muffiny - 9030 przepisów (strona:165/602)

Bezy czekoladowe z borówkami 161

Zgodnie z obietnicą wrzucam kolejny słodki przepis, który przygotowałam na urodziny mojego 2 latka Lucjanka. Bezy czekoladowe z borówkami, tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo lubię

Ciastkozercy
Ciasto z rabarbarem 231

Już dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania jak przez ostatnie kilka tygodni. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka

Ciastkozercy
Ciasto 3 Bit 491

Nadrabiam dalej moje zaległości jeśli chodzi o ciasta bez pieczenia :) Po Raffaello na krakersach przyszła pora na Ciasto 3 Bit na herbatnikach – jest chyba jeszcze

Ciastkozercy
Kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem 121

razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem Proporcje  na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem 128

się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: na 8-10 muffinów 70 g masła 70 g cukru 3 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao woda mineralna konfitura wiśniowa Przygotowanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem(...)wiśniowej i przykrywamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15 – 20 minut. Bajecznie smakują podawane na ciepło! Płynna konfitura będzie wypływać niczym gorąca lawa Smacznego! Post Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe 154

kakao. Wszystkie składniki dokładanie łączymy. Banany obieramy ze skórki i dokładnie rozgniatamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy(...)kakao. Wszystkie składniki dokładanie łączymy. Banany obieramy ze skórki i dokładnie rozgniatamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy

Pogotujmy.pl
Sernik na zimno 255

Już przy okazji sernika na urodziny mojej córeczki pisałam Wam, że nareszcie mam przepis z kategorii nie-do-popsucia. Słowo daję, tutaj można zrobić źle tylko

Ciastkozercy
Raffello na krakersach 151

U mnie w domu Raffello robiło się na biszkopcie i taki przepis możecie znaleźć na ciastkożercach – zarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowo bananowe 184

Banany należą do tej nielicznej grupy składników, dla których sprawdza się zasada „im starsze, tym lepsze”, dlatego jeśli w waszej kuchni macie takie nakrapiane

Ciastkozercy
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 123

Muffiny są przepyszne i smakują jak jedne z najlepszych mięciutkich bułeczek. Zrobiłam test świeżości i przyznam, że nawet na trzeci dzień nic nie straciły na miękkości, wcale nie stwardniały. Do końca pozostają puszyste oraz sprawiają wrażenie, iż niedawno zostały wyjęte z piekarnika. Pachną niesamowicie kusząco i zapewniam, że ich smak zachwyci każdego. Idealnie sprawdzą się dla osób będących na diecie(...)muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) .   Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minuty (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.   Muffiny wyjąć z blachy i przestudzić na kratce.   (*) Olej porowy możecie zamówić tu - klik . Zerknijcie również na fanpage Manufaktura Łagowski . Znajdziecie tam naprawdę ciekawe i świetne produkty

Di gotuje
Sernik bez spodu 292

Dziś do niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa z

Ciastkozercy
Muffinki pomarańczowe 60

Muffinki pomarańczowe Dziś kolejna odsłona muffinek czyli - muffinki pomarańczowe. Znalazłam wczoraj przepis na muffinki cytrynowe i postanowiłam dokonać niewielkich modyfikacji. Muffiny wyszły rewelacyjne, miękkie puszyste z chrupką skórką i delikatną nutą pomarańczy. Przekonajcie się sami. Składniki potrzebne do przygotowania muffinek pomarańczowych: Składniki suche: 2 szklanki maki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru, 2 płaskie łyżeczki proszku(...)piekę przez około 20 - 25 minut w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy muffinki na pewno są już gotowe. Wyjmuję muffiny pomarańczowe z piekarnika i studzę na kratce, ale na ogół wszystkim nie udaje się do końca ostygnąć. Muffinki pomarańczowe ŻYCZĘ SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
TOSTY W KLIMACIE JESIENNYM 96

pracy obiecałam mu śniadanie w stylu weekndowym. Śniadanie weekendowe to śniadanie bez zwykłych kanapek. Kiedy mąż dziś budził mnie to na przywitanie powiedział, że "Przecież obiecałaś". Przygotowałam więc szybkie muffiny tostowe w klimacie jesiennym. Składniki: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szynki ulubionej garść kurek 1 op. sosu grzybowego WINIARY 1 cebula starty ser sól pieprz bazylia olej rzepakowy(...)Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy. Sos WINIARY przygotowujemy wg opakowania. Dolewamy go do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem. Pieczemy ok 10-15 minut w temp 180 st. Przed podaniem posypujemy bazylią

Kuchnia w oparach
CHOINKOWE BABECZKI PANETTONE 105

następnie na całą noc zostawić w lodówce. Rano wyciągnąć ciasto z lodówki i zostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu. Z ciasta formować kulki i wkładać do foremek na muffiny. Odstawić ciasto z foremkach na muffiny na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 st C, ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy migdałami. Pieczemy

Kuchnia w oparach
Ciasto Zebra 326

Jako że na początku maja czeka mnie kolejne urodzinowe przyjęcie – tym razem mojego syna 2 latka, testuję ciasta, które nadawałyby się na spód tortu zamiast

Ciastkozercy