mus - 6353 przepisów (strona:320/424)

Słoneczne smoothie (dynia, jabłko, pigwa, marchew) 133

mamy gotowego puree dyniowego wówczas dodajemy także obraną i pokrojoną na kawałki dynię. Zawartość rondla gotujemy aż owoce zaczną się rozpadać. Wówczas miksujemy je blenderem aż całość nabierze konsystencji musu. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy sok marchwiowy i sok z cytryny i ponownie mieszamy. Można smoothie posłodzić aczkolwiek ja nie uznałam to za konieczne.   Smoothie dodaję do akcji

My simple kitchen
Dżem dyniowo-jabłkowy z pomarańczą 122

Zawartość smażymy aż jabłka z dynią zaczną się rozpadać. Co jakiś czas mieszamy. Jeśli chcemy, aby dżem miał aksamitną konsystencję, na tym etapie miksujemy wszystko za pomocą blendera na mus. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy. Wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy, dopóki cukier się nie rozpuści. Gotujemy jeszcze przez parę minut i wsypujemy żelfixy. Dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych

My simple kitchen
BANANOWIEC Z GALARETKĄ – bez pieczenia 336

Dziś mam dla Was kolejne, pyszne ciacho bez pieczenia , na herbatnikach. Niesamowicie lekkie, delikatne, o konsystencji musu i fajnie orzeźwiające. Takie ciasto, które jest idealne na upale dni, które mamy za oknem! Herbatniki pokryte masą bananową i galaretką są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie pop dokładkę! Ps. ja do zalania użyłam galaretki truskawkowej

Ostra na Słodko
Pyszne lody truskawkowe bez maszyny. 207

oddzielnej misce ubić żółtka z cukrem na jasny ,puszysty krem .Krem dodawać do mleka ,cały czas mieszając .Ma lekko zgęstnieć ,nie może się zagotować ,bo lody się zważą!.Dodać mus truskawkowy i wymieszać . Lody przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażarki. Wyjmujemy je co pół godziny i miksujemy ,czynność powtarzamy 6 razy .Wtedy nie będą miały kryształków lodu .Smacznego. Przepis

Ladylaura.
Jogurtowiec truskawkowy 1717

lekko tężejącą galaretkę i blaszkę wstawić do lodówki, aby galaretka całkiem stężała. 3. Żelatynę zalać 1/3 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 4. Truskawki (350g) zmiksować na mus i wymieszać je z sokiem z cytryny, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym. Dodać jogurt i wymieszać. 5. Do żelatyny dodać 3-4 łyżki masy truskawkowo-jogurtowej i wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę

Mała Cukierenka
Owsianka z musem nektarynkowym i truskawkami 144

mlekiem. Zagotować, dodać czekoladę, zmniejszyć ogień i gotować przez 8 minut, wymieszać. Przełożyć do miseczki.   Nektarynkę obrać ze skórki i zmiksować. Na środku miseczki zrobić wgłębienie i wlać mus. Podawać z kawałkami truskawek. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Zapiekanka truskawkowa 132

Ostawiamy do lodówki na kilka godzin.  Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy do rondla, dodajemy odrobinę wody i dusimy kilka minut, aż rabarbar zamieni się w mus. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki. Przekładamy do formy na tartę, dodajemy rabarbar, ksylitol i mieszamy. Odstawiamy. Banana myjemy, obieramy ze skóry i wszystkich włókien. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy

My Chcemy Jeść
Jaglano-serowo-miętowe kluski z sosem truskawkowym 158

kluski. Gotujemy około   4-5 minut. Ciasto wychodzi lekko brązowawe od mąki pełnoziarnistej, jeśli zależy nam na białej barwie można użyć zwykłej mąki. W tym czasie możemy przygotować mus z owoców, którym polejemy nasze kluski.  Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Deser truskawkowy 699

truskawek 2 łyżki soku z cytryny 50 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny Ale-raj truskawki listki mięty Przygotowanie: Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować na mus z sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka sparzyć. Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem do białości. Dodać kremówkę i chwilkę ubijać. Wlać zmiksowane truskawki, rozpuszczoną żelatynę i zmiksować

Ala piecze i gotuje
Sernik truskawkowy inaczej (z biszkoptem i dżemem malinowym) 222

rozpadnie). Następnie przygotować różową masę: żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Truskawki pozbawić szypułek, wsypać do blendera, zasypać cukrem i zblendować. Do miski przełożyć twaróg, jogurt oraz mus truskawkowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą miksera. Na sam koniec wlać rozpuszczoną żelatynę. Ponownie wszystko ze sobą połączyć.  Średniej wielkości miskę wyłożyć przezroczystą folią. Biszkopt pokroić

Ugotować
Torcik rabarbarowy bez pieczenia. 200

pół godziny w lodówce. Rabarbar umyć , pokroic na mniejsze kawałki , wrzucić na patelnię dodając wodę i cukier . Gotować aż rabarbar całkowicie zmięknie . Zmiksować ,na gładką masę. Jeśli powstałego musu jest mniej niż pół litra dopełnić wodą , znów zagotować. Zestawić z ognia i wsypać galaretką . Wymieszać . Przestudzić . Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na schłodzony spód .*( kolor masy zależny jest

Malinowa Kawiarenka
Kop energetyczny - Smoothie z banana i awokado z musem z kiwi i mieszanką musli, orzechów i daktyli 145

szklanek  - na to nakładamy po 2 garści musli do każdego z kubków i rozkładamy ponownie reszte kremu z awokado i banana - na koniec rozkładamy do szklanek mus z kiwi Smacznego! Zobacz także przepis na Smoothie kokosowe w czterech smakach - kiwi, malina-truskawka, banan-mango, borówka <klik> Zobacz także przepis na Smoothie GRANAT WITAMINOWY <klik

Pora na pora i pomidora
Kaczka z dżemem morelowym, podana z musem jabłkowym 108

Marchewkę i jabłka obrać, drobno pokroić i ugotować z małej ilości wody do miękkości. Następnie zmiksować razem z jedną cebulą, czosnkiem i cynamonem. Ugotowaną kaczkę wyporcjować i polać gotowym musem

Tradycyjna Kuchnia
Trzy pomysły na JESIENNE MARCHEWKI 135

masła. Następnie ugotować i odcedzić. Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą, po czym panierować marchewkę w rozmąconym jajku i panierce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiano. MARCHEW W MUSIE MORELOWYM: ½ kg marchewki 5 dag żurawiny 2 łyżki dżemu morelowego (najlepiej domowy ) 2 łyżki masła Sól, cukier, sok z cytryny. Wykonanie: Marchew umyć, pokroić w kostkę, zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem

Tradycyjna Kuchnia
Mus marchewkowy- deser light 104

Miałam ochotę dziś na coś pysznego, ale z drugiej strony lekkiego. Tak powstał pyszny mus marchewkowy. Samo zdrowie :) Składniki: 1 kg marchewki ½ szklanki soku z cytryny 1 cukier waniliowy 1 mały jogurt naturalny ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płatków migdałowych Sól do smaku Wykonanie: Marchewkę umyć, obrać, pokroić i podlać sokiem z cytryny. Dodać cukier

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania