muffiny - 9030 przepisów (strona:76/602)

Muffiny czekoladowe z truskawkami 308

Muffiny czekoladowe z truskawkami to połączenie ciasta czekoladowego z soczystymi owocami. Babeczki są mięciutkie i mocno czekoladowe, a dodatek truskawek wspaniale urozmaica ich smak. Z poniższego przepisu można przygotować 12 sztuk . Muffiny czekoladowe z truskawkami Składniki: 200g mąki pszennej 140g cukru 120g jogurtu greckiego 120g oleju 80g gorzkiej czekolady 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku(...)rozpuszczonej czekolady dodać jogurt i olej, wymieszać - dodać jajka oraz ekstrakt z wanilii, ponownie wymieszać - dodać cukier, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami - do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości - n wierzchu każdej babeczki ułożyć 3-4 kawałki truskawek, wciskając je w ciasto - muffiny piec w temperaturze

Smakołyki Bereniki
Kokosowe muffiny na białkach z rabarbarem 189

Kokosowe muffiny na białkach z rabarbarem to małe babeczki powstałe z ciasta na bazie białek jaj, z dodatkiem wiórków kokosowych i kawałków rabarbaru. Te dwa ostatnie składniki idealnie uzupełniają się smakowo i sprawiają, że babeczki nie są ani za słodkie, ani zbyt kwaskowate. Z podanego przepisu można przygotować 12-15 sztuk . Kokosowe muffiny na białkach z rabarbarem Składniki: 5 białek(...)wanilii - do masy przesiać małymi porcjami mąkę oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką - na koniec dodać wiórki kokosowe oraz rabarbar, wszystko delikatnie wymieszać - w formie na muffiny umieścić papilotki, do każdej nałożyć ciasto do około 3/4 wysokości - muffiny wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez około 20 minut do zrumienienia - upieczone muffiny ostudzić, przechowywać

Smakołyki Bereniki
Bekonowe muffiny śniadaniowe 119

łyżki pokrojonej drobno żółtej papryki 1-2 łyżki posiekanej drobno cebuli 2 łyżki startego sera 3 jajka jakieś zioła np. bazylia lub oregano sól pieprz Przygotowanie: Blachę na muffiny odwracamy do góry nogami, delikatnie spryskujemy oliwą  i owijamy plastrem boczku tworząc tzw. koszyczek. Zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Aż się zrumienią i będą chrupkie(...)upieczeniu wyciągamy z piekarnika, ściągamy upieczony boczek. Blachę odwracamy i spryskujemy oliwą. Układamy boczek w miejsce na muffiny. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i starkowany ser.  Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz oraz zioła i roztrzepujemy całość. Następnie zalewamy nasze muffiny. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 20-25 minut (aż wszystko będzie ładnie ścięte

Gotuj z Mąką
Korzenne muffiny czekoldowo-dyniowe… 164

Jeżeli macie jeszcze dynie, to gorąco polecam Wam te muffiny. Są wilgotne, puszyste, umiarkowanie słodkie (czytaj: mniejsze wyrzuty sumienia :P) i fantastycznie pachną korzennymi przyprawami. A do tego, jak na muffiny przystało, ich przygotowanie zajmie Wam tylko chwilkę. Czegóż chcieć więcej? :) Przyznaję, że nie zawsze tak się entuzjazmowałam na widok czegokolwiek, co zawiera w… Continue reading Korzenne muffiny czekoldowo

brunetkawkuchni
Muffiny kokosowe z jagodami (bez tłuszczu) 194

Muffiny kokosowe z jagodami to małe słodkie babeczki wypełnione fioletowymi owocami. Ich wnętrze jest mięciutkie i wilgotne dzięki dodatkowi kwaśnej śmietany, nie zawierają za to tłuszczu (innego niż ten w śmietanie). Urozmaiceniem, zarówno w smaku, jak i w strukturze babeczek, są wiórki kokosowe. Z poniższego przepisu można przyrządzić 10 sztuk . Muffiny kokosowe z jagodami Składniki: 160g mąki pszennej 180g śmietany(...)drugiej misce wymieszać przesianą mąkę, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia - składniki suche przesypać do składników mokrych, wymieszać - do gotowej masy wsypać jagody, ponownie wymieszać - w formie na muffiny umieścić papilotki - do papilotek nałożyć masę do około 2/3 ich wysokości - wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni, piec przez 20-25 minut lub do tzw. suchego patyczka i zrumienienia

Smakołyki Bereniki
Imprezowe muffiny „Kwiatuszki” 278

Prosty przepis na efektowne imprezowe muffiny jajeczne z szynką i papryką. Idealne na śniadanie czy ciepłą przekąskę imprezową. Przepis zainspirował mnie do nakręcenia pierwszego filmiku kulinarnego. Składniki (na 12 porcji): 12 plasterków szynki 5 jajek ok 100 ml mleka (1/3 szklanki) kawałek papryki czerwonej pół czerwonej cebuli 100 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka lub ostra Przygotowanie Jajka wbijamy(...)miski, dodajemy mleko i przyprawy. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Foremki na muffiny wyścielamy szynką, dodajemy paprykę i cebulę i wylewamy masę jajeczną. Całość posypujemy żółtym serem. Muffiny zapiekamy około 15 minut w temp 180 C. Imprezowe muffiny Artykuł Imprezowe muffiny „Kwiatuszki” pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Wielkanocne muffinki z kremem 158

Muffinki z kremem i wielkanocną dekoracją z pewnością ucieszą najmłodszych domowników. Klasyczne waniliowe muffiny w świątecznej odsłonie . Wystarczy krem i kolorowe czekoladowe jajeczka, by wypiek oczarował domowników i gości. Jeśli upieczenie babeczki w pastelowych osłonkach, będą prezentowały się jeszcze piękniej. Podpowiadam - takie piękne osłonki dostępne są w PEPCO, za całkiem niewielkie pieniądze. Do dekorowania muffinek zaangażujcie koniecznie dzieci, no chyba(...)proszek do pieczenia. Jajko, jogurt, olej  zmiksować- nie ubijać. Do suchych składników dodać składniki mokre - szybko zamieszać. Ciastem napełniać wyłożoną papilotkami formę do muffinek, lub sztywne papilotki na muffiny. Ciasto nakładać do wysokości 3/4. Muffiny piec około 20 minut, aż muffiny zabiorą złocistego koloru. Upieczone muffiny wyjąć na kratkę i pozostawić do ostygnięcia. 2. Białą czekoladę połamać, przełożyć

kolorowotorcikowo
Muffinki cytrynowe z malinami 138

delikatnie wymieszać. Papierowe foremki do muffinek włożyć do specjalnej blaszki do pieczenia muffinek i wlać ciasto. Powstało 12 muffinek. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec muffinki 30 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i zostawić aż ostygną. Polać muffinki lukrem lub obsypać cukrem pudrem. Pycha. Thermomix do naczynia miksującego dodać jogurt,mleko, jajka, miód,masło, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Muffiny brownie z malinami, daj się skusić! 169

Muffiny brownie z malinami, czyli połączenie które stanowi duet idealny.  Kwaskowate maliny, gorzka czekolada i odrobina cukru to składniki, które tworzą te przepyszne babeczki, ale nie ma co zachwalać, wypróbujcie sami!  Składniki: Na ok. 6 dużych muffinów  - 100 g masła - 125 g gorzkiej czekolady (min. 60% kakao) - 130g cukru - 2 jajka - 100g mąki pszennej - 1 łyżka kakao(...)czasu uzyskania jednorodnej konsystencji, lecz nie za długo. Papilotki napełniam do 2/3 wysokości, następnie dodaje maliny (po ok. 3-4 do każdej papilotki), a maliny przykrywam jeszcze łyżeczką ciasta. Muffiny piekę w temperaturze 180 st. C przez 25 minut. Ciasto na muffiny jest dość ciężkim ciastem, więc muffiny nie wyrosną nam zbytnio wysoko, ale taki jego urok :) Smacznego

Receptura smaku
Fit muffiny z marchewki i płatków owsianych 136

Bardzo proste szybki i zdrowe muffiny z marchewki i płatków owsianych.  Wartość kaloryczna 1 muffinki to ok 130 kcl dla porównania inne marchewkowe muffiny( zwłaszcza te z ogromną ilością oleju) mają ok 320 kcl :) Dodatek marchewki zapewnia dużą dawkę witamin ale również sprawia że muffin jest wilgotny i słodki. Dzięki płatkom owsianym a dokładniej ogromnej zawartości błonnika w nich(...)muffiny są naprawdę bardzo sycące idealne będą jako słodka zdrowa przekąska w środku dnia.  Polecam świetny artykuł   tutaj  w którym dowiecie się dlaczego warto jeść płatki owsiane. Będziesz potrzebować na 12 muffinek marchewka - 2 szklanki startej płatki owsiane - 2 szklanki mąka pszenna - 2 łyżki orzechy włoskie - 100 g masło - 2 łyżki jajko - 2 szt mleko

Wylizany Rondel
OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 366

sody szczypta soli 4-6 łyżek wody 60 g owoców niskowęglowodanowych np. maliny, borówki, jagody, porzeczki opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Przygotować silikonowe foremki na muffinki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę(...)kcal, B 26 g, W 6 g, T 98 g. BTW 1 babeczki: 58g, 171 kcal, B 9 g, W 1 g, T 16g.   Artykuł OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Muffinki z kremem czekoladowym 100

Wszyscy chętnie jemy muffinki, a gdy są czekoladowe to smakują tym bardziej. To ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i na zwykłe łasuchowanie również. Podnosi poziom cukru i endorfin! Przepis na nie pochodzi ze Złotej Księgi Czekolady. Składniki na 20 sztuk: Muffinki(...)jajka • 1 gorzka czekolada • 4 łyżki śmietanki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy • 200 g masła • 300 g cukru pudru • 100 g kakao • 100 ml mleka Wykonanie: Muffinki • Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. • Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na biały krem, dodać jajka. • Wsypywać powoli mąkę z proszkiem

To co kocham
Muffiny piernikowe 108

Magiczny czas , więc dziś z moją córcią zabrałyśmy się za zrobienie muffin piernikowych , tak na rozgrzewkę , bo z pewnością nie ostatnie w najbliższym czasie .  Nie skromnie powiem że wyszły nam bardzo smaczne , puszyste i lekko wilgotne , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu razem z bliskimi . Składniki  5 jajek  2 łyżki kakao 3 łyżki masła  4 łyżki cukru(...)piernika , następnie wszystko dokładnie mieszam , na koniec dodaję ubite białka i delikatnie łączę ze sobą masę , kiedy mamy ciasto dobrze wymieszane , do formy sylikonowej wykładam papierowe formy na muffiny i do wysokości papierowej formy wlewam ciasto , następnie dekoruję migdałami , wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na 20 minut . Po tym czasie sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy nasze muffiny

Mój Smak
Bezglutenowe przekąski - muffinki z jagodami i paluszki ziemniaczane :) 129

dlatego spieszę z ich recenzją :) Testy wyszły pozytywne, przyjemne i smaczne. Nie przedłużając zapraszam zainteresowanych do mojej oceny, która być pozwoli Wam zdecydować czy warto spróbować tychże produktów :) BEZGLUTENOWE MUFFINKI JAGODOWE  kurze jajo * margaryna (olej palmowy, olej słonecznikowy, woda, sól, emulgatory: lecytyna z nasion słonecznika, sok z cytryny) * cukier trzcinowy (15%) * jagody/borówki (15%) * mąka ryżowa * mąka kukurydziana * skrobia(...)pieczenia z kamieniem winnym (skrobia kukurydziana, substancja zakwaszająca: winian potasu, środek spulchniający: wodorowęglan sodu) * antyoksydant: kwas cytrynowy * aromat naturalny * sól morska  W paczuszce znajdują się dwie bezglutenowe, ekologiczne muffinki. Każda zapakowana jest w papierową papilotkę i waży 70 g. Po otwarciu opakowania wyczułam naturalną woń świeżego słodkiego wypieku. Nie poczułam waniliowego aromatu czy dodanych jagód. Muffinki są raczej standardowego

Zdrowie na języku :P
Muffiny z jabłkami 172

Klasyczne MUFFINY Z JABŁKAMI posypane chrupiącymi migdałami. Te szybkie i... Artykuł Muffiny z jabłkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania