Dziś mam dla Was kolejne, pyszne ciacho bez pieczenia , na herbatnikach. Niesamowicie lekkie, delikatne, o konsystencji musu i fajnie orzeźwiające. Takie ciasto, które jest idealne na upale dni, które mamy za oknem! Herbatniki pokryte masą bananową i galaretką są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie pop dokładkę! Ps. ja do zalania użyłam galaretki truskawkowej
Ostra na Słodkooddzielnej misce ubić żółtka z cukrem na jasny ,puszysty krem .Krem dodawać do mleka ,cały czas mieszając .Ma lekko zgęstnieć ,nie może się zagotować ,bo lody się zważą!.Dodać mus truskawkowy i wymieszać . Lody przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażarki. Wyjmujemy je co pół godziny i miksujemy ,czynność powtarzamy 6 razy .Wtedy nie będą miały kryształków lodu .Smacznego. Przepis
Ladylaura.lekko tężejącą galaretkę i blaszkę wstawić do lodówki, aby galaretka całkiem stężała. 3. Żelatynę zalać 1/3 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 4. Truskawki (350g) zmiksować na mus i wymieszać je z sokiem z cytryny, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym. Dodać jogurt i wymieszać. 5. Do żelatyny dodać 3-4 łyżki masy truskawkowo-jogurtowej i wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę
Mała Cukierenkamlekiem. Zagotować, dodać czekoladę, zmniejszyć ogień i gotować przez 8 minut, wymieszać. Przełożyć do miseczki. Nektarynkę obrać ze skórki i zmiksować. Na środku miseczki zrobić wgłębienie i wlać mus. Podawać z kawałkami truskawek. Smacznego
Chocolate Muffin BlogOstawiamy do lodówki na kilka godzin. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy do rondla, dodajemy odrobinę wody i dusimy kilka minut, aż rabarbar zamieni się w mus. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki. Przekładamy do formy na tartę, dodajemy rabarbar, ksylitol i mieszamy. Odstawiamy. Banana myjemy, obieramy ze skóry i wszystkich włókien. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy
My Chcemy Jeśćkluski. Gotujemy około 4-5 minut. Ciasto wychodzi lekko brązowawe od mąki pełnoziarnistej, jeśli zależy nam na białej barwie można użyć zwykłej mąki. W tym czasie możemy przygotować mus z owoców, którym polejemy nasze kluski. Smacznego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!truskawek 2 łyżki soku z cytryny 50 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny Ale-raj truskawki listki mięty Przygotowanie: Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować na mus z sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka sparzyć. Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem do białości. Dodać kremówkę i chwilkę ubijać. Wlać zmiksowane truskawki, rozpuszczoną żelatynę i zmiksować
Ala piecze i gotujerozpadnie). Następnie przygotować różową masę: żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Truskawki pozbawić szypułek, wsypać do blendera, zasypać cukrem i zblendować. Do miski przełożyć twaróg, jogurt oraz mus truskawkowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą miksera. Na sam koniec wlać rozpuszczoną żelatynę. Ponownie wszystko ze sobą połączyć. Średniej wielkości miskę wyłożyć przezroczystą folią. Biszkopt pokroić
Ugotowaćpół godziny w lodówce. Rabarbar umyć , pokroic na mniejsze kawałki , wrzucić na patelnię dodając wodę i cukier . Gotować aż rabarbar całkowicie zmięknie . Zmiksować ,na gładką masę. Jeśli powstałego musu jest mniej niż pół litra dopełnić wodą , znów zagotować. Zestawić z ognia i wsypać galaretką . Wymieszać . Przestudzić . Gdy masa zacznie tężeć wylać ją na schłodzony spód .*( kolor masy zależny jest
Malinowa Kawiarenkaszklanek - na to nakładamy po 2 garści musli do każdego z kubków i rozkładamy ponownie reszte kremu z awokado i banana - na koniec rozkładamy do szklanek mus z kiwi Smacznego! Zobacz także przepis na Smoothie kokosowe w czterech smakach - kiwi, malina-truskawka, banan-mango, borówka <klik> Zobacz także przepis na Smoothie GRANAT WITAMINOWY <klik
Pora na pora i pomidoraMarchewkę i jabłka obrać, drobno pokroić i ugotować z małej ilości wody do miękkości. Następnie zmiksować razem z jedną cebulą, czosnkiem i cynamonem. Ugotowaną kaczkę wyporcjować i polać gotowym musem
Tradycyjna Kuchniamasła. Następnie ugotować i odcedzić. Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą, po czym panierować marchewkę w rozmąconym jajku i panierce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiano. MARCHEW W MUSIE MORELOWYM: ½ kg marchewki 5 dag żurawiny 2 łyżki dżemu morelowego (najlepiej domowy ) 2 łyżki masła Sól, cukier, sok z cytryny. Wykonanie: Marchew umyć, pokroić w kostkę, zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem
Tradycyjna KuchniaMiałam ochotę dziś na coś pysznego, ale z drugiej strony lekkiego. Tak powstał pyszny mus marchewkowy. Samo zdrowie :) Składniki: 1 kg marchewki ½ szklanki soku z cytryny 1 cukier waniliowy 1 mały jogurt naturalny ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płatków migdałowych Sól do smaku Wykonanie: Marchewkę umyć, obrać, pokroić i podlać sokiem z cytryny. Dodać cukier
Tradycyjna Kuchniajajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować. Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady
Tradycyjna Kuchniaproblemem mokrego ciasta w szarlotkach. Podczas pieczenia woda z jabłek przedostaje się do ciasta, a gotowy wypiek nie jest kruchy, a wręcz często powstaje zakalec. Niektórzy stosują gotowe musy jabłkowe lub zagęszczają starte jabłka np. mączką ziemniaczaną. Sposobów radzenia sobie z tym problemem jest wiele :) Moim ulubionym patentem na kruche ciasto w szarlotce jest oddzielenie go od jabłek warstwą
Tradycyjna Kuchnia