muffiny - 9030 przepisów (strona:82/602)

Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 204

puszyste babeczki pieczone na białkach ozdobione lekko kwaskowatym kremem malinowym. Wierzch przyozdabia serduszko z galaretki otoczone serduszkiem z czekolady. Smaczne babeczki, które można przygotować nie tylko z okazji Walentynek. MUFFINKI: 1 szklanka białek szczypta soli 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 1/2 łyżeczki proszku(...)Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując wlać wystudzoną galaretkę z malinami. Bardzo gęsty krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wyciskać na wystudzone muffinki. Posypać płatkami czekoladowymi i przyozdobić serduszkami. Dekoracje z czekolady. Z odłożonej galaretki wyciąć małe serduszka za pomocą wykrawaczki, a czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Czekoladę przełożyć do rękawa cukierniczego

https:KKuchniaMniam
Muffinki Rafaello 174

Rafaello to jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem z dodatkiem białej czekolady. Całość świetnie się razem komponuje.  Ciasto:  jajko,  szklanka mleka,  250g mąki pszennej,  90 ml oleju,  80g cukru,  80g wiórków kokosowych,  1/2 łyżeczki(...)sody oczyszczonej,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  całe migdały - 1 do jednej muffinki. Wykonanie: Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na chwilę. Następnie obrać je ze skórki. Jajko ubić z cukrem, dodać olej i mleko, zmiksować. Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodać do jajek, wsypać wiórki kokosowe i krótko zmiksować. Łyżką nakładać

Z miłości do słodkości
Czekoladowe muffiny z mąki z tapioki, bez glutenu (Muffin al cioccolato con farina di tapioca, senza glutine) 146

laski wanilii oraz kakao. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Dla dodatkowego smaku wierzch każdej muffinki  możemy oprószyć starkowaną czekoladą. Muffiny pieczemy ok. 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate con le fruste il burro ammorbidito con lo zucchero(...)lievito vanigliato, la fecola di patate, l'amido di mais, i semi di vaniglia e il cacao. Mescolate bene il tutto. Riempite gli stampi con l'impasto per i muffin.  Cuocete per circa 25-30 minuti in forno preriscaldato a 175 gradi.  Lasciate raffreddare su una gratella. Per decorare potete spolverare i muffin con lo zucchero a velo

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowe muffinki z choinkami 119

Święta tuż, tuż:) Chciałabym Wam zaproponować muffinki czekoladowe, które co prawda są już na blogu ale dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do choinek. W przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem(...)zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo znajdziecie TUTAJ Oczywiście, możecie skorzystać z innego przepisu. Wszystkie przepisy na nasze babeczki tutaj: MUFFINKI A teraz zajmijmy się składnikami na dekorację i krem: 150 g masła 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka zielony barwnik spożywczy czekoladowe gwiazdki dowolne, jadalne ozdoby lukier

Ania i Marcin gotują
Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika 124

MUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Muffinki z kremem budyniowym i kiwi 136

Doskonałe połączenie muffinek, kremu budyniowego i kiwi. Bardzo wszystkim smakują a zwłaszcza dzieciom, polecam na każdą okazję. Składniki Na muffinki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2-3 kiwi Na krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 20 dkg margaryny Dodatkowo: 3 kiwi do dekoracji zielone cukiereczki 1. Osobno w miskach łączymy ze sobą składniki na muffinki mokre i suche. 2. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i wszystko razem mieszamy. 3. Foremki na muffinki napełniamy masą na 2/3 wysokości. 4. Kiwi obieramy, kroimy na małe kawałeczki i do każdej muffinki dajemy

Kuchnia u Bietki
Muffiny z jajkiem, boczkiem i serem Asiago 173

Wyjątkowo proste, efektowne MUFFINY Z JAJKIEM, BOCZKIEM I SEREM ASIAGO... Artykuł Muffiny z jajkiem, boczkiem i serem Asiago pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Waniliowe muffinki z dżemem brzoskwiniowym 150

Muffinki są jednym z najprostszych ciast. Chwilka czasu wolnego i mamy pachnący, domowy wypiek, który jest nie tylko pyszny, ale i wygląda niezwykle dekoracyjnie. Dzisiaj proponuję waniliowe muffinki z dżemem brzoskwiniowym i chrupiącym wierzchem z brązowego cukru trzcinowego.  Składniki (na 12 muffinek): 250 g mąki (typ 500) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą(...)pół łyżeczki dżemu.  Na dżem wykładamy pozostałe ciasto. Papilotki będą wypełnione do około 3/4 wysokości. Na koniec każdą muffinkę posypujemy odrobiną brązowego cukru. Cukier da efekt chrupiącego wierzchu. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 33 minuty w 175 stopniach (do uzyskania efektu suchego patyczka). Muffinki powinny się ładnie zarumienić. Ja piekę w temperaturze 175 stopni, grzałka dół

Smak mojego domu
Pyszne muffinki czekoladowe 154

Dziś przedstawiam Wam pomysł na pyszne muffinki. Smakują dzieciom i dorosłym, dodatkowo do dekoracji ich można poprosić najmłodszych. Mają wtedy zabawy o niemiara. Ja osobiście poprosiłam wnuczkę i wnuka. Byli zachwyceni zabawą. Pyszne muffinki czekoladowe 1 tabliczka mlecznej czekolady 20 dag margaryny 40 dag mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 2 jajka(...)zmiksować z mlekiem. Do utartych jajek dodać po łyżce wymieszanych sypkich składników i mieszać delikatnie. Dodać roztopioną margarynę i czekoladę. Wymieszać wszystko ostrożnie. Przygotowaną masę przekładać do papilotek na muffinki. Piec w piekarniku ok. 20-25 minut w 180 st. aż muffinki się upieką. Dekorować wg uznania. Ja wzięłam do pomocy wnuki. Miały niezłą zabawę

Gotuję Testuję
Czekoladowe muffinki z buraczkami 197

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki mąki(...)przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystko razem połączyć mikserem. Ciasto zrobi się różowe i mogą być widoczne kawałki buraczków. Nalewać do papilotek umieszczonych w foremce na muffinki prawie do pełna, gdyż ciasto wyrośnie z górką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 25 min. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Połamaną

https:KKuchniaMniam
Muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem 220

Dzisiaj muffinki! W końcu nazwa bloga zobowiązuje do wykorzystywania papilotek w kuchni :) Dzisiaj pyszne muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Zapach cynamonu i smak ciasteczek nie do opisania! Polecam! Muffinki z jabłkami, rodzynkami i cynamonem Składniki: 1 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 mleka, 1/4 szklanki oleju, jajko, jabłko,  garść rodzynek, szczypta cynamonu. Wykonanie: Jabłko(...)zmiksować.  Płynną masę dodać do suchych składników i całość zmiksować na gładką masę. Przygotowaną masę rozlać do papilotek, na każdą nałożyć kilka kawałków jabłka, rodzynek i posypać cynamonem. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy  25-30 minut (do suchego patyczka). Smacznego

paapilotkaa
Mocno cytrynowe muffinki z mąki orkiszowej 200

Dawno nie było na blogu nic słodkiego, więc dziś dla osłody proponuję mocno cytrynowe muffinki. Nigdy nie robiłam nic z mąki orkiszowej i postanowiłam sprawdzić jak będą smakować muffinki z takiej mąki. I powiem wam, że jestem mile zaskoczona. Muffinki smakują rewelacyjnie, a są zdecydowanie zdrowsze niż te z mąki pszennej. Orkisz jest źródłem bialka, blonnika oraz innych minerałów(...)cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Muffinki studzić na kratce. Po wystudzeniu polać lukrem cytrynowym (utrzeć dokładnie cukier puder z sokiem z cytryny). Smacznego

kuchnia doski
Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym 155

Bardzo miękkie i wilgotne muffinki z kawałkami słodkich jabłek. Ciasto jest z dodatkiem masy kajmakowej i masła orzechowego. Dzięki temu muffinek już nie ma potrzeby dosładzać, a mają delikatny posmak krówek przełamany ciekawą nutą masła orzechowego. Szybkie do przygotowania i bez użycia miksera. 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1/2 szklanki(...)uzyskania jednolitej masy. Nie ubijamy. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie połączyć z mokrymi składnikami, a na końcu wmieszać pokrojone jabłka. Nakładać do foremek na muffinki, wyrównując wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 min. Po upieczeniu muffinki można dodatkowo polać podgrzaną masą kajmakową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki

https:KKuchniaMniam
Muffiny w przebraniu 147

zadanie przygotowania tortu i babeczek z tej jakże doniosłej okazji. O torcie jeszcze Wam napiszę, bo wyszedł mi całkiem nieźle, ale dzisiaj będzie o babeczkach. Tak naprawdę to zwykłe muffiny przebrane za cupcakes malinowym kremem maślanym. Musiały być szybkie i pyszne, i oczywiście efektowne. Użyłam więc mleka kokosowego z kartonu, którego nikt nie chce pić, bo jest zdecydowanie za słodkie(...)choć w składzie nie ma żadnego słodzidła), ale tutaj sprawdziło się doskonale, nadając muffinom kokosowego aromatu. Do tego ostatni serek kremowy, który musiałam zużyć przed urlopem. Na wierzch - krem maślany z przyczyn praktycznych. Gdybym serwowała je u siebie, zwieńczyłabym je kremem na bazie mascarpone. Choć muszę przyznać, że maślany z dodatkiem malin smakował całkiem nieźle.  Soczyste dzięki owocom, wcale

Pożeraczka, czyli raz adobrze