Dziś mam dla Was prawdziwą ucztę smaków! Plus wskazówki dla ciekawych jak zrobić baardzo wysoki tort z biszkoptu. Śmietankowy tort z żurawiną robiłam z okazji przyjęcia
CiastkozercyTen piernik należy do tych świątecznych ciast, które spokojnie możecie przygotować sobie nieco wcześniej rezerwując czas przed samą wigilią na jakieś przyjemności (pakowanie prezentów? :) ). Przykryty może
CiastkozercyTrudno nie lubić czegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego
CiastkozercyW tegorocznych świątecznych przepisach stawiam na tradycję. Na pierwszy ogień idzie sernik z rosą, aromatyczny, lekko wilgotny, na kruchym spodzie z puszystą bezową pianką. Pierwsze kropelki
CiastkozercyUwielbiam muffiny . Uważam, że jest to najprostszy do przygotowania sposób na słodki podwieczorek . Posiadając w domu zaledwie kilka tylko składników można przygotować coś na prawdę pysznego (aby przygotować bazę podstawową). Można natomiast cudować i kombinować z dodatkami i przyprawami, wtedy babeczki za każdym razem smakują i wyglądają inaczej. Kolejną zaletą jest to, że można przygotować je z małym dzieckiem(...)puree z dynie, olej i miód. Dokładanie mieszamy. Mąkę łączymy z orzechami, żurawiną, sodą oczyszczoną i przyprawami. Sypkie składniki dodajemy do mokrych. Delikatnie łączymy ze sobą. Formę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżki masy. Babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 12-15 minut. Ilość porcji: ok. 24 szt. Czas
Pobite gary BarbaryJeśli szukacie czegoś ekspresowego na małe co nieco to polecam szybkie muffiny bananowe. Wilgotne, lekko cynamonowe, oblane pyszną, czekoladową polewą. Babeczki długo zachowają świeżość, więc można cieszyć się ich smakiem nawet na drugi lub trzeci dzień. Zamiast babeczek możecie upiec ciasto bananowe w keksówce, pamiętając o wydłużeniu czasu pieczenia do 50-60 minut (do suchego patyczka). Przepis z Moich Wypieków(...)Polecam! Muffiny bananowe Składniki na 12 sztuk: 3 dojrzałe banany pół szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilia 75g roztopionego masła 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół łyżeczki cynamonu szczypta soli Na polewę: 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej) 50ml śmietanki kremówki Wykonanie: Mąkę przesiewamy z sodą, cynamonem i szczyptą soli. W misce łączymy
Smak mojej kuchniinnych wypiekach Dlatego nie podam w przepisie dokładnych porcji. I tak mamy tu jabłka, które używałam do rolady a także serek mascarpone który w nadmiarze został mi po muffinach . Oprócz tego biszkopty i odrobina startej czekolady. Wyszło pysznie, ale najważniejsze, że nic się nie zmarnowało Całość zapiekłam w piekarniku, w pojedynczych foremkach. Składniki wykorzystane do deseru: – około 10 biszkoptów(...)kostki startej czekolady – jabłka w galaretce według przepisu na roladę biszkoptową – mascarpone według przepisu na muffiny – odrobina masła do wysmarowania kokilek Masłem smarujemy foremki od wewnątrz. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na dnie każdej kokilki układamy połamane biszkopty. Następnie po łyżce jabłek, znów połamany biszkopt, następnie krem z mascarpone, znowu biszkopt i odrobina kremu na wierzch. Każdą
RelaxtimeDla wszystkich Was, którzy pytacie w komentarzach co i jak, zrobiłam krótką ściągawkę. Można na gramy, można na szklanki – jak kto lubi :) Miłego pieczenia! ciastkożercy
CiastkozercyCzekolada, pomarańcza i świeża żurawina – ostatnio jestem naprawdę zakochana w tym połączeniu. Dziś mam dla Was pyszny, aromatyczny torcik, który przygotowywałam z myślą o urodzinach
Ciastkozercybanan w drugiej miseczce blendujemy. Olej, mleko, jajka, skórkę pomarańczy oraz cukier dokładamy do szpinaku i mieszamy łyżką. Mąkę wraz z resztą suchych składników łączymy z mokrymi. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i napełniamy masą szpinakową do 3/4 ich wysokości. Wstawiamy na 20-25 minut (do suchego patyczka) do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół). Studzimy. Smacznego
ChilliJemykoniec do ciasta dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Ciasto przekładamy do 8 prostokątnych foremek o wymiarach 7 cm x 11 cm lub do 12 foremek na muffiny. Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą lub cukrem pudrem(...)pinoli e uvetta. Amalgamate quindi tutti gli ingredienti. Montate a neve gli albumi, poi incorporateli all'impasto. Riempite con l'impasto 12 stampi per i muffin, o 8 stampini rettangolari di 7 cm x 11 cm circa. Infornate le tortine per circa 25-30 minuti in forno preriscaldato a 190 gradi. Prima di servire, decorate i plumcake
La grande e la piccola cuocaMoje dziecko zażyczyło sobie babeczki, czy też bardziej po amerykańsku muffiny. Te są bardzo niepozorne z wyglądu. Żadnych bajerów, czy też „papiru” jak babcia mówi („więcej papiru niż jedzenia”), ale kryją w sobie sos toffi, dzięki czemu mają smak krówek, a dodatek dyniowego puree sprawia, że nawet 3 dnia, bo dziś rano zjadłam jedną uchowana nadal(...)napełnij do 2/3 ciastem. Piecz 20-25 minut. U mnie wyszło 6 sztuk., bo mam ciut większe i grubsze foremki, więc piekłam dokładnie 25 minut. Smacznego! Artykuł Dyniowe muffiny o smaku krówek pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfOrkiszowe mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki
Szkrab Je SamCzekoladowe muffin y bez cukru i bez glutenu - przepis Idealne na pełnowartościowe śniadanie lub deser! Składniki: - 1/2 szklanki mąki ryżowej; - 1/2 szklanki mąki gryczanej; - 2 dojrzałe banany; - 1/3 kostki masła; - 2 czubate łyżki oleju; - 2 czubate łyżki kakao; - 2 jaja ; - dżem 100% z czarnego bzu Łowicz ( propozycja podania na zdjęciu poniżej lub dżemem można nafaszerować nasze smakowite muffiny
MintTasteDziś mam dla Was pyszną propozycję na jesienny deser – jaglany budyń z wanilią do tego duszone śliwki z pomarańczą i cynamonem. Palce lizać! :) Mój budyń
Ciastkozercy