Pancakes na śniadanie, na kolację, w ciągu dnia się raczymy, odgrzewane w piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie owocowe konfitury i musy mile widziane;) Dziś u mnie syrop z agawy i ziarenka granatu. Można udekorować prażonymi płatkami migdałów i/lub orzechami, posypać cukrem pudrem – rozmaite kombinacje mile widziane Smacznego:) Zapraszam
Zasmakuj Kuchnipieczenia, wylać przygotowane ciasto. Piec około 20minut w 170stopniach. Po upieczeniu usunąć papier i wystudzić biszkopt. Przed złożeniem ciasta biszkopt nasączyć mocnym naparem herbaty z cukrem Warstwa owocowa: Użyłam przesmażonego musu z gruszek, który zaprawiam/pasteryzuję w słoikach na zimę. Około 1kg gruszek obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Dodać laskę cynamonu oraz 4 goździki razem smażyć
W garach u GosiŚwietny w smaku, łatwy w wykonaniu, przygotowany bez pieczenia, sernik na chrupiących kakaowych herbatnikach, z mocno owocowym, orzeźwiającym truskawkowym musem jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonały dla fanów sezonowych, letnich słodkości, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 1kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 200g margaryny PALMA Bielmar 220g cukru 1 laska
Szalona Kuchnia Ewelinymiski i wymieszaj z cukrami. Dodaj powoli żelatynę. Wmieszaj śmietanę delikatnie. Wyłóż na przygotowany spód i schowaj ponownie do lodówki aż się wszystko zetnie. MUS: - 2 galaretki owocowe - duża puszka brzoskwiń Wodę z brzoskwiń z doprowadź do wrzenia, zestaw i dodaj galaretkę. Zostaw do przestygnięcia, dodaj brzoskwinie i wszystko razem potraktuj blenderem na jednolitą masę, powstałą pianę
Pasje Jolkimiski, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić - suszone daktyle zalać wrzątkiem, odstawić do ostygnięcia - banany lekko rozgnieść, dodać do nich zamoczone daktyle (razem z wodą), rozdrobnić blenderem na mus - do masy owocowej dodać jajka, ostudzoną (ale ciągle płynną) czekoladę oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać - do masy przesiać kakao, mąkę oraz sodę oczyszczoną, ponownie wymieszać - dno formy wyłożyć papierem do pieczenia
Smakołyki Berenikibędzie to po prostu mleczna galaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli natomiast ktoś lubi naprawdę słodkie rzeczy, polecam wypróbować wersję z karmelem lub czekoladą. Wszystko zależy(...)łyżeczki żelatyny w proszku 1 laska wanilii 250 ml śmietanki kremówki (30%) 250 ml mleka 60 g cukru 1 łyżka amaretto 1 łyżka białego wina świeże maliny/truskawki, mus lub sos owocowy Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody i odstawić na ok. 5 minut. W tym czasie rozciąć laseczkę wanilii wzdłuż i końcem noża wyskrobać ziarenka. Śmietankę wraz z mlekiem
Przepysznik - BLW i nie tylkochyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi w niej jagodami, które nadały sernikowi soczystości i zrównoważyły jego słodki smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam!!! Składniki na sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą
Rozpustne gotowanieDelikatna serowa tarta na kruchym cieście połączona z mocno pomarańczowym musem, rozpływa się w ustach tworząc wspaniałą rozkosz dla podniebienia.Wierzch tarty powstał z pysznego dżemiku pomarańczowego Streamline Foods który dostałam do testowania jakiś czas temu od firmy OWOCOWA ROZKOSZ jest pyszny mega aromatyczny wspaniale podkreślił smak ciasta. Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej(...)słodzonego 2 łyżki masła 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy do ciast 1 budyń śmietankowy 2 czubate łyżki śmietany 18% 1 szklanka musu pomarańczowego lub dżemu ja użyłam OWOCOWA ROZKOSZ Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać śmietanę wbić jajko wymieszać z cukrami, dodać wiórka masła zimnego z lodówki, zagnieść
Wanilia i Kardamonsmakuje. Przepis na ciasto mus czekoladowy z malinami jest bardzo prosty, niewiele składników, a samo przygotowanie jest raczej łatwe. Do musu najlepiej użyć czekolad z zawartością co najmniej 60 - 70% kakao, wtedy mus jest bardziej sztywny i nie jest zbyt słodki. Koniecznie zróbcie go z malinami, które świetnie przełamują jednolity smak musu i dodają pysznej owocowej nuty. W najbliższej okolicy
Kuchcik gotujeOk, krótko i na temat!. Zimowy ciepły koktajl pobudzający ciało i umysł do zrobienia w kilka chwil!. Herbata rooibos, miód, aronia, jabłko, gruszka, zielony banan, żurawina
Kuchnia PROzdrowotnaŁasuchu ! ... jesteś tu ? Mam dla Ciebie tartę ! Kiedy za oknem buro, coraz zimniej, coraz smutniej, zjedz kawałek ( albo dwa ) ciasta. Proponuję tartę z mango curd, o
kolorowotorcikowoJabłka są niezastąpione w jesienno-zimowej kuchni. Tanie, zdrowe, super smaczne i ze wszech miar polecane przez dietetyków. Jabłka prażone lub mus z jabłek chętnie używamy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Delikatny biszkopt przełożony lekkim kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Pomiędzy nim owocowy akcent w postaci musu brzoskwiniowego. Taki tort idealnie sprawdzi się na urodziny dziecka. BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady białej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 szklanka wody 3 szklanki śmietanki kremówki 30% MUS BRZOSKWINIOWY
https:KKuchniaMniamMaliny raz jeszcze. Prosty i zdrowy sposób na wykorzystanie garstki malin na koniec owocowego sezonu. Połączenie z musem bananowym tworzy ciekawą kompozycję smakową
Milion SmakówZmienia się jedynie forma podania, bo tym razem będzie to właśnie ciasto, w którym zastosowałam kilka sprawdzonych już rozwiązań. Szybki i bezproblemowy spód z ciasteczek przykryłam musem z gorzkiej czekolady, którego ukoronowanie stanowi owocowa, najlepiej kwaskowa galaretka. Prościzna! A efekt murowany :D Ciasto czekoladowo-wiśniowe z musem i galaretką przepis na formę o wymiarach 35x25 cm Na spód należy przygotować(...)śmietanki kremówki 36% 2 jaja (ja do tego musu używam tylko wielskich jajek ze sprawdzonego źródła) szczyptę soli 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie - ja tym razem nie dałam) 3 łyżeczki żelatyny Na galaretkę: 370 g dżemu wiśniowego z dużą zawartością owoców (ja użyłam domowego) 2 galaretki owocowe - takie na 0,5 l wody każda (najlepiej wiśniowe lub o smaku owoców
Ratunku obiad