jeszcze i jeszcze. Fakt, że jak nigdy torcik zniknął w ciągu jednego dnia i zajmował się nim tylko Młody o czymś świadczy. Ja osobiście uważam, że to torcik mocno owocowy, bo przecież czekolada wytwarzana jest z ziaren kakaowca, więc traktują ją jako owoc, a tort przejawia mocne działanie antydepresyjne, bo po jednym kawałku poziom serotoniny osiąga nieprawdopodobnie wysoki poziom(...)wyrównuję powierzchnię i wstawiam tortownicę do lodówki na co najmniej godzinę. NIE DODAJEMY CUKRU DO Mousse au Chocolat, jak zrobicie to sami stwierdzicie, że nie ma takiej potrzeby ;) Kiedy mus stężeje można się zabrać za bitą śmietanę. DODATKOWO: ok. 400 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 1 łyżeczka cukru pudru kilka truskawek 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania: Śmietankę ubijam
Blondynka Gotujesmaki, których musimy zrobić sobie zapas. Nazwa: DayUp Pearls owocowo-kokosowy deser Firma: Arteta Skład: Z granatem – purée owocowe 84% (banan 45%, sok z granatu 18%, jabłko 15,5%), śmietanka kokosowa 15%, perły tapioki 4,5%, wiórki kokosowe 2%. Z marakują i guawą – purée owocowe 84% (jabłko 46%, guawa 21%, banan 12%, marakuja 5%), śmietanka kokosowa(...)cynamonem i śliwką – Jak pewnie większość z Was wie, że kochamy również cynamon, więc tą wersją też byłyśmy zaintrygowane. Kolejne WOW! Tutaj mamy gęste powidła wymieszane z pysznym musem jabłkowym przyprawione solidnie cynamonem. Cynamonu nie żałowali, więc wszyscy wielbiciele tej przyprawy będą zachwyceni. Znów słodycz była idealnie wyważona a smaki śliwek i jabłek również wyraźne. Podsumowanie: Każda wersja smakowa
Candy Pandasdziupla w szkle" , właśnie w tego typu, autentyczn ych lodach rodem z Włoch, się specjalizuje. F estiwalowe menu zach ę cało do spróbowania kawy Affogato oraz deseru Gunga: granola, mus malinowy, mango, delikatny krem waniliowy i czekoladowy, malinowy macarones Musze przyznać, że kawa mnie tu wprost rozłożyła z zachwytu na łopatki! W niewielkiej ilości szatańsko mocnego espresso , pływała gałka domowych(...)obok szklanki. Całość to po prostu fascynująca, gorzko-słodka eksplozja kawowego smaku. Deser do kawy świetnie pasował. Słodki krem waniliowy i czekoladowy , ale z kwaskowatym posmakiem świeżego mango i musu malinowego . Wypełniaczem była tu całkiem smaczna granola . Całość zaserwowana w uroczym, przezroczystym słoiczku , który wyraźnie prezentował wszystkie warstwy tej pyszności. ____________________ ~"~ ____________________ T.Deker Patissier & Chocolatier - plac Konstytucji 3 Maja 3, Sopot
Grunt to przepis!wyróżnić kilkanaście tysięcy odmian. Różnią się wyglądem, smakiem i aromatem, a także przeznaczeniem w kuchni. Sposób na wykorzystywanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Doskonale komponuje się w ciastach z dodatkiem cynamonu np. w szarlotce, naleśnikach, deserach. Owoce te idealnie sprawdzają się w gotowaniu np. kompotu. natomiast ze smażonych owoców przygotowuje się(...)bardzo soczysty i bardzo słodki w smaku i mało aromatyczny. Przeznaczone do obróbki termicznej. jabłka te nadają się do jedzenia na surowo. Idealnie pasują do deserów, wypieków, marmolad i musów. Papierówka - stara polska odmiana jabłek o jasnym żółtym zabarwieniu. Ich smak na początku jest kwaśny w miarę dojrzewania staje się słodszy. jabłka te nadają się do przetwarzania, gotowania, pieczenia
Ciastka - domowe słodkościDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Cztery FajeryDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapomocą mapy wieś Dobków zdobywając przy tym punkty, odwiedzić Sudecką Zagrodę Edukacyjną (czyli lokalne muzeum nauki), zimą – zbierać jarmuż, a latem – wszystkie skarby z grządek i drzew owocowych. Właściciele organizują codziennie jednodniowe wycieczki – atrakcji są dziesiątki. Jeśli agroturystyka kojarzy się Wam z nudą, to to miejsce temu przeczy. W pięknym otoczeniu nie gotowałam jednak sama! Miałam ogromną(...)miksujemy przez kilka sekund. Przerywamy miksowanie, wlewamy kolejną 1/3 herbaty i miksujemy ponownie. Powtarzamy tę czynność, żeby dolać ostatnią porcję herbaty. Na koniec miksujemy wszystko przez 30 sekund. Wlewamy mus do przygotowanej miski lub pojedynczych miseczek. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie serwujemy mus czekoladowy posypany orzechami laskowymi. Wprowadzajcie slow life do Waszego życia. Wybierając
Poezja smakuWitajcie!, chciałem poruszyć temat produktu dość powszedniego i bez którego wiele śniadań straciło by urok a więc herbaty. Mowa tu o ekspresowych wersjach które są szerzej
Kuchnia PROzdrowotnapodstaw. Na rynku mamy wiele rodzajów mrożonych deserów, ale najważniejsze i najbardziej popularne to: Sorbety i lody wodne - są to lody złożone w dużej mierze z soków lub przecierów owocowych, zazwyczaj z minimalną ilością tłuszczu, ale za to dużą zawartością cukru Mleczne - składają się z mleka, żółtek, jaj, cukru i wanilii lub innych dodatków smakowych Śmietankowe - podstawowe składniki to śmietanka(...)przyjdzie do głowy. Takich lodów nie mrozimy już drugi raz, tylko po prostu jemy zaraz po wyjęciu z blendera. Tu (link) znajdziecie przepis na proste lody bananowe z musem truskawkowym. Podsumowując od lodów na pewno nie schudniemy, możemy jedynie przytyć. Nie ma tu cudów, nie pomoże nam niska temperatura czy skakanie podczas jedzenia. Jeśli jednak nie potrafimy sobie odmówić
Powiedz dietom nieskorygować. Po przywitaniu pary młodej, goście zasiadają do stołu. Jestem zwolennikiem małej przystawki , może to być np. plasterek włoskiej mozzarelli z wędzonym łososiem, tartaletka z musem z wątróbki z dodatkiem brandy itd. Dlaczego jestem zwolennikiem podania przystawki. Z kilku powodów. To ma być małe dzieło sztuki kucharza, ma cieszyć oko i łechtać podniebienie. Goście będą chwilę(...)preludium podawania deserów tzw . " Capcake tower " czyli wieża wypełniona mnóstwem małych babeczek przecudnie udekorowanych, które ułożone na specjalnych stojakach tworzą piękny i niepowtarzalny weselny tort. Dobrym pomysłem, komponując stół owocowy, jest umieszczenie na nim tzw. palmy owocowej wykonanej z kilku ananasów, przeważnie 7-8 szt. z powbijanymi w nie koreczkami owocowymi .Dodaje to trochę egzotyki i nowoczesności, ale pamiętajmy
Kulinarny karnet Christophera