muffiny - 9030 przepisów (strona:82/602)

Czekoladowe muffinki z choinkami 127

Święta tuż, tuż:) Chciałabym Wam zaproponować muffinki czekoladowe, które co prawda są już na blogu ale dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do choinek. W przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem(...)zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo znajdziecie TUTAJ Oczywiście, możecie skorzystać z innego przepisu. Wszystkie przepisy na nasze babeczki tutaj: MUFFINKI A teraz zajmijmy się składnikami na dekorację i krem: 150 g masła 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka zielony barwnik spożywczy czekoladowe gwiazdki dowolne, jadalne ozdoby lukier

Ania i Marcin gotują
Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika 135

MUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Muffinki z kremem budyniowym i kiwi 150

Doskonałe połączenie muffinek, kremu budyniowego i kiwi. Bardzo wszystkim smakują a zwłaszcza dzieciom, polecam na każdą okazję. Składniki Na muffinki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2-3 kiwi Na krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 20 dkg margaryny Dodatkowo: 3 kiwi do dekoracji zielone cukiereczki 1. Osobno w miskach łączymy ze sobą składniki na muffinki mokre i suche. 2. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i wszystko razem mieszamy. 3. Foremki na muffinki napełniamy masą na 2/3 wysokości. 4. Kiwi obieramy, kroimy na małe kawałeczki i do każdej muffinki dajemy

Kuchnia u Bietki
Muffiny z jajkiem, boczkiem i serem Asiago 182

Wyjątkowo proste, efektowne MUFFINY Z JAJKIEM, BOCZKIEM I SEREM ASIAGO... Artykuł Muffiny z jajkiem, boczkiem i serem Asiago pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Waniliowe muffinki z dżemem brzoskwiniowym 157

Muffinki są jednym z najprostszych ciast. Chwilka czasu wolnego i mamy pachnący, domowy wypiek, który jest nie tylko pyszny, ale i wygląda niezwykle dekoracyjnie. Dzisiaj proponuję waniliowe muffinki z dżemem brzoskwiniowym i chrupiącym wierzchem z brązowego cukru trzcinowego.  Składniki (na 12 muffinek): 250 g mąki (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą(...)pół łyżeczki dżemu.  Na dżem wykładamy pozostałe ciasto. Papilotki będą wypełnione do około 3/4 wysokości. Na koniec każdą muffinkę posypujemy odrobiną brązowego cukru. Cukier da efekt chrupiącego wierzchu. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 33 minuty w 175 stopniach (do uzyskania efektu suchego patyczka). Muffinki powinny się ładnie zarumienić. Ja piekę w temperaturze 175 stopni, grzałka dół

Smak mojego domu
Pyszne muffinki czekoladowe 158

Dziś przedstawiam Wam pomysł na pyszne muffinki. Smakują dzieciom i dorosłym, dodatkowo do dekoracji ich można poprosić najmłodszych. Mają wtedy zabawy o niemiara. Ja osobiście poprosiłam wnuczkę i wnuka. Byli zachwyceni zabawą. Pyszne muffinki czekoladowe 1 tabliczka mlecznej czekolady 20 dag margaryny 40 dag mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 2 jajka(...)zmiksować z mlekiem. Do utartych jajek dodać po łyżce wymieszanych sypkich składników i mieszać delikatnie. Dodać roztopioną margarynę i czekoladę. Wymieszać wszystko ostrożnie. Przygotowaną masę przekładać do papilotek na muffinki. Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. aż muffinki się upieką. Dekorować wg uznania. Ja wzięłam do pomocy wnuki. Miały niezłą zabawę

Gotuję Testuję
Czekoladowe muffinki z buraczkami 217

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki mąki(...)przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko razem połączyć mikserem. Ciasto zrobi się różowe i mogą być widoczne kawałki buraczków. Nalewać do papilotek umieszczonych w foremce na muffinki prawie do pełna, gdyż ciasto wyrośnie z górką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 25 min. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Połamaną

https:KKuchniaMniam
Muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem 222

Dzisiaj muffinki! W końcu nazwa bloga zobowiązuje do wykorzystywania papilotek w kuchni :) Dzisiaj pyszne muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Zapach cynamonu i smak ciasteczek nie do opisania! Polecam! Muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem Składniki: 1 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 mleka, 1/4 szklanki oleju, jajko, jabłko,  garść rodzynek, szczypta cynamonu. Wykonanie: Jabłko(...)zmiksować.  Płynną masę dodać do suchych składników i całość zmiksować na gładką masę. Przygotowaną masę rozlać do papilotek, na każdą nałożyć kilka kawałków jabłka, rodzynek i posypać cynamonem. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy  25-30 minut (do suchego patyczka). Smacznego

paapilotkaa
Mocno cytrynowe muffinki z mąki orkiszowej 205

Dawno nie było na blogu nic słodkiego, więc dziś dla osłody proponuję mocno cytrynowe muffinki. Nigdy nie robiłam nic z mąki orkiszowej i postanowiłam sprawdzić jak będą smakować muffinki z takiej mąki. I powiem wam, że jestem mile zaskoczona. Muffinki smakują rewelacyjnie, a są zdecydowanie zdrowsze niż te z mąki pszennej. Orkisz jest źródłem bialka, blonnika oraz innych minerałów(...)cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Muffinki studzić na kratce. Po wystudzeniu polać lukrem cytrynowym (utrzeć dokładnie cukier puder z sokiem z cytryny). Smacznego

kuchnia doski
Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym 177

Bardzo miękkie i wilgotne muffinki z kawałkami słodkich jabłek. Ciasto jest z dodatkiem masy kajmakowej i masła orzechowego. Dzięki temu muffinek już nie ma potrzeby dosładzać, a mają delikatny posmak krówek przełamany ciekawą nutą masła orzechowego. Szybkie do przygotowania i bez użycia miksera. 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1/2 szklanki(...)uzyskania jednolitej masy. Nie ubijamy. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie połączyć z mokrymi składnikami, a na końcu wmieszać pokrojone jabłka. Nakładać do foremek na muffinki, wyrównując wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 min. Po upieczeniu muffinki można dodatkowo polać podgrzaną masą kajmakową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki

https:KKuchniaMniam
Muffiny w przebraniu 150

zadanie przygotowania tortu i babeczek z tej jakże doniosłej okazji. O torcie jeszcze Wam napiszę, bo wyszedł mi całkiem nieźle, ale dzisiaj będzie o babeczkach. Tak naprawdę to zwykłe muffiny przebrane za cupcakes malinowym kremem maślanym. Musiały być szybkie i pyszne, i oczywiście efektowne. Użyłam więc mleka kokosowego z kartonu, którego nikt nie chce pić, bo jest zdecydowanie za słodkie(...)choć w składzie nie ma żadnego słodzidła), ale tutaj sprawdziło się doskonale, nadając muffinom kokosowego aromatu. Do tego ostatni serek kremowy, który musiałam zużyć przed urlopem. Na wierzch - krem maślany z przyczyn praktycznych. Gdybym serwowała je u siebie, zwieńczyłabym je kremem na bazie mascarpone. Choć muszę przyznać, że maślany z dodatkiem malin smakował całkiem nieźle.  Soczyste dzięki owocom, wcale

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowe muffinki 122

korzenne muffinki dyniowe  Dyniowe muffinki  Przepis pochodzi z bloga "Kwestia smaku" z lekkimi moimi zmianami :-) wyszły pycha.  Składniki na ok  12 sztuk: 150 g margaryny lub masła 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej kandyzowaną skórkę pomarańczową może być z tego przepisu 3/4 szklanki purée z dyni  3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)energicznie na jednolitą masę , tak by nie powstały grudki. Tak przygotowaną masę nakładamy do przygotowanych papilotek, do około 3/4 wysokości do każdej z nich dodajemy spory kawałek gorzkiej czekolady. Muffinki pieczemy ok 20-25 minut , do suchego patyczka. Po upieczeniu, studzimy na kratce - a następnie możemy je jeszcze oprószyć cukrem pudrem - choć ja tego już nie zrobiłam - gdyż muffinki

Aromatyczne Podróże
Wegańskie muffiny z nektarynkami 125

Jestem wielką fanką muffinów. Dzięki temu, że ich wykonanie jest banalnie proste są idealne, gdy ma się ochotę na coś słodkiego, ale nie ma się czasu na robienie wyszukanego deseru. Wystarczy dosłownie 30 minut i muffiny są już gotowe. Najbardziej lubię robić je z owocami, dlatego przygotowałam wersje z nektarynkami. Przepis jest szybki, prosty i nie zawiera tłuszczu.   Wegańskie(...)muffiny z nektarynkami Składniki: 1 1/2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru* 1 szkl. mleka sojowego 1/2 banana 1 1/2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka octu jabłkowego  1 łyżeczka sody  szczypta soli 2 nektarynki *Ilość cukru najlepiej dostosować do słodkości banana oraz nektarynek.  Przygotowanie: Do dużej miski wsyp wszystkie sypkie produkty.  W mniejszej misce rozgnieć banana

wegujemy
Pomarańczowe muffiny z jagodami i kruszonką 146

gorsze dni. To także doskonała wymówka na małe co nieco do kawy, herbaty... Doskonałe na piknik, do pracy, w podróż. Jednym słowem - idealne ! Dziś proponuję Wam przygotować pachnące pomarańczą muffiny z jagodami i kruszonką. Dbający o linię, kruszonkę mogą pominąć, a białą mąkę - zastąpić pełnoziarnistą. Muffinek takich mogliście zakosztować na Pikniku Smkosza, który to odbył się w minioną niedzielę(...)celu zimne masło rozetrzeć z mąką i cukrem. Rozcierać energicznie, w palcach, formując "grudki" , starając się nie ogrzewać zbytnio masła. Gotową kruszonkę na czas przygotowywania ciasta na muffiny, schować do lodówki lub jeszcze lepiej - do zamrażarki. W jednym naczyniu wymieszać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Jajko, jogurt, olej i cukier zmiksować- nie ubijać. Dodać otartą skórkę z pomarańczy

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania