mus owocowy - 1101 przepisów (strona:67/74)

Placuszki z wiśniami i sosem jogurtowym. 107

Na podwieczorek polecam przygotować placuszki z wiśniami. Bardzo mięciutkie i bardzo pyszne. Pięknie pachną wiśniami, a końcu mamy na nie sezon, więc warto je przygotować. Z

Izabelawkuchni
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 180

tych owoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie wersja na delikatnym biszkopcie orkiszowym, piecze się go tylko 13 minut(...)Dokładnie rozmieszać i odstawić do wystudzenia. Ja po schłodzeniu wstawiłam galaretki do lodówki, trzeba tylko pilnować by nie stężały zbyt mocno... 400g truskawek dokładnie zmiksować (zblendować) z pudrem na mus. Mus truskawkowy wmieszać następnie do sera. Do masy serowo-truskawkowej dodać schłodzone mocno (prawie tężejące) galaretki, dokładnie rozmieszać, następnie mieszając dodać ubitą kremówkę. Na samym końcu dodajemy pokrojone na mniejsze

Smaczne Zdrowe
Wyciskarka wolnoobrotowa 4Swiss BM 105-Recenzja 108

przyjemność” ?   Należy pamiętać także, że wyciskarka jest wielofunkcyjna i pozwala na wiele więcej w kuchni. Można z jej pomocą przygotować rozmaite desery, sorbety, lody, musy, mleko migdałowe, nawet tofu.   Dożywotnia gwarancja Dodatkowo producent zapewnia dożywotnią gwarancję na ten element. Natomiast całe urządzenie posiada 5 lat gwarancji, przy czym przez 2 pierwsze lata(...)wypij bezpośrednio po przyrządzeniu.     Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. Już wkrótce podzielę się kolejnymi inspiracjami na soki owocowe i warzywne przygotowane z  wyciskarką 4Swiss BM 105 .   SMACZNEGO!!! Artykuł Wyciskarka wolnoobrotowa 4Swiss BM 105-Recenzja pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Tort na Pierwszy Dzień Lata 193

torcik. Pyszny, delikatny, leciutki. Lżejszy już by chyba być nie mógł. Na spodzie pyszne czekoladowe ciasto, na które przepis wzięłam ze Złotej księgi czekolady, lekko go zmieniając. Musy przygotowałam na podstawie musu Ani, który zachęcił mnie delikatną strukturą na zdjęciach. Najpierw jagodowy, najciemniejszy, potem truskawkowy, a na wierzchu słodki waniliowy. Całość przykryta chmurą bitej śmietany i górą pachnących truskawek, obłożona(...)cukier się rozpuści, zdjąć z palnika. Zmiksować, przetrzeć przez sitko. Do cały czas gorącej masy dodać odciśniętą żelatynę, dobrze wymieszać. Ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, dodać do owocowej masy. Delikatnie wymieszać, żeby nie zburzyć struktury śmietany.Przełożyć masę na całkowicie ostudzony spód, wstawić do lodówki na 30 minut.W ten sam sposób przygotować masę truskawkową:Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Owocowa sałatka z rukolą i figami w sosie malinowo-musztardowym 119

Macie ochotę na coś lekkiego, chrupiącego, owocowego? Sałatka, która rozpieści kubki smakowe swą owocową różnorodnością, a do tego wszystko polane zostało malinowo-musztardowym sosem zamiast klasycznego dressingu. Całość uzupełnia gorzka rukola, aromatyczna, kremowa i słona gorgonzola oraz chrupiące, słodkawe orzeszki piniowe po to, żeby każdy kubek smakowy odczuł to, co powinien odczuć : ) Jeszcze tylko pytanie – czy jesteście fanami sosu(...)musztardą i łyżką wody. Jeśli sos jest zbyt gęsty – dodaj jeszcze odrobinę wody. Następnie polej sosem sałatkę i chrup na zdrowie Składniki SOS MALINOWO-MUSZTARDOWY 2-3 łyżki musu z malin 1-2 łyżki wody mineralnej 1 i 1/2 łyżeczki ostrej musztardy łyżeczka miodu (opcjonalnie) szczypta soli szczypta białego pieprzu   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój

Eat me! Fit me!
Tort porzeczkowy 312

Bardzo owocowe wydanie tortu, lekko kwaskowaty i świeży bez ciężkich mas. Zainspirowana przepisem Kasi z blogu Gotuję bo lubię, pokusiłam się o jego zrobienie, wprowadziłam kilka zmian, które bardziej odpowiadają moim domownikom. Można go robić cały rok, bo wystarczy mieć mrożone porzeczki, a smak lata bezcenny. Przepis podaję na dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm. Biszkopt kokosowy: - 3 białka(...)miksujemy blenderem na gładką masę, dodajemy żelatynę i całość odstawiamy aby się ostudziła do temperatury pokojowej. Kremówkę i mascarpone krótko miksujemy aby masa nam się nie ścięła, następnie dodajemy mus porzeczkowy z żelatyną, chwilę mieszamy mikserem na niskich obrotach. Przelewamy na zastygnięte galaretki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby masa dobrze zastygła. 5. Porzeczki na polewę podgrzewamy

Apetyczna babeczka
TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY 224

łasuch to z niego duży 😜 Zlitowałam się nad nim i postanowiłam zrobić dodatkowo dla niego mały torcik. Poniżej jest właśnie przepis na ten mały torcik. Tort jest mocno owocowy i naprawdę smakowity, nie jest przesłodzony, więc nawet osoby nielubiące tortów z chęcią go zjedzą. Smak borówkowy jest intensywny, a świeże borówki w masie śmietanowej przełamują jej słodycz. Do tego ciemny(...)sitku pod bieżącą wodę. Wrzucamy do garnka, dodajemy około 50 ml wody, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu, aż borówki puszczą sok. Następnie blendujemy całość na gładki mus i do gorącego musu wsypujemy galaretę. Mieszamy do momentu, aż galaretka całkowicie się rozpuści. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem

Kuchnia MagdaLeny
Blender wysokoobrotowy Happy Call 155

którym tak do końca nie wiadomo co jest :-). Krótki materiał video o tym co napisałam. Można również przygotować pyszne koktajle, drinki, a latem orzeźwiające lody owocowe i to wszystko własnej roboty bez chemii która jest pakowana teraz praktycznie w każdy produkt lokowany na sklepowych półkach. Mnie osobiście urządzenie od HappyCall bardzo przypadło(...)przed chwilą było w formie stałej w mgnieniu oka robi się płynne bądź sypkie :-). Jeśli lubicie pasty na kanapki, pesto do makaronu, koktajle, musy itp własnej roboty to blender spełnia wasze oczekiwania w 100%. Produkt został nagrodzony Laurem Konsumenta „Odkrycie 2017” Kilka słów podsumowania na koniec, jak pewnie zdążyliście zauważyć

Marta Gotuje
Babciny ryż z jabłkiem 127

"Dziś mam egzamin - trzymajcie kciuki, nie wiem czy coś z tego będzie :) Miałam cały dzień na przygotowanie się do niego, ale zawsze coś mi w tym

Słodkie Przyjemności
Deser truskawkowo-jabłkowy 141

"Coraz cieplej! Szkoda, że mają wrócić mrozy. Mimo wszystko mentalnie nastawiam się już na wiosenne zmiany, myślę nad przyjemnymi ciepłymi chwilami i nowymi wyzwaniami. Ach, jak

Słodkie Przyjemności
Żegnamy truskawy 170

się niestety skończyły) i ukręcić pierożki!  Osobiście nie przepadam za pierogami z owocami. Jestem wierna ruskim, ewentualnie toleruję te wigilijne z grzybami i kapustą. Ogólnie nie darzę sympatią owocowych obiadów- może to trauma z przedszkola, gdzie raczyli nas szarą zupą wiśniową, a może po prostu jestem mięsożerna. A właściwie ziemniakożerna, bo jeśli w obiedzie jest ziemniak to jestem(...)Pierogi wrzucamy porcjami na wrzącą wodę i gotujemy 4-5 minut od momentu kiedy wszystkie wypłyną. Podajemy ze śmietanką z cukrem- taka jest wersja konserwatywna KonQbka. Ja zrobiłam jeszcze mus truskawkowy- zmiksowałam truskawki z kilkoma łyżkami waniliowego cukru pudru i polałam nimi pierożki. Recenzje? Pozytywne- KonQbek docenił ciasto i rozmiar pierożków. Jeśli jednak chcecie, żeby wasze pierogi były bardzo miękkie

les mirabelles
Tort Raffaello 513

poncz (ostatnio dostępna w butelkach np. w Lidlu), można zamienić na dowolny inny poncz, np. wodę z cytryną, wytrawne wino itp. 3 łyżki pasty kokosowej (znalazłam też pod nazwą mus kokosowy) – można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupiłam przez internet, ten składnik nie jest konieczny, ale jest naprawdę pyszny, smakuje dokładnie jak środek Raffaello(...)usuniemy, patera pozostanie czysta. Spód nasączamy wodą kokosową (możecie wybrać dowolny inny poncz, ale doradzałabym raczej takie bez cukru – woda z cytryną, wytrawne wino, lekka herbata owocowa itp.). Na nasączony spód nakładamy porcję kremu – do środka tortu powinno się zmieścić ok. połowy całego kremu, reszta będzie na wierzch i do dekoracji. Warstwę kremu polewamy rozcieńczoną pastą kokosową

Ciastkozercy
Torcik pana cotta waniliowa z pianą malinową, na piernikowym spodzie 151

zimo przygotowałam,  który z moich ulubionych składników skomponowałam 😄.  Pierwsza warstwa, to pierniki i słonecznik prażony,  z warstwą waniliowej pana cotty połączony,  trzecia warstwa to piana owocowa, mocno malinowa. Trzy warstwy fajnie się połączyły i ciekawie smak stworzyły 😊.     Składniki n a małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm, wysokość ok. 7 cm: spód kruchy(...)soku. Przelewamy z powrotem do garnka, zagotowujemy, wsypujemy zawartość galaretki, cukier puder do smaku (ok. 1 łyżka cukru) i energicznie mieszamy do ich rozpuszczenia. Pozostawiamy do przestygnięcia. Kiedy mus malinowy będzie gęstnieć, miksujemy do uzyskania piany. Pianę przelewamy na pana cottę. Całość pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej całą noc) do lodówki. Rada: zanim ściągnie się obręcz formy, należy za pomocą

Moniki Smakołyki
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 254

przetestowanych prze zemnie pomysłów.     *** Winogronowy jeż – bardzo lubiana przez dzieci owocowa przekąska. Instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ *** *** Galaretki w skórkach pomarańczy – idealne, słodkie przekąski na przyjęcie dla dzieci. Takie proste, a sprawia najmłodszym tyle radości! Zachwyt i zadowolenie dzieci gwarantowane PRZEPIS TUTAJ *** Szaszłyki owocowe – i znowu smacznie, zdrowo i kolorowo. Bardzo prosta przekąska, w przygotowaniu której(...)rękę. Oto kilka moich propozycji: *** Croissanty z czekoladą, czyli pyszne rogaliki z ciasta francuskiego PRZEPIS TUTAJ *** Batoniki musli PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie rogaliki drożdżowe PRZEPIS TUTAJ *** Ciastka francuskie z musem jabłkowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini szarlotki PRZEPIS TUTAJ *** Ciasteczka owsiane- zdrowe, pożywne i energetyczne- PRZEPIS TUTAJ *** Oczywiście na dziecięcym przyjęciu jak najbardziej sprawdzi się także każde „zwykłe ciasto”, wystarczy pokroić

Blog z Apetytem
Placek z jabłkami 206

Przepis "wyciągnięty" na światło dzienne z mojego starego zeszytu. Kiedyś piekłam je bardzo często, ostatnimi czasy o nim zapomniałam:) Ciasto jest smaczne, polecam je do jesiennej

In my kitchen