpliwością... desery:) Ciasto kawowe i malinowe z lekkim musem podane z kulką lodów kawowych na keksie bitej śmietany:) Pyszny naleśnik przełożony ... cukrem brązowym i podsmażony na masełku, a jakby tego było mało to podany na pysznym sosie pomarańczowym. I wierzcie

In my kitchen
Tort różano-malinowy... 168

musem z białej czekolady... W sam raz na Walentynki... Mogę upiec

In my kitchen
Słoneczna zieleń zamknięta w słoiczku 143

garnku gotujemy szklankę wody z dwoma łyżeczkami cukru. Gdy cukier się rozpuści dolewamy powoli rozrobioną w 1/2 szklance wody mąkę ziemniaczaną. Gotujemy jeszcze chwilkę. Ściągamy z ognia. Dodajemy owocowy mus szybko i energicznie mieszając. Tak powstały kisiel przelewamy do słoiczków lub np. pucharków i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Cukier daktylowy 180

kupować owoców maczanych w syropie glukozowo-fruktozowym i konserwowanych siarką. Lepiej stawiać na 100% naturalności. Uzyskany cukier należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nadaje się do słodzenia ciast, ciasteczek, musów czekoladowych, owsianek. Niestety nie rozpuszcza się w płynach, więc do kawy czy herbaty się nie nada. 1.Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. 2.Daktyle (użyłam dwóch szklanek) rozłóż na wyłożonej papierem

Powiedz dietom nie
Mazurek czekoladowo-jabłkowy 142

Ciasto piec około 30 minut w 180˚C. Upieczone wyjąć i wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane smażyć około 10 minut ( w sumie musu jabłkowego po wysmażeniu powinno być około 1,5 szklanki). Na koniec dodać do całości galaretkę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Zimną masę wykładać w co drugą kratkę na cieście. Galaretkę

Moje domowe kucharzenie
935. Dwa w jednym, jogurt i chia. 95

Jogurtowy pudding chia z mleczkiem kokosowym;  musem z mango* i płatkami migdałowymi *z całymi kawałkami Szaro, ponuro, no nic, pozytywnie patrząc to zaraz weekend

More food, love and dreams
Sernik Piña Colada 398

jajku i żółtka, miksując po każdym dodanym przez około 15 sekund, na małych obrotach, do połączenia się składników. Następnie zmiksować z zebraną śmietanką kokosową a na koniec z musem ananasowym. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :) Piekarnik nagrzać do temp. 180˚C.  Masę wylać do tortownicy, zostawiając około 1 cm wolnego miejsca od krawędzi  (fot.4

Świat Ciasta
Babeczki kruche na wielkanocny stół 177

okręgi i układać w foremkach na babeczki, nasmarowanych wcześniej masłem. Piec w temp. 180 st. przez 15 minut.    Część nadziana jest nutellą, dżemem z czarnej porzeczki i musem z banana. Dekorowane są owocami, startą czekoladą i groszkami.  SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Mazurek z Advocatem i Czarną Porzeczką 130

jakiej formie pakuję go do słoików, całe owoce, jednak ja na całości chciałam bardzo cienką warstwę dżemu, więc nie wiele myśląc wrzuciłam go do blendera i zmiksowałam na mus i jak widzicie na zdjęciu, na którym pokazuję warstwy dżemu jest różnica nie tylko w konsystencji ale i kolorze :) To było bardzo dobre posunięcie. Skąd taki kolor? Advocaat Dalkowski Starotoruński

Blondynka Gotuje
Konfitura / krem bananowy z limonką 125

połowy składników, bo nie wiedziałam, jak będzie to smakować i po ugotowaniu doszłam do wniosku, że niebawem przepis ponownie wykorzystam, tym razem z normalną ilością składników. Konfitura bardziej przypomina mus bananowy. Nie jest za słodki ani konsystencji jak np dżem truskawkowy czy malinowy. Plusem tego przepisu jest to, że można go zrobić niezależnie od pory roku, ponieważ banany są dostępne

CookYourself

Proponowane wyszukiwania