Budyń z owocowym musem to taka alternatywa dla niedzielnego ciasta, na upieczenie którego zabrakło czasu :) To prosty, szybki i bardzo pyszny deser, a budyń czekoladowy wspaniale komponuje się z aromatycznym morelowym musem ... mmmm... :)) Składniki: 1 budyń czekoladowy z cukrem 500ml mleka Na mus: puszka moreli 1 galaretka morelowa Wykonanie: Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładamy
Walijskie Pichceniedokładnie całość na gładki krem. Dodajcie cynamonu, szczyptę kardamonu i imbiru (jeśli lubicie przyprawy korzenne, dajcie więcej – próbujcie dodając po trochu, aby nie przesadzić). Zamieszajcie. Mikstura powinna mieć gęstość musu owocowego – jeśli jest rzadsza, pogotujcie ją chwilę bez przykrycia na średnim ogniu, aż nadmiar wody odparuje. Na końcu odstawcie do całkowitego wystygnięcia. 4. CIASTECZKOWY SPÓD (3 min) Ciastka pokruszcie
Nerds KitchenEkspresowy deser na niedzielny obiad lub podwieczorek. Świetny, staroświecki niskokaloryczny deser jest spadkiem po mojej babci. Babcia podawała "śnieżne kule" z różnymi owocowymi musami. Uzależniała to od pory roku i związanych z nią owoców. Zimową porą korzystam z mrożonych wiśni i truskawek. 0,5 kg wiśni, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki wiśniówki (dla dorosłych), Wiśnie
Kulinarny karnet Christopheradyni. Zwilżonymi dłońmi formujemy zwarte kulki. Następnie gotowe knedle wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody. Od wypłynięcia na powierzchnię gotujemy jeszcze około 4-5 minut. Podajemy z jogurtem lub musem owocowym. Smacznego
Truskawkowa Fiestacytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość według uznania. Ciasteczka owsiane kruszymy. 2/3 układamy na dnie szklanki, następnie nakładamy warstwę serowo-jogurtową, następnie mus owocowy. Na to nakładamy warstwę z mascarpone i wszystko posypujemy resztą ciasteczek. Przechowujemy w lodówce
Przysmaki Karolkigarnka. Dodać maliny, sok z limonki, 2 łyżeczki cukru. Uprażyć, ostudzić, zmixować. 2. Piec nagrzać do 180 C góra - dół 3. Zmielone migdały zmixować z jajkami, cukrem, i owocowym musem. 4. Formę nasmarować olejem (najlepiej bezwonnym), dno wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Przelać ciasto do formy, wierzch posypać płatkami migdałowymi i wstawić do pieca na około 45 minut. Ważne
Matka ŻywicielkaZnany, klasyczny włoski deser na bazie śmietanki, który podaje się z owocowym musem - najczęściej truskawkowym. Nie wymaga pieczenia i jest szybki w przygotowaniu :) Składniki: 300 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml mleka 3,2 % 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 70 g cukru łyżka żelatyny sos: szklanka truskawek świeżych lub mrożonych
wyzwania kuchenneCzekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, lekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokładnie wymieszać szpatułką i wylać na blaszkę. Na wierzchu rozprowadzić gotowy mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90min w temp. 120st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Sernik należy przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościśrednicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka 100 g drobno zmielonych migdałów lub płatków migdałowych 1-2 łyżki ksylitolu lub syropu z agawy Nadzienie: 2-3 łyżki ulubionego dżemu lub musu owocowego bez cukru (można po prostu rozpuścić w garnku owoce takie jak maliny, truskawki, czereśnie, wiśnie, jeżyny itp.) 250 ml kremówki 36% 1 łyżeczka ksylitolu lub syropu z agawy (można
Ze smakiem i z pasjąNajpierw była całkowita klęska, ale nie poddałam się i drugi pomysł zaowocował pełnym sukcesem! Pomysł na śniadanie miałam taki: placuszki oparte na przepisie na ciasto orzechowo-owsiane polane owocowymi musami. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowytrochę na wierzch do ozdoby, np. wyciąć różne kształty z plastrów). Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy zacznie gęstnieć dodajemy mascarpone i chwilę miksujemy. Dokładamy po łyżce musu owocowego, dokładnie łącząc z masą śmietanową. Krem wrzucamy do lodówki na co najmniej godzinę do zgęstnienia (ponownie odpędzając amatorów podjadania). Przestudzony biszkopt delikatnie rozwijamy ze ściereczki
sama złodyczzwartą strukturę. **Przed podaniem pudding można po prostu posypać cukrem pudrem, czy wiórkami kokosowymi, lub jak w tym przypadku udekorować konfiturą; można również wykorzystać sezonowe owoce lub musy owocowe
Mia Cucina Sofietałyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka cukru 1 op. cukru waniliowego ew olej do smażenia dodatkowo ulubione dodatki : cukier puder , powidła , śmietana , miód, mus owocowy..... Wszystkie składniki ciasta zmiksować ze sobą na jednolitą masę . Smażyć na małym ogniu ,najlepiej na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu , ew na odrobinie oleju . Podawać wg uznania :) Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaskórkę, wyrzucić pestki i pokroić owoc w kostkę. Zmiksować za pomocą blendera razem z truskawkami. Na koniec dodać maślankę. Wystarczy jak wymieszacie ją ręcznie, bez problemu połączy się z musem owocowym. Smacznego
Zgrabne GotowanieFantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się
Kuchnia MagdaLeny