mus - 6353 przepisów (strona:330/424)

Kokosowy budyń jaglany z gorącaym musem malinowym i czekoladą 229

podgrzać w mikrofali lub na palniku uważając, aby się nie przypaliły.   W garnku wymieszać kaszę, mleko i wiórki. Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut. Zmiksować na gładki mus. Przelać do miseczki.  Maliny wyłożyć na budyń, w środek wcisnąć kostkę czekolady. Podawać na ciepło. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kokosowy pudding z chia i mango 168

Szybkie rozwiązanie na odżywczy i energetyczny deser. Pyszny mus z mango w połączeniu z mlekiem kokosowym i strzelającymi między zębami nasionami chia będzie smakował wszystkim, bez wyjątku. Dobry na śniadanie, jako deser, zastąpi słodką przekąskę. Robi się sam, bo wystarczy wymieszać nasina chia z mlekiem kokosowym i na noc wstawić do lodówki. Składniki : 3 łyżki nasion chia 250 ml lekkiego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną 158

jaglaną. We wpisie     Jak ugotować kaszę jaglaną   wymieniłam jej dobroczynny wpływ na nasz organizm . Później na blogu pojawił się przepis na   jaglany budyń z żurawinowym musem , dziś zapraszam na prostą pastę do kanapek przygotowaną właśnie na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem ciecierzycy. Samo zdrowie ! Kanapki z pastą z ciecierzycy i kaszy jaglanej Czas przygotowania: 10 minut

Kulinarne przygody Gatity
Wytrawny chlebek na bazie siemienia lnianego 151

łyżka octu jabłkowego 2 ¼ szkl. pełnoziarnistej mąki orkiszowej 60 g mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka soli morskiej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (bez dodatku związków glinu) 160 g musu jabłkowego (niesłodzonego) lub startych na drobnych oczkach jabłek Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę o wymiarach 20 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia. W  misce wymieszaj mleko sojowe

Roślinna - blog wegański
Bananowy deser lodowy 177

podaję szybki przepis na sos czekoladowy.  Banany, po wyjęciu z zamrażarki i zmiksowaniu z mlekiem zachowują konsystencję lodów, ale należy podawać je od razu, ponieważ szybko przybierają konsystencję musu. Proponuję po zmiksowaniu i nałożeniu do pucharków jeszcze raz na chwilę schować je do zamrażarki. Moim zdaniem najlepiej smakują kiedy są mocno zmrożone. Kiedy się topią, smak staje się bardziej

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe placuszki żytnio-orkiszowe z jogurtem i malinami 176

/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.  Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym i  musem malinowym. *mąki można zastąpić inną dowolną w takiej samej ilości Smacznego

Chocolate Muffin Blog
CIASTO PIETRUSZKOWE Z MASĄ JABŁKOWĄ 173

cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 1 łyżeczce: cynamonu, przyprawy do piernika, imbiru 1/4 łyżeczki soli masa jabłkowa: 2,5 szklanki musu jabłkowego 2 pełne łyżeczki agar-agar 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 szklanki wody   wierzch: 100 ml mocno schłodzonej kremówki 1 łyżka cukru pudru 1/3 łyżeczki cynamonu Mąkę przesiewam z proszkiem

W kuchni Karmel-itki
Tarta z rzodkiewką 154

wypieków wolę stosować „jajka” z chia, siemienia lnianego, zastępować je musem jabłkowym czy masłem orzechowym. Mam wrażenie wtedy, że ciasto lepiej mi wyrasta, nie marnuję jajek. Nie będę tu nikogo przekonywać, jest to moja mała fanaberia. Jednak jajka jeść lubię. Jajecznica, jajka na twardo i miękko oraz tarty

Gotuj z Blue Raven
Mus z białej czekolady 144

Przepyszny - gładki, słodki, zimny i rozpływający się w ustach! Źródło westchnień moich znajomych, którzy zawsze życzą sobie tego przy odwiedzinach: mus z białej czekolady :)   Składniki (na 2 pucharki): tabliczka białej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej 1 jajko Czekoladę roztopić i ostudzić. Ubić sztywną pianę z białka i cukru pudru. Kremówkę ubić i zmiksować

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Szybkie ciasto z brzoskiwiniami 140

część z Was widziała na moim profilu na facebooku - dostałam ostatnio od Babci pełną torbę brzoskwiń z przydomowego sadu. Część z nich zostanie przerobiona na mus i dżem, ale parę od razu wylądowało w cieście :) Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i nie wyobrażam sobie, że mogłoby nie wyjść ;)   Składniki: 150 g miękkiego masła 50 g cukru pudru - może

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 423

łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru z wanilią) Masa bezowo-budyniowa: - 4 białka - 150g drobnego cukru trzcinowego (lub zwykłego) - 2 proszki budyniowe bez cukru (śmietankowe) Masa owocowa: - słoik musu z  jabłek (u mnie 900g) - 1 kisiel cytrynowy (u mnie bez cukru, dodałam 25g ksylitolu) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (u mnie 5) - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek

Smaczne Zdrowe
Czekoladowy mus z owoców 231

pewno wielu z Was kocha czekoladę i ciężko się przed nią powstrzymuje, zjedzenie kostki często prowadzi do zjedzenia paska, a zjedzenie paska do zjedzenia tabliczki ;) Czekoladowy mus z owoców to pomysł na deser dla wszystkich czekoladoholików i nie tylko.. poza tym, że jest zdrowszy niż czekolada to zawiera naturalne cukry, oraz witaminy jakie kryją owoce i czyste kakao, ponadto

Pause Gotowanie!
Zdrowy deser z mango, banana, truskawek 169

upodobania. Na dno szklaneczek wsypujemy garść naturalnej, chrupiącej granoli. Kładziemy łyżkę serka naturalnego homogenizowanego lub jogurtu naturalnego gęstego. Wylewamy żółtą masę z banana i mango, a na to truskawkowy mus z miodem. Powtarzamy z resztą składników. Wierzch deseru posypujemy chrupiącą granolą. Podajemy od razu. The post Zdrowy deser z mango, banana, truskawek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1164

stężenia. 3. Mrożone truskawki umieszczamy w garnuszku i zasypujemy łyżką cukru trzcinowego. Podgrzewamy stopniowo, aż truskawki puszczą sok i będą się rozpadać. Blendujemy na w miarę gładki mus. Dodajemy tyle wody, żeby całego płynu było 400 ml. Podgrzewamy, a następnie rozpuszczamy w nim truskawkową galaretkę. Odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Lekko tężejącą galaretkę delikatnie przelewamy na sernik

My Culinary Art
Jabłecznik w 15 minut :) 164

Kisiel rozpuścić w 200 ml zimnej wody i następnie dodać do jabłek. Gotować mieszając aż do połączenia z kisielem.  Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy  i zalać gorącym musem jabłkowym.  Na wierzch posypać cynamonem i rozkruszonymi biszkoptami , ewentualnie oprószyć cukrem pudrem.  Po 15 minutach ciasto można podawać :) Smacznego! Przepis znaleziony na  odchudzanie jest proste

Cukier&Puder

Proponowane wyszukiwania